Přejít na obsah

WallBox Škoda Connect

lukas911

Doporučené příspěvky

Máte niekto Wallbox Škoda Connect? Zaujíma ma či viem cez aplikáciu k Wallboxu regulovať silu nabíjania. Napr. jeden deň 9 kw, druhý 3kw, ďalší 11kw? Mám fotovoltiku a toto nastavenie by mi vyhovovalo.

Ďakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 4 měsíce později...

@lukas911
Ahoj, Walbox umí regulaci po mA (pro účely regulace pomocí CT) nebo po celých A, ale je k tomu nutné externí řízení přes Energy manager. Co to je? Jde o kanál řízení WB využívaný ve velkých objektech, kde je pro správu spotřeby budovy centrální systém na regulaci jednotlivých zařízení. Samotná aplikace k WB ať už Elli nebo MySkoda neumí dělat nic ohledně omezení výkonu. Elli umí aspoň graf průběhu, ale zase neumí RFID karty MySkoda. MySkoda aplikace neumí graf ani aktuální výkon zobrazit. Pro tento účel stačí nainstalovat na obyčejné Raspberry PI aspon verze 3 software EVCC, který se následně propojí s WB a je hotovo. Lze do něj připojit komunikaci ze střídače (v mé, případě Goodwe), stav baterie FVE a samotný Wallbox. Systém je přímo dělaný na nabíjení v domě s FVE a krom režimu solar, min proud + navýšení až na výkon přetoku, umí i regulaci uživatelem po 1A. Funguje spolehlivě a výborně, doporučuji.

EVCC

IMG_5685.thumb.png.71ba1fb2e731ee43f27113ed7908a65c.png IMG_5686.thumb.png.403b79542ae3c92b19820e8cbc886580.png IMG_57D4461B003A-1.thumb.jpeg.a55526dbe92150eaf9fa39ff6ebe013a.jpeg

HomeAssistant

Jde o platformu podobnou HomeKitu (jenom si člověk integrace a vizuál tvoří sám) a po připojení WB do systému EVCC, lze hodnoty EVCC exponovat do Homeassitantu a odtud pak dokonce do samotného homekitu. Mám v Homekit například spínač na vypínání a zapínání nabíjení auta ze strany wallboxu.

https://www.home-assistant.io

IMG_5687.thumb.png.7d982baa2e4b8c5887846dfe5490ac41.png IMG_5186.thumb.png.edd393e4d8928a5cf9f23977e0c48d9d.png

Skoda Connect plus - Wallbox

Sám wallbox toho moc neumí (nechápu proč, fyzicky s tím problém nemá) a takto vypadá karta EnergyManager na lokálním webovém rozhraní WB po spárování s EVCC systémem.

IMG_5688.thumb.jpeg.807d98f822959924505a8b97c82f7ef9.jpeg

Takže to lze, po zprovoznění tohoto systému jsem z Škoda Wallboxu paradoxně udělal jeden z nejlepších WB na trhu. RFID přímo v aplikaci MySkoda, historie nabíjení + díky EVCC kompletní řízení a solární provázanost. Takže bych ho nezatracoval. :)

Editováno: , autor: retroman159
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...