cross Vloženo 25. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2022 (editace) @ideal.bed6902 No a teď to právě musíš upgradovat na sportline :D https://www.facebook.com/watch/?v=2074757299376836 "Třeba na novou Octavii teď ale zájemci mohou čekat i tři roky." https://www.ceskatelevize.cz/porady/1097181328-udalosti/222411000101124/ - čas 26:00 Editováno: 25. Listopad 2022, autor: cross 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hamman Vloženo 25. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2022 V 23. 11. 2022 na 18:10, Motyll44 napsal: Tak prozraď důvod nekompletace. To co psal @Petrik par prispevku zpet Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jenycek Vloženo 25. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2022 před 20 hodinami, Lukáš92 napsal: Ahojte, rok sledujem toto vlákno, tak pridám skúsenosť 17.1.2022 - objednaná O4 - Ambition + vybava ( odhadované dodanie 12/22 - potom posunuté na 8/23) 25.8.2022 - zmenená výbava na Style ( zmena v dodacej dobe na 11/22 ) 12.10.2022 - vyrobené vozidlo 2.11.2022 - mi bolo odovzdané Prajem vám skoré dodanie vozidla je to neprijemné čakať takto dlho ale z môjho pohľadu to stálo za to. Nebo jsi se spíše trefil do dlouho objednané konfigurace, co si bral dealer na "sklad" Stejně jsem to měl já. Trefil jsem dlouho objednanou skladovku (s drobným doplněním - rezerva a tříramenný volant) Objednáno v 07/2021 a dodáno 01/2022 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin_RS_TDI Vloženo 25. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2022 On 11/22/2022 at 3:31 PM, Pedro32 said: Mám to stejně, pánové. W45 mi to šlo do výroby a v úterý 15.11. jsem ověřoval, jak to vypadá -> stále neukončená výroba a poznámka v systému, že čeká na nějaký díl (není specifikováno). Od té doby ticho. Já to samé. Auto šlo do výroby 11.10. Výroba neukončená, čeká se na díl(y) xy. Po posledním posunu jsem psal přímo do Škody. Odpověď generická, konkrétně o mém autě info pouze to že by mělo být dokončené na konci listopadu, ale věřte tomu žejo. RS TDI Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pedro32 Vloženo 25. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2022 (editace) Asi tak nějak. Já si říkám, že pokud budu silně optimistický, tak do Vánoc? Ale nevěřím tomu... Na konci listopadu by to každopádně bylo fajn. Tvé auto bude v pořadí na lepším místě (pokud jdou chronologicky), tak držím palce, aby se ledy konečně pohnuly. Nejhorší na tom je, že pak zase bude čekačka na dopravu k dealerovi a bůh ví, jak dlouho bude trvat, než to připraví dealer k předání. Vsadím se, že to budou zase týdny průtahů... :/ Už někdo někde vykoukal, jaká je třeba průměrná doba parkingu na letišti a přepravy hotového auta? Editováno: 25. Listopad 2022, autor: Pedro32 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bubaq Vloženo 25. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2022 V 23. 11. 2022 na 11:14, Pedro32 napsal: Zkoušel jsem zaotravovat čistě na zákaznický servis Škodovky, jestli jsou schopni dodat nějaké jiné info než dealer. Prý to předali na příslušné oddělení, tak uvidíme. Ono to asi bude taky hodně i o dalších věcech, než o konfiguraci. Nějaké roční kvóty dle dealera, věřím tomu, že korporáty, leasingovky, objednávky pro stát(y) v podobě aut pro policajty atp. My jako fyzické osoby budeme na konci potravního řetězce... Myslím, že to, kdo objednává, má minimální vliv. Já to mám přes leasingovku, objednáno 05/21, předpokládané dodání 02/23..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hamman Vloženo 25. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2022 před 25 minutami, Pedro32 napsal: Už někdo někde vykoukal, jaká je třeba průměrná doba parkingu na letišti a přepravy hotového auta? Dneska nejstarsi dodelavany vozy jsou z poloviny zari, vetsina je ale z rijna 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pedro32 Vloženo 25. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2022 ok, díky za info. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pedro32 Vloženo 25. