frogale Vloženo 22. Října Sdílet Vloženo 22. Října (editace) Superba 3 mám bez rezervy a tedy i bez nouzového heveru. A můj starý domácí pojízdný hydraulický hever má na konci jen kovový kalíšek s výstupky: Jak zvedáte auto? Různé příspěvky doporučují puky, snad jen ty s V drážkou a ne s tou rovnou (kvůli sedření ochrany). Zvedat tedy za ten plechový lem i v domácích podmínkách? Principielně za spodek lemu, aby puk nedosáhl na práh, že? Tohle prý ne: https://www.alza.cz/auto/sixtol-jack-pad-6-d12439572.htm Tohle prý ano: https://www.alza.cz/auto/sixtol-jack-pad-3-d12439567.htm Tohle možná lepší (dvě různé výšky drážky): https://www.alza.cz/auto/sixtol-jack-pad-5-d12439566.htm Editováno: 22. Října, autor: frogale Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roubic Vloženo 22. Října Sdílet Vloženo 22. Října Nad tim se taky premejslel ale pak jsem zjistil ze tohle stejne v servisech nepouziva a daval to tak zvane natvrdo takze kdyz to neodres ty tak se sunda zvedavek ve finale je to je jedno 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
frogale Vloženo 22. Října Autor Sdílet Vloženo 22. Října Jojo, v servisech ale zvedaji na ctyrech bodech, cili sily jsou kolme a rovnomerne. Doma pri vymene kola zvedam trochu sikmo a dost mozna je na ten bod i vetsi zatez, nez pri zvedani na rovine. Takze se trochu bojim poskozeni toho tenkeho plechoveho lemu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bouchy01 Vloženo 22. Října Sdílet Vloženo 22. Října V servisech jsou rádi, že puk (plochý) jde na zvedací bod (ten dvojitý plech) a ne do prahu. Samozřejmě, že se to časem odře... nebo to udělej jako já a kup si zvedák, origo, neorigo, s plechovou drážkou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
100Bubu Vloženo 23. Října Sdílet Vloženo 23. Října nainstalovat zvedací body a tento hever je na to najlepší 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Světlonoš Vloženo 25. Října Sdílet Vloženo 25. Října Používám origo hever, ale u Octávky jsem to tímto zvedákem dělal tak, že jsem si tu "korunku" srovnal aby tam ten zesílený segment na prahu pěkně zapadnul a ještě jsem tam vložil tenčí koženou pracovní rukavici, jako polstrování. Ale jak koukám na ty puky od 100Bubu, tak to se mi líbí nejvíc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 26. Října Sdílet Vloženo 26. Října V 22. 10. 2024 na 16:26, frogale napsal: Jojo, v servisech ale zvedaji na ctyrech bodech, cili sily jsou kolme a rovnomerne. Doma pri vymene kola zvedam trochu sikmo a dost mozna je na ten bod i vetsi zatez, nez pri zvedani na rovine. Takze se trochu bojim poskozeni toho tenkeho plechoveho lemu. Jenže v servisu zvedajíí celé auto a ne jen část, takž síly jsou úplně jinak rozložené. Jinak řečeno, při zvedání auta v jednom bodě, zvedáš logicky poměrně mnohem menší váhu, a proto zatížení jednoho bodu je mnohem menší. Za mě to moc hrotíte. Je jasně dané kde máš auto zvedat heverem. V případě použití klasického hevírku by neměl být problém pakliže je hever dán takm aby byl zvedací síla působila kolmo na zvedané auto. Používám zesílenou gumu (puk), jako mají v servisem, aby nedošlo k poškození laku na styčné ploše. V nejhorším případě, jsem použil i kus dřeva. Pořád lepší než železo na železo. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
100Bubu Vloženo 26. Října Sdílet Vloženo 26. Října ja mam skúsenosti na FABIA1,Octavia2 Fabia 2 po predchádzajúcich majiteľoch hrúza a des. všetky lemy obite alebo zdeformovane dovnútra. pak koroze a ďalšie problémy. zvedat auto za kus nápravy alebo spodného ramena my príde veľký risk. zvedavci bod je dimenzovaný na celkovú záťaž vo výrobe aj z 1-3montažnikmi v nutri auta. zamna naj možnosť. teraz to mam na svojom 3tom aute a max spokojnosť. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mira96 Vloženo 2. Listopadu Sdílet Vloženo 2. Listopadu V autě také nemám hever a mám hydraulický, stejný jako má @frogale v prvním postu. A abych si neodřel ochrannou vrstvu zvedacích bodů, z puku za 15 Kč jsem si vystrouhal tohle: 😉 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 3. Listopadu Sdílet Vloženo 3. Listopadu Ja k hydraulického heveru ve stylu žaba použivam takovou gumu https://allegro.pl/oferta/nakladka-gumowa-guma-ochronna-metal-mocna-zaba-2-5-10687341892 Ona je bezpečna. Nestoji moc pěnez Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel z HK Vloženo 3. Listopadu Sdílet Vloženo 3. Listopadu Miro96 taky jsem si to udělal z puku ale je to měkký kroutí se to, a to mám jen Fabii. Používám hydraulický hever a dávám tam kousek silný kůže z pracovní brašny. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.