Stanislav Bedlek Vloženo 3. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2020 Ahoj všem, přestal mi fungovat ostřikovač. Myslel jsem si nejdříve, že mi došla náplň, ale i po doplnění nic nestříká. Všiml jsem si, že není vůbec slyšet čerpadlo od ostřikovače. Bohužel jsem udělal chybu a nevystříkal zavčasu letní směs takže předpokládám, že se buď spálilo čerpadlo nebo rupla pojistka. Jako další možnost mě napadá vypojený nebo přerušený kabel k čerpadlu nebo překousaný od kuny (přecijen parkuji venku). Na překousanou kabeláž mám pojistku, takže by mi to pojišťovna zaplatila. Nemáte s tím někdo zkušenost? Jaká je pojistka na ostřikovač? Dle schématu by to měla být pojistka na pozici 22 (Ostřikovače čelního a zadního okna), ale zároveň je napsáno na pozici 31 toto: Palivové čerpadlo, řídicí jednotka ventilátoru dochlazování, tempomat,cívka relé ostřikovačů čelního a zadního okna Předpokládám ale že to by mi nešlo i čerpadlo a řídící jednotka ventilátoru dochlazení. Při pohledu na pojistu v pozici č. 22 se mi nezá že by byla spálená. Jaký navrhujete postup? Já chci zkusit následující: Hodit to na diagnostiku a mrknout se na chybové hlášky Vyměnit pojistku na pozici 22 Jako poslední možnost sundat nárazník a podívat se na kabeláž k čerpadlu ostřikovače a popřípadě ho vyměnit za nový. Do toho se mi moc nechce, nemám bohužel garáž. Předem děkuji za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 3. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2020 Nárazník dolů nemusí, stačí sundat plastový podběh, pak je přístup k nádržce a čerpadlu. Pak proměřit v napětí v konektorech. Diagnostika nepomůže. Při té příležitosti namontovat zpětný ventil ale to je třešnička na dortu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stanislav Bedlek Vloženo 3. Prosinec 2020 Autor Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2020 (editace) Díky za info, o víkendu zkusím. Editováno: 3. Prosinec 2020, autor: Stanislav Bedlek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 3. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2020 počkat do víkendu bude základ, to se má oteplit, tím povolí i zamrzlá kapalina v ostřikovačích a hadičkách, pak si myslím na 99% bude stačit jen vyměnit tu pojistku a další kroky nebudou si myslím třeba (kontrolovat pojistku jen pohledem a říci že je asi dobrá není úplně to pravé ořechové, jedině ohmetrem můžeš prohlásit na stoproc OK/NOK). Pak to všechno vyšplíchat, dát nemrznoucí a znovu prošplíchnout, aby si na cestě měl už jen tu správnou kapalinu, nezapomenout také na zadní (cestaod motorku je dlouhá a té letní kapaliny tam bude taky hodně). 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 3. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2020 (editace) Já jsem sice zimní doplnil, ale asi málo. Včera ráno -7 a ostřikovače nic, mororek se taky netočil, ale po jízdě se to trochu prohřálo tak jsem dolil zase zimní a prostříkl zadek a je vše OK. Editováno: 3. Prosinec 2020, autor: ben06 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brrrrm Vloženo 3. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2020 (editace) jj, hadička k zadnému ostrekovaču je naozaj dlhá. Posledné tri roky mi furt na začiatku zimy mrzne voda v zadnom ostrekovači, hoci v nádržke mám zimnú zmes už niekoľko týždňov pred prvými mrazmi. Pritom zadný ostrekovač aktívne využívam nie len kvôli parkovacej kamere. Akurát tento týždeň to opäť riešim a teším sa na víkendové oteplenie! :D U mňa však je motorček počuť, len voda nestrieka. Na predné sklo a svetlá už ide zimná zmes. Editováno: 3. Prosinec 2020, autor: brrrrm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 3. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2020 Jak vám může zamrznout hadička se zimní směsí? To tam lejete ty -20 ze supermarketů nebo co? Léta liju -30, -40 Glacidet a nemám jediný problém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 3. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2020 jednoduše, když jen doliješ k letní a řádně to neprošplíchneš, tak v hadičkách je stále letní 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DušanV Vloženo 3. