Přejít na obsah

Bezdratove Android Auto


Doporučené příspěvky

  • o 5 měsíců později...

Budu se muset v autě podívat, ale když jsem to tehdy objednávat, tvrdily že mají gen1 a gen2 a obě by měli mít stejnou funkčnost (gen2 má jiný SOC kvůli tehdejší čipové krizi). 
Na krabičce mám psáno model: cs307-e2w1s2, párkrat se stalo to co popisuješ, odpojení a změna ID, ale vždy pomohl restart a nové připojení. Tak netuším co mám za generaci a doufám že krabička bude fungovat a nehrozí její brzký odchod 😕

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, objednával jsem ještě v 2021, někdy koncem ledna 2022 doručeno. Ale když jsem objednávat, měli něco o nové generaci (verzi?) v komentu:
image.thumb.png.4ddd4aa040d76764523840ffb11dcf86.png
ale netuším, jestli je toto ta gen2, nebo to je jen nějaká nová revize a gen2 přišla až následně. Už někdy v březnu 21 na Indiegu psali, že musejí vyměnit CPU za jiné a proto zvyšují ceny pro další objednávky...
 

Aktualizace na AAW 3.0.0 se ještě nenabídla, takže dle SW se to poznat nedá…

EDIT: Budu muset mrknout ještě na verzi v Karoqu, ta se objednávala později.

Editováno: , autor: Martab
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Už se tady dlouho nic neřešilo 🙂

 

Do nedávna jsem měl nastaveno Režim dongle na Zapnuto a všiml jsem si, že po odemčení auta a otevření dveří, tehdy se zapne napájení USB, začne nabíhat AAWireless, ale nepřipojí se, protože není zapnuté rádio. Takže k připojení k AA dojde až po zapnutí zapalování a tím zapnutí rádia, (stačí jen zapnout rádio bez zapalování). Jenže to se mnohdy znova spustí nový cyklus připojování.


Teď jsem zkusil Režim dongle na Vypnuto a chování se trochu změnilo a to tak, že ten začátek je stejný, ale s tím rozdílem, že k připojení k Android Autu dojde a tak po zapnutí zapalování a zapnutí rádia (stačí jen zapnout rádio bez zapalování), je už AA naběhnuté.
Takže v jistých situacích příchodu k autu, odemčení, otevření, nastoupení, nastartování, podle toho jak se (ne)loudáte je Režim dongle Vypnuto, pokud lez použít, výhodnější.


Před tím jsem musel kolikrát čekat na další pokus o připojení než jsem mohl na AA něco dělat. Teď, při stále stejném návyku, mám AA přístupné v podstatě hned jak potřebuji.

 

Takže, pokud máte někdo chuť zkoušet, do toho! 🙂


Někoho ještě může mást jedno krátké připojení k AA po vystoupení z auta a zamknutí, kdy je ještě USB na chvíli napájeno, ale to netrvá dlouho a napájení se vypne.


Tohle chování popisuji pro Octavii III, ale bude platit asi pro celý koncern.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dongle jsem teď pokusně vypnul, je trošku rychlejší připojovánání. To naběhnutí jen na samotném radiu mi chvíli fungovalo a jednoho krásného dne se nepřipojil vůbec. A je to věcí AA v mobilu v kombinaci s hodinkama. 

A koncern sem koncern tam, různá radia se chovají jinak páč jsou různí výrobci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

@Skodzinek môžeš naštudovať napríklad túto tému od začiatku! :D

 

Ak máš aktivovaný Smartlink v infotainmente na drôtové pripojenie AndroidAuto/CarPlay, potom potrebuješ nejakú krabičku na vytvorenie bezdrôtového pripojenia. Väčšina z nás v tejto téme používa AAWireless, avšak existuje milión ďalších lacnejších aj drahších alternatív s podporou AndroidAuto ale aj CarPlay...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 11. 3. 2024 na 19:43, milanxx napsal:

Nějaké novinky. Aplikace dostala jiný vzhled a naučila se posílat do AA anotace i když není ve spouštěči AA

No, já ji ve spouštěči AA mám.

AA.jpg

 

No a když jsme u nového vzhledu, tak si myslím, že původní vzhled byl jaksi přehlednější.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, nebyla tam ale dnes se mi tam zjevila až jsem nainstaloval další dev. verzi.

Ona byla 2x  mezitím v Play ofiko beta.

Je to někdy zábava když za jeden den přijde 6 verzí apky.

Vzhled na něco lepší ten starý, ale když si to srovnáme tak náš koncern vcelku funguje. Vlastně se nastavují 2 věci. Oprava VAG(technisat radia) a start/stop. 

Ostatní problému jsou hlavně v mobilu verze AA, Androidu a UI.

Nový problém je u nových velkých displejů, tam AA hodí malou obrazovku a v krabičce se dá nastavit AA přes Carplay a to roztáhne obraz na displeji.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
V 29. 3. 2024 na 9:07, karlosx napsal:

hm, po uz skoro 2 letech bezproblemoveho pouzivani jsem poprve v posledni dobe zacal pres AAwireless poustet hudbu a trapi me nepravidelne vypadky (0,5s max, ale otravuje) . co muze byt problem? mozna neco v nastaveni?

Mám taky první verzi krabky a toto mi to začalo někdy v lednu dělat + odezva na kliknutí byla hodně dlouhá. Používal jsem 2.4GHz WiFi, přepnul jsem na 5GHz a od té doby je zatím klid.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

no tak update to pos* jeste vic - updatnul jsem na fw 3.5 a ted skoro vzdy kdyz infotainment prepne na vstup z auta (menu, radio, kamera/senzory) tak po prepnuti zpet na smartlink nic, cerna obrazovka. nestane se to vzdy, ale v 9 pripadech z 10 ano. cili krabicka je momentalne nanic. je nejaka cesta jak vratit fw zpet?

 

 

Editováno: , autor: karlosx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...