Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Dnes byl nahlášen nový termín výroby ... 18. týden .... objednáno 08/21 (1.5 E.tec, style +, combi)

Už mě to posouvání termínů moc nebaví ...  původní termín dodání byl 06/22

A to je přesně ten případ, který nechápeme, protože do toho tedy zřejmě nevidíme. Běžná konfigurace, roční posouvání výroby, zatímco z výrobny musí podobné konfigurace sjíždět pořád.

A zároveň teda máme předpokládat, že z linky už nesjela stejná objednávka objednaná po 08/21 (pokud nejde o předobjednanou konfiguraci dealera).

Tak jsem včera volal prodejci, jestli se nějak změnil předpokládaný termín výroby vozidla a původně to mělo být 20. kalendářní týden 2023 a nyní je to 40. týden 2023. Objenávka začátkem listopadu 2022 - 2.0 TDI 110 kW DSG, Style+ a nějaké drobnosti k tomu.

Tak to je už riadne veľký posun... celkom nerozumiem ako môžu a prečo vlastne posúvajú termíny, keď odborári hlásia stabilnú výrobu a dokonca rekordné počty vyrobených áut a dokonca vraj aj majú dostatok dielov.. zvláštne

Je otázne, či ten predpokladaný termín výroby svieti v systéme, alebo ho predpokladá len dealer. Ja som auto (RS combi, 2.0 TSI, M6) objednával v januári 2022 a až do decembra mi predajca nevedel povedať, kedy bude auto vyrobené - teda žiadny predpoklad. V decembri sa v systéme objavil predpokladaný termín výroby 21-23KW 2023, ktorý zatiaľ ostáva nezmenený.

Upraveno od lubos23

Je možný, že to byl předpokládaný termín od dealera, zase tak jsem to nezkoumal - v té době jsem ještě nevěděl o problémech s termínem dodání. Je to operák na rok, tak holt bude na dovolenou až další léto.

před 5 hodinami, Pe3k7 napsal:

Tak to je už riadne veľký posun... celkom nerozumiem ako môžu a prečo vlastne posúvajú termíny, keď odborári hlásia stabilnú výrobu a dokonca rekordné počty vyrobených áut a dokonca vraj aj majú dostatok dielov.. zvláštne

Protože mají velkou frontu. Asi tři týdny v únoru jela naopak výroba dost pomalu.

Jinak mně teda dealer asi 2-3 týdny po objednání řekl, že je zaplánováno za 20 měsíců.

Je tu někdo kdo čeká na výrobu/dodání Scouta? Popř. Od kdy máte objednáno a kdy máte termín dodání?

Popř. Objednával někdo O4 v období 9-12/22? Jaký vám dal váš dealer předběžný termín dodání?

Já objednával začátek listopadu 22 Scouta, 2.0TSI a termín dodání mám 40.KT 23. 

Tak ať vím, jak na tom jsem v porovnání s ostatními 🙂

To neni vubec smerodatne🤷🏻‍♂️ Staci abys mel nejakou vec ve vybave jinou a dodani muze byt uplne jine👌🏼

Pokud mám porovnat čistě datumy, jsi na tom velice dobře, viz např. můj podpis na porovnání.

…toto nevymyslíš - čistá symbolika… som na ceste z Prahy a do Pendolína ČD mi práve zavolal predajca z Košíc, že auto je na predajni… 😏😏😏

objednané 2. 9. 2021 🥳

Liftback, 2.0 TDI 85kW, manuál, grey metalíza, výbava JOY + virtuálny kokpit a nejaké drobnosti…

Tak to ti gratuluji, čekal jsi ještě o měsíc déle než já.

On 3/15/2023 at 5:29 PM, Bubaq said:

Dej mi měsíc a půl a dotáhnu to :-).

Tak smutná zpráva. Dva roky čekání nedotáhnu, i když jen o fous 😃 .

Moje auto je u dealera, převzetí domluvené na 5.4.

Upřímně mi to přijde jako úpné sci-fi, v hlavě jsem se nastavil tak, že dodání OIV neřeším a prostě jezdím stávající OIII.

Ani by mě po všech těch odkladech nepřekvapilo, kdyby mi napsali, že autosalon vyhořel, vykradli nebo něco podobného... 🤣 .

@Bubaq gratuluju, konečně :))

Gratulujem :D

A zároveň obdivujem, no každý sme iný :D

@Bubaq gratuluji..

Upraveno od Pinacle

Tak taky gratuluju ... asi :D

Si tu za chvíli budu psát jen sám se sebou :D

@cross no to se neboj, já objednával teprve začátkem listopadu 22, takže já si taky ještě evidentně počkám 🤦😁

@PatMik Předpokládaný termín výroby máš dřív než já :D

Ja ešte tiež stále čakám, takže tiež vás neopúšťam.. zatiaľ 😂

Listopad 22 a uz by chtel auto, ten je vtipnej

@crossjá taky držím basu )), ještě týden a jedu 18 měsíc ))

2 hours ago, dfga said:

Gratulujem :D

A zároveň obdivujem, no každý sme iný :D

A co jsem mel delat? Kdyby na zacatku rekli, ze to bude 23 mesicu, samo bych se dival jinde. Ale byla to dokonala salamova metoda. Postupny posouvani. A tim, ze OIII slouzi zcela bezchybne i po 230 tis. km, tak jsem to neresil.

Celkem nic...

Pozici Škody pomohlo vylepšit částečné zlepšení dodávek dílů i složitá přeprava hotových aut. Objednávek má firma dost, jde jen o to, co dokáže vyrobit. A to se může skokově měnit. Platí ale i to, že část aut, která by normálně byla zaregistrována již koncem loňska, se kvůli zpožděné přepravě dostala k zákazníkům až letos. To na jedné straně zhoršilo loňská čísla, ale nyní to vylepšuje ta letošní.

Až další měsíce ukáží, zda šlo jen o mimořádný výkyv. V samotném lednu byla Škoda třetí, v únoru již těsně čtvrtá – to ji předstihl francouzský Peugeot. Za celé první dva měsíce si ale třetí pozici udržela.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.