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2020 (editace) Já nekompromisně před zimou vystříkám letní kapalinu předním a pak i zadním ostřikem a to i kdybych tam měl mít plnou nádržku (taky to někdy trvalo 3-4 minuty, než to všechno bylo pryč). Na těch pár desetikorun za tu letní kapalinu nehledím, lepší než řešit zamrzlé vedení. No a až je to tzv. do sucha a nic z toho nestříká, tak pak teprve leju zimní kapalinu a protočím ostřik vepředu i vzadu než to stříkne ven a mám jistotu, že všude v hadičkách je zimní směs. Dávám tam kapalinu na -20 a vždycky mě to stačilo a nikdy nic nezamrzlo. Editováno: 3. Prosinec 2020, autor: DušanV 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stanislav Bedlek Vloženo 3. Prosinec 2020 Autor Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2020 Fakt mi o par desetikorun nešlo. Prostě toho mám v práci poslední dobou tolik, že už některé věci z hlavy nevědomky vypouštím. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 3. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2020 tomu rozumím, mám to stejně, vždycky si řeknu jak pojedu z práce, tak budu stříkat letní ven, no z 90% na to většinou zapomenu a pak to musím dohánět na místě před garáží Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 3. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2020 (editace) před 5 hodinami, LiveBomb napsal: Jak vám může zamrznout hadička se zimní směsí? To tam lejete ty -20 ze supermarketů nebo co? Léta liju -30, -40 Glacidet a nemám jediný problém. Prostě mám doma tři auta a v práci dvě, vždy v přechodném období dolívám zimní a letos to u jednoho nestačilo a čabrat se s tím nebudu, tolik času a kapaliny zase nemám. Nedělejte z toho zase drama. Editováno: 3. Prosinec 2020, autor: ben06 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stanislav Bedlek Vloženo 4. Prosinec 2020 Autor Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2020 (editace) Tak hlásím, že ostřikovače už fungují. Byla spálená pojistka. Předpokládám, že jak mi zůstala nějaká letní směs v nádržce, tak byla zamrzlá a já při zapnutí ostřikovače asi přetěžoval čerpadlo a vyhodilo to pojistku. Ještě mám jednu prosbu. Může se mi někdo podívat jaká je pojistka na pozici 22. Já tam mám 7.5A ale na internetu jsem vyděl snímek pojistkové skříně kde na pozici 22 měli 10A. Teď nevím jaká tam správně má být. Děkuji Editováno: 4. Prosinec 2020, autor: Stanislav Bedlek 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 4. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2020 Od 2016 vyssie 7,5A Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stanislav Bedlek Vloženo 4. Prosinec 2020 Autor Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2020 Mám konec 2015 takže už asi spadám do 2016. Díky za info. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 4. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2020 před 18 hodinami, Stanislav Bedlek napsal: Fakt mi o par desetikorun nešlo. Prostě toho mám v práci poslední dobou tolik, že už některé věci z hlavy nevědomky vypouštím. Přesně proto liji celoročně zimní směs, věčně jsme na to zapomínal a v létě stejně ani nespotřebuji ty 3.5l co tam je :/ 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kuchar7 Vloženo 4. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2020 Taky už dávám jenom zimní směs celoročně. Stejně ostřikovače používám převážně jenom v zimě. Sice zimní směs nemeje rozmazané mouchy, ale ty občas vyčistím doma jiným přípravkem a hadříkem nebo celkově na wapce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 4. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2020 Snad záleží kdo kolik a kde najede, přes léto zimní neprodávají a nakupovat do 3 aut jen zimní barely dopředu je taky nesmysl. Já mám spotřebu velkou, nesnáším špinavé sklo a nerad ho šudlím na sucho jak můj mladej, pak má už poškrábaný i nový sklo. A hmyz mě sere extra. 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pajos Vloženo 22. Květen 2021 Sdílet Vloženo 22. Květen 2021 ahoj, neměl by někdo schéma zapojení ostřikovače, klidně koupím, díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 22. Květen 2021 Sdílet Vloženo 22. Květen 2021 @pajos doporucuji Ti kupit erwin a budes mit vsechno co potrebujes. https://erwin.skoda-auto.cz/erwin/showHome.do Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 22. Květen 2021 Sdílet Vloženo 22. Květen 2021 zaplat si na hodinu Erwin alebo hladaj a stiahni... https://forum.skodahome.cz/topic/132215-dílenská-příručka-učební-pomůcky-schémata-tpi-pro-fiii/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.