Publikováno Listopad 24, 20204 r Ahoj, řešili jste někdo trvalé vypnutí start-stop nebo je třeba to při každě jízdě deaktivovat? Díky Upraveno Listopad 24, 20204 r od zott
Listopad 24, 20204 r Rozpoj konektor u "-" pólu baterie. Současně se přepne "inteligentní" nabíjení (na max. 80%) autobaterie na konvenční nabíjení na 100%.
Listopad 25, 20204 r ... já jsem se někde dočetl, že je na to připojen filtr pevných částic nebude to hlásit poruchu ?
Leden 21, 20214 r To pouhé rozpojení konektorů zní v dnešní přetechnizované době až podezřele... opravdu je to takhle snadné? Co na to diagnostika? btw: Teď mi říkal kolega, co má Mazdu 6, že když jede se zapnutým start-stopem tak motor používá palivovou mapu pro eko režim a je výrazně línější, než když hned po startu auta SS vypne... nepozorovali jste tohle i u O4?
Leden 21, 20214 r Je to tady ten konektor viz fotky. Stačí odpojit. Testuju měsíc a zatím bez problémů. Je potřeba jen sem tam zapojit aby se stáhly aktualizace.
Leden 21, 20214 r Zajímalo by mě, jestli se spustí nezávislé topení, když je konektor rozpojený. Obávám se, že ne.
Leden 21, 20214 r OIII,SIII normálně Webasto funguje i po odpojeném konektoru-tedy vyzkoušeno do 2018
Leden 21, 20214 r Bavíme se ale o O4 budu citovat (vyzkoušené to nemám) „Popsaným odpojením systém vozu ztrácí informaci o kapacitě nabití případně stavu baterie. Kromě toho, že důsledkem tohoto zákroku zákazník přichází o komfortní funkce, jakými jsou například nezávislé topení nebo aktualizace softwaru infotainmentu, ovlivňuje tento stav vozu i bezpečnost posádky. Kombinace staré, vybité nebo poškozené baterie a velkého zatížení palubní sítě „spotřebiči“ (klimatizace, dobíjení externích zařízení, využívání infotainmentu, elektronika řízení, asistenční systémy) může vést při případném vyhýbacím manévru vozu za podpory ABS a ESP ke skokovému zvýšení odběru proudu. Tím dojde k poklesu napětí v palubní síti a následovat může výpadek funkcí a komunikace mezi řídícími jednotkami,“ říká Pavel Jína, tiskový mluvčí Škoda Auto Česká republika." ODKAZ Upraveno Leden 21, 20214 r od JanekJankovic
Březen 18, 20214 r Já to vytáhl u Scaly před rokem a pohoda. Inteligentní nabíjení jen ničí baterii a start stop je o nervy. Ty reklamní kecy "tiskového mluvčího" vůbec neřešil - nedávají smysl.
Červenec 6, 20214 r Prý se to musí rozpojit na vícero místech, není to práce pro každého, musí vědět, co dělá. Takových je celkem málo. Pokud by se někdo uvolil, mám RS a mám zájem o sw vypnutí.
Červenec 27, 20214 r V 21. 1. 2021 na 12:46, JanekJankovic napsal: Je to tady ten konektor viz fotky. Stačí odpojit. Testuju měsíc a zatím bez problémů. Je potřeba jen sem tam zapojit aby se stáhly aktualizace. A najde to aspoň ty aktualizace i s rozpojeným konektorem, abych věděl, že je nová aktualizace a mám ho zapojit pro stažení?
Červenec 27, 20214 r V 7. 7. 2021 na 0:09, Austin napsal: Prý se to musí rozpojit na vícero místech, není to práce pro každého, musí vědět, co dělá. Takových je celkem málo. Pokud by se někdo uvolil, mám RS a mám zájem o sw vypnutí. Nemusí. Je to jeden kabel a zvládne to každý. Viz moje foto výše. Jinak aktualizace se stahují i když to je odpojeno, takže pohoda. Upraveno Červenec 27, 20214 r od JanekJankovic
Srpen 6, 20214 r Od poslední aktualizace SW odpojený konektor na baterce a zatím bez jediného problému infotaimentu😉👍
Srpen 19, 20214 r NO a máte bufík? co jsem četl, tak to vyřazuje funkci bufíku a to je 6 měsíců v roce nežádoucí... Bufík je "webasto" nezávislé topení...
Září 16, 20213 r Mám takový pocit že to odpojuje i předehřev, jestli tam nějaký mám, protože se zapojeným kabelem se zahříval motor hodně rychle a teď mu to pár kilometrů trvá. Ale mám to odpojené než bude SW řešení :) O4, 2021, 2.0
Září 16, 20213 r Ak myslíš PTC ako predohrev, tak v týchto aktuálnych teplotách aj tak sa nespúšťa ešte.
Říjen 7, 20213 r Zkusil jsem taky odpojit kablík ( netuším jestli správný) a po kilometru vyskočila hláška. Jako jezdit stále s hláškou a co nevidět zase závolá servis, že má v systému závadu … Zapojil jsem zpět.
Říjen 9, 20213 r To mi nedělá. Vždy jen vyskočí na cockpitu hláška "závada start stop" a za 3 vteřiny zmizí. Mám to odpojené už tak půl roku a žádný problém.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.