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2022 před 21 minutami, Bubaq napsal: Myslím, že to, kdo objednává, má minimální vliv. Já to mám přes leasingovku, objednáno 05/21, předpokládané dodání 02/23..... Tak už té logice řazení výroby nerozumím... Každopádně nedokončená obj. z 5/21 je už masakr. Myslel bych si, že tahle data už budou dávno odbavená. Možná si tam ale leasingovka nechala nějaký časový polštář na registraci atp. Já mám objednáno od konce srpna 21, takže možná bez 2 dnů od 9/2021. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lionmar Vloženo 25. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2022 Tak jen pro info pánové, objednáno 6/21 Style+ 2.0 TDI a od včera se možná dočkám v 49. týdnu. Pro větší firmu. Tak uvidím. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bubaq Vloženo 25. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2022 před 47 minutami, Pedro32 napsal: Tak už té logice řazení výroby nerozumím... Každopádně nedokončená obj. z 5/21 je už masakr. Myslel bych si, že tahle data už budou dávno odbavená. Možná si tam ale leasingovka nechala nějaký časový polštář na registraci atp. Já mám objednáno od konce srpna 21, takže možná bez 2 dnů od 9/2021. No mně se tam sešlo víc věcí. Nejdřív čipy, pak vyhořelý Gruppo Antolin a světlý interiér, teď se zase čeká na nějaký čipy.... Mám tam Canton, kameru, nezávislý topení, Matrix... Spoooousta míst k "problémům" 🤣 . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pedro32 Vloženo 28. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2022 V 23. 11. 2022 na 11:14, Pedro32 napsal: Zkoušel jsem zaotravovat čistě na zákaznický servis Škodovky, jestli jsou schopni dodat nějaké jiné info než dealer. Prý to předali na příslušné oddělení, tak uvidíme. Tak a máme tu standardizovanou odpověď od Škodovky. Takže do výroby šla nějak 9.11. a když půjde všechno dobře, bude dokončeno do konce ledna 2023. Btw jak to vypadá u takových aut v techničáku? Předpokládám, že v lednu dostanu "rok staré" auto (r. v. 2022), je to tak? "Vážený pane XXXXX, děkujeme za Váš podnět. Velice nás mrzí dlouhá doba dodání Vámi objednaného vozidla. Automobilový průmysl zažívá jednu z největších krizí. Podmínky pro výrobu automobilů jsou již dlouhodobě velice nepříznivé, a to nejen u značky ŠKODA, ale i u všech automobilových značek na celém světě. Produkci našich vozidel brzdí nedostupnost nebo velmi omezený počet komponentů. Dodávky komponentů jsou nepravidelné, a proto je velmi těžké předvídat, kdy budou vozidla našich zákazníků vyrobena a dodána. Velkým zásahem do již tak tíživé situace je i pokračující konflikt na Ukrajině, který postihl hned několik našich dodavatelů a subdodavatelů. S ohledem na výše uvedené Vás žádáme o pochopení, že se jedná o zásah vyšší moci a celý automobilový průmysl se musí s těmito nastalými okolnostmi vyrovnat. V souvislosti s Vaší objednávkou vozu ŠKODA Octavia, XXXXXX, bychom Vás rádi ujistili, že vyvíjíme maximální možné úsilí, aby Váš vůz byl vyroben a dodán co nejdříve. Váš vůz se nachází ve výrobě, avšak není zcela dokončen. Dokončení Vašeho vozidla by mělo proběhnout do konce ledna 2023, za předpokladu, že budou dostupné chybějící komponenty. Je nám velice líto, ale dřívější termín výroby/dokončení Vašeho vozu není z uvedených důvodů možný. O konkrétním termínu dodání Vašeho vozidla budete informován ze strany Vašeho prodejce, u kterého jste uzavřel kupní smlouvu. Ještě jednou Vám děkujeme za pochopení celé situace a pevně věříme, že i přes tyto nastalé okolnosti zachováte naší značce i nadále Vaši přízeň. S pozdravem" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 28. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2022 @Pedro32 Samozřejmě, že ne. Dostaneš aktuální datum, kdy bylo vozidlo zkompletováno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lasse Vloženo 28. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2022 (editace) @Pedro32V technickém průkazu se uvádí datum uvedení do provozu né datum výroby (jedná se o datum, kdy vozidlo bylo poprvé zaregistrováno) https://www.cebia.cz/novinky/proverovani/dve-tretiny-lidi-mylne-hledaji-ve-vin-kodu-rok-vyroby-vozidla Editováno: 28. Listopad 2022, autor: Lasse Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pedro32 Vloženo 28. