Přejít na obsah

Navigace Columbus, Bolero - recenze, podrobnější popis vs Waze, atd.


Doporučené příspěvky

  • Pawouk změnil název na Navigace Columbus, Bolero - recenze, podrobnější popis vs Waze, atd.

Tak jsem to dnes zkusil opět a už to vypadá líp. U nás po D5, v Německu a v Rakousku dálnice, ale vede mě to po dálnici až do Bolzana, kde to vypadá na sjezd z dálnice a pokračování po okreskach,což se mi moc nezdá. Myslel jsem že první mýto je už od Sterzingu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

12 hours ago, Jaroslava Hűbnerová said:

Jediné, co mě napadá je to, že nestačí mít zaškrtnuté známky, ale musí být zaškrtnuto i to políčko vedle ozubeného kola. Nemám zas O4 u sebe, ale jestli se k ní dostanu, tak to vyfotím.

áno, musíš zapnúť tú voľbu vedľa toho ozubeného kolieska, inak je to celé vypnuté.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Upresním to : v tomto prípade bude Waze navigovať v krajine s diaľničnými známkami, ak označím, že danú známku mám, po diaľnici : 

IMG_0430.thumb.jpg.6efaba1df8672151538e28f26414ebd5.jpg

 

v tomto prípade ma po diaľnici nebude navigovať ani v prípade, že mám diaľničnú známku navolenú a aj keď mám povolené spoplatnené úseky :

IMG_0431.thumb.jpg.5bfe295dae47f36f7c83fa36f17ad8e8.jpg

 

Spoplatnené úseky budú pravdepodobne platené tunely alebo úseky s mýtnymi bránami, to som zatiaľ neskúšal, nechodievam Rakúsko ani Chorvátsko. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 1 měsíc později...

Tá navigácia blbne stále. Mám tam nahratý asi tretí softwér, momentálne 1941, a na cesty musím mať súbežne zapnuté google mapy v mobile, pretože sa sem tam stane, že mi ukazuje nesprávne moju aktuálnu polohu. Po čase sa správna poloha zaktualizuje, ale dovtedy sa riadim navigáciou v mobile. V servise, kde som to už tri krát reklamoval, mi povedali, že to stále škodovka nemá odladené.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odpověď, že to Škodovka stále nemá odladěné, pokud je auto v záruce, je na slevu. Pokud se nemýlím je příplatek za Columbus něco kolem 40.000,- Kč. Řekněme, že má tedy omezenou funkčnost, neodstranitelná vada. Osobně bych to odhadl tak na 5.000,- Kč slevu (k dispozici zůstává větší displej, plánování trasy, přehled o uzavírkách, telefon, multimédia...). Dle mě by Ti toto po pár dopisech s pohrožením právníkem vrátili, protože to není likvidační suma. 

 

Na druhé straně Columbus mám a s těmito problémy se nesetkávám. Asi bych trval na celkové výměně. 

Editováno: , autor: boban1108
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Priznám sa, že za 200 eur sa mi nechce s nimi handrkovať. Pri kúpe auta počas covidu, keď predaje áut boli mizerné a predajne zatvárali, som dosiahol zľavu vyše 5000 eur, a teraz to auto je drahšie o 8000 tisíc euro. Dostať od nich ešte nejakú stovku navyše je pre mňa nepodstatné. Okrem tej navigácie som s autom naozaj spokojný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Prosím nevěděl by někdo jak aktualizovat mapy  na columbusu přes USB,už jsem skousel vše a bez úspěchu 🙁 mám stažena a rozbalena data ze škoda update a flash disc 64 gb správně neformatovanou,ale v autě se mi žádná aktualizace nespustí ,ani automaticky ani nijak ručne 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teraz v januari bude mat auto 2 roky. Connect služby som nevyužíval od prebratia nového auta, nechcel som za to platiť po roku, keď skončí 1 rok zadarmo. Nemám ani som nemal online dopravné správy. Nové mapy som inštaloval asi mesiac dozadu. Po pár dňoch jazdenia sa mi v systémových informáciach zmenilo číslo navigácie, takže je to predpokladám aktualizované. Postup je ale rozoberany tu na stranke v sekcii "update map", postupoval som podľa toho.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyby náhodou někdo nevěděl, tak zde se dá nahlásit nová cesta, ulice, silnice, křižovatka, kruháč apod. pokud ještě není v mapových podkladech navigace Columbusu. Funguje to. Nahlásil jsem kruháč co nebyl v mapě víc jak půl roku a při další aktualizaci se objevil. 

 

 

https://mobile.mapcreator.here.com/editmode/

 

 

PS: jakou máte aktuální databázi map. Vypršel mi po třech letech Connect tak jdu taky zkusit aktualizaci přes USB. Moje je 23.10

 

Editováno: , autor: ladik1983
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...