Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Potřebuji vyměnit na O1 1,6 55kw paliv. filtr, díval jsem se do manuálu, ale potřebuji poradit, jak zamezit vytečení paliva z odpojených hadiček a jak se vábec ty hadičky odpojují-vytáhnout nebo vytočit?

Vloženo
Potřebuji vyměnit na O1 1,6 55kw paliv. filtr, díval jsem se do manuálu, ale potřebuji poradit, jak zamezit vytečení paliva z odpojených hadiček a jak se vábec ty hadičky odpojují-vytáhnout nebo vytočit?

Ja ti to nereknu, ale proc to vlastne menis? Jen by me to zajimalo,zda-li se vadny filr nejak projevuje...

Vloženo

nevím jak to tam přesně je, podle jedné knížky tam jsou norm. spony-povolit a vytáhnout

podle druhé plastové spojky-stisknout západku a rozpojit

jestli tam jsou gumové hadice, tak je můžeš zamáčknout a pak nic nepoteče

• o 3 roky později...
Vloženo

Ja ti to nereknu, ale proc to vlastne menis? Jen by me to zajimalo,zda-li se vadny filr nejak projevuje...

Po určitých kilometrech kolem 70-90tis. se mění palivový filtr. Je to z důvodu toho, že v každém benzínu jsou nečistoty a ten filtr je zachycuje (tím se ucpává). Projevovat se to může jakoli, špatné starty, auto netáhne, v nízkých otáčkách se dusí atd.

Vloženo

Již si to přesně napamatuji a mam dojem, že po uvolění spony jsem hadičky normálně vytáhl a co se týče vytečení benzínu tak mi vyteklo jen málo. Nejlepší je nejdříve odpojit hadičku co jde z filtru do motoru a na ni hned dát nový filtr a pak tu hadičku od nádrže.

• o 9 měsíců později...
Vloženo

já osobně jsem filtr měnil po cca 130 000 km, nebylo to podle mě potřeba. Auto mi taky v nízkých otáčkách cukalo, dusilo se, myslel jsem, že pal. filtr ale byly to SVÍČKY ! vyměnil jsem je, dal jsem NGK BUR6ET a mají najeto nějakých 30 000 km a naprosto v pohodě ! Doporučuji

• o 1 rok později...
Vloženo

No tak ted uz bych ho zase mohl znovu vymenit po tech kilometrech, tak diky za pripomenutu :palec2:

Zdravim,

jak to teda dopadlo s tim filtrem? Mám tu samou motorizaci a potřeboval bych poradit jak to udělat a hlavně kde vubec ten filtr u tohohle motoru je?

Díky  :kol-47:

Vloženo

Měl by být pod pravým zadním prahem zespodu, jsopu na to takový spešl kleště, ale dá se to i ségrovo kleštěma. Jak jsou ty červený šipky na obrázku, tak tímto směrem pouze stlačit ten pojistný krkoužek( polokroužek nebo pojistka ve tvaru U) a hadičku vytáhnou směrem od filtru. FIltr je na takový objímce připevněný k podlaze.  Pak dát nový filtr a hadičky nacvaknout.

filtr.bmp

• o 5 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...