HejVasek Vloženo před 11 hodinami Sdílet Vloženo před 11 hodinami Zkusenosti s motorem EVO2 u Octavie 4 generace Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HejVasek Vloženo před 11 hodinami Autor Sdílet Vloženo před 11 hodinami (editace) Ahoj všem, mám dotaz k motoru 1,5TSI 110kW Evo 2, manuální převodovka, liftback, jízdní režim "normal". Auto má najeto necelých 1000km, 30% dálnice, 65% různé okresky a hlavní tahy, 5% město. Zatím se snažím jet minimálně 50km na jeden "zátah", nešlapat moc na plyn a výrazně nepřekračovat 3tis otáček. Současně máme 6 let starý Ford Focus 1,5EcoBoost 110kW. Jsem zatím velmi nepříjemně překvapen jaký je v motorech rozdíl. Octavia mi přijde líná, jakoby přidušená, na sešlápnutí plynu reaguje se spožděním a jen velmi neochotně. Motory jsou papírově obdobné, motor Octavie by měl být mírně lepší (max kroutící moment o malinko vyšší a má být k dispozici asi o 100 otáček dříve). U Focuse lehce šlápnu na plyn a nad 2tis otáček (na trojku, čtyřku) auto výrazně raguje zrychlením, není problém s předjížděním. U Octavky lehce šlápnu na plyn (na trojku, čtyřku) a nic se neděje. Nad 2,5tis otáček a výraznějším sešlápnutí plynu mám pocit, že auto mírně zrychluje. Předjet bych si troufl Favorita, ale musel bych vidět kilometr volnou silnici. Je to normální ? Jakože mám být trpělivý a motor se "zaběhne" a reakce na plyn i dravost motoru se časem dostaví ? Mohu já nějak zjistit zda mi omylem nedali ten slabší motor 85kW ? Protože rozdíl mezi motory Octavia/Focus je opravdu propastný. Zkušební jízdu s Octavií jsem neměl, prodejce měl k dispozici jen Scalu 1,5tsi 110kW s automatickou převodovkou. A ten motor mi přišel živý. Prodejce mi na dotaz odpověděl: "Reakce elektronicky řízeného plynu muže být ovlivněna nastavením na plnění nových emisních norem" Díky za odpovědi a zkušenosti 🙂 Vašek Editováno: před 10 hodinami, autor: HejVasek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr.podzimek Vloženo před 8 hodinami Sdílet Vloženo před 8 hodinami Prodejce má pravdu. Zkus si zapnout sportovní režim. Tam je reakce na plyn rychlejší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HejVasek Vloženo před 6 hodinami Autor Sdílet Vloženo před 6 hodinami @petr.podzimek Prodejce má pravdu v tom, že ty nové 1,5 EVO 2 jsou prostě obecně chcíplé kvůli přísnějším emisním limitům a nemám čekat, že po "zajetí" motoru se chování motoru zlepší ? Já viděl snad všechna videa na YouTube a články co vyšly k čtyřkové Octávce s EVO 2 a nikdo se nezmiňoval o tom, že motor 110kW je tak chcíplý. Asi si člověk zvykne, ale úplně to kazí radost z řízení🙄 Režim Sport vyzkouším. Naštěstí ho tam mám... Mě trošku překvapilo, když Vaculík zkoušel akceleraci 1,5 110kW EVO 2, a naměřil zrychlení z 0 na 100km/h více než o 1s horší, než udává výrobce. A to měl verzi ST Line a zapínal si režim Sport. I ta naměřená dynamika mi přišla nic moc, ale nějak jsem to přešel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DoubleG Vloženo před 3 hodinami Sdílet Vloženo před 3 hodinami Za mňa je problém moderných aut tá eko charakteristika plynového pedálu. Je to nastavené tak, aby to nebolo príliš citlivé a aby to otupovalo samotnú jazdu. Toto do istej miery je potlačené práve automatom, ktorý ad1, má štartér generátor, ktorý tomu pomôže zo začiatku z nízkych otáčok a ad2, vie promptne si podradiť a dostať to auto do optimálnej dynamiky pri predbiehaní. Pri tom manuále to bude treba holt držať ppd krkom v otáčkach. A tie merania z 0-100 by som nebral vážne, tam je veľa faktorov ktoré dokážu ovplyvniť výsledný čas. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.