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2022 Pravda, nějak jsem zapomněl, že tam je uveden datum první registrace a ne rok výroby. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roman.semora Vloženo 29. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2022 Tyvole, "když to půjde dobře". Takže budeme rádi když stihneme začátek letní sezóny.. Taky mám rozpracovaný kousek, akorát teda z 27/9; a to jsem si říkal že super, že jde do býroby, že teď se kompletujou celá auta ':D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pedro32 Vloženo 29. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2022 Když se takhle někdo ozve s delším čekáním na kompletaci, tak mám obavy, aby ten leden vůbec stihli. :D Začínám si myslet, že jsem se trochu unáhlil s nákupem zimních pneu. :( :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kacer1 Vloženo 30. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2022 No ty zimní kola asi potřebovat nebudeš, známej měl objednanýho Golfa 8 od 03/21 tak si na podzim koupil zimní komplety, minimálně 8x se dotazoval na dodání vozu a nakonec v 06/22 Golfa zrušil a koupil si skladovou Cupru. Celý to na mě působilo, že měl auto za super cenu kterou mezitím zvedli cca o 120ti a jemu to auto za smluvenou cenu nechtěli dodat a čekali až to smlouvu zruší. Dealer mu vrátil zaplacenou zálohu okamžitě při odstoupení od smlouvy. Takže zimní komplety kupovat dopředu nemá cenu. Na druhou stranu při dnešním zdražování budou zimáky příští rok o třetinu dražší. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cross Vloženo 30. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2022 (editace) Ještě neházej flintu do žita. Nějaký ten další odklad a zima 2023 je tu :D EDIT: https://www.novinky.cz/clanek/krimi-policie-obvinila-muze-za-umyslne-zalozeni-pozaru-v-automobilce-skoda-je-tri-miliardy-40416060 Tenhle bude v pořadníku na novou Octu asi až někde na konci. Editováno: 30. Listopad 2022, autor: cross Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pedro32 Vloženo 30. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2022 Pravda :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Motyll44 Vloženo 2. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2022 Tak další update. Vyrobeno 28.11. jako kompletní a čeká na transport k dealerovi. (objednáno 10/21, puv termín 34CW, Liftback, TDI AT, Style) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pedro32 Vloženo 2. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2022 Tak to je super, to by nemuselo trvat dlouho. Dej pak vědět, jak jim dlouho trvá převoz hotového auta, když údajně vázne i logistika. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
iphonik4 Vloženo 3. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2022 (editace) Je to tak. Moje RS byla komplet vyrobena 25.8., ovsem 27.9. dorazila k prodejci a predana byla 7.10. Vtipne den pred myma narozkama, nicmene na transport cekala tedy mesic a 2 dny. Mozna v tom hralo roli to, ze slo o zemi vzdalenou. Moravstan, Olomouc. 😂 snad se brzy dockas @Motyll44 Editováno: 3. Prosinec 2022, autor: iphonik4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chloop Vloženo 4. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2022 Bavil jsem se o dopravě aut z fabriky do prodejny s prodejcem když jsem přebíral auto. Přepravci mají smluvně na přepravu toho auta 30 dnů. A protože jsou drahé pohonné hmoty, tak prostě čekají až se jim nějakým směrem naplní kamion a pak to teprv dovezou. Takže auto může stát měsíc někde na dvoře dopravce a čekat na správný kamión co jede správným směrem. Nicméně je to nevyzpytatelné. Já třeba měl ohromné štěstí. Auto bylo vyrobeno v pátek a začátkem dalšího týdne bylo u dealera. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xmenadis Vloženo 4. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2022 No hlavně co vím, tak Škoda má i problém s přepravou těch aut, že je hrozně málo řidičů (stejný problém je i u autobusové dopravy) a nejsou kapacity kamionů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.