Přejít na obsah

Světlomety


Blacky

Doporučené příspěvky

- mimo parabolu svítí čistě bíle, parabola láme světlo do lehce modrého spektra

- jezdím s nimi více než rok a bez jediné vítky PČR - led diody jsou čím dál více běžné a dnešní denní svícení s atestem svítí kolikrát víc do modra

- oproti klasice nic neberou, nehřejou a mají dlouhou výdrž

- výměna je porod a musí se tahat za kabely - naštěstí to vydrží

- super cena 63 Kč za kus (http://www.led230v.cz/_d2327.html)

Co ještě řeším je víc bílá barva hlavních světel. Jen nemohu najít vhodné žárovky. Kupoval Osram night braker a svítí úplně stejně jako obyč žárovky za 50Kč - zklamání.

Uka jak to svítí

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

projektory v rostru jsou celkem v pohodě.normálně lze vidět a i při použití svítivějších to je to podobné.prostě normálně svítící světla.ani jsem nepoznal, když mi jedna žárovka praskla.a srovnání s jedničkovou fábií je mimo mísu.to byl nepodařený oslňující zmetek a nechápu jak něco tak nebezpečného mohli vůbec pustit do výroby.asi když to nejede, tak ať to aspoň oslňuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Právě nevím, co vybrat. H4 se mi zdají zastaralý - kór když si člověk zvykne, že mu stvítí na dálku čtyři žárovky. A H7 jsou kritizovaný, že málo svítěj na blízko.

Já moc auta nestřídám, takže mám zkušenosti akorát s Feldou a s Transitem (4 roky starý) - oboje H4. U toho Transita vám řeknu to je teda tragédie, to je horší než felda - na potkávačky si člověk připadá po tmě a na dálkový je vidět, to co by mělo na blízko a dál už nic.

Ještě by mě zajímal konstrukční rozdíl mezi projektorama pro RS a normálníma. Pro RS se nabízejí ještě natáčecí, ale pro ostatní už ne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám natáčecí projektory po FL a zprvu se mě zdálo, že nic s nimi nevidím. Ale po výměně žárovek za "OSRAM H7 NIGHT BREAKER PLUS" http://www.e-light.cz/svitidlo/osram-osram-h7-night-breaker-plus-64210nbp-hcb/ se to zlepšilo, a nebo jsem si zvyknul. Ale teď výhrady nemám. Taky to natáčení pomáhá.

V dálkáčích jsem nechal původní žárovky, s těmi jsem spokojen nad míru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to tady i v sousedním vláknu - FII/R s projektorovýma světlama chce svítivější žárovky a taky očišťování světel. Nemusí to být ani nic drahého, stačí Tungsram H7 za necelou stovku. Pak není sebemenší problém. Se žárovkami z výroby jsou světla pocitově hodně slabé.

Je to obecně u projektorů zdůvodňováno tak, že ve skutečnosti svítí líp, oko je ale citlivé na světlé body. Co je na tom pravdy nevím. Já bych za světla ve FI určitě neměnil, třeba zrovna nerovnoměrnost osvětlení nebo osvětlení krajnice mně přijde u FI výrazně horší. Ale třeba má někdo jiný názor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano žárovky je asi potřeba vyměnit za jiné. Taky jsem napřed nebyl spokojený s projektorama ale pak jsem koupil tungsram +50% a hodně se to zlepšilo a až mě jedna žárovka odešla koupil jsem v Rakouském Hofer www.hofer.at viz foto. a svítilo to ještě o hodně lépe a za cenu jen 5,99€

Koupil jsem si ještě do zásoby jednu sadu a tu jsem zatím do nového auta nedával až uvidím jak to svítí abych zase porovnal s původníma.

post-19327-0-92473600-1337331324_thumb.j

Editováno: , autor: Escrito
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No moje zkušenost je ta, že jak před fc. projektory, tak po fc.projektory svítí naprd! Bohužel na světlech se vlivem bordelu dělá film špíny a to je největší průser a více patrný u projektorů než než u klasických H4 (tam je to taky patrné, ale méně). Proto u obu aut dodělán odstřik světel a je to o 50procent lepší... Pak se to dá vylepšit žárovkama, mluvím o potkávacích světlech.. U dálek je to jiné u fc.- rozhodně lepší. Co se týče nátečecích světel, tak tam u potkávaček super nasvětlování zatáček - kdo si objednává auto sám, tak rozhodně doporučuju. U služební fabie nemam, ale u Leona mám a nevyměnil bych .. bohužel dodělání není tak jednoduché :kol-33:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak už je objednáno s čočkama. Bohužel natáčecí se nabízejí už jen pro RS a pro Scouta.

Ostřiky jsem měl už na Feldě, takže budou i teď. Jen budu chtít předělat inteval - po pěti ostříknutích skla je to opravdu málo.

Díky všem za postřehy - do podzimu dlouhá doba, tak se pak (ne)uvidí... :kol-28:

Jinak bych to natáčení rád dodělal, ale to bude chtít proštudovat, jaké díly budou třeba a možná se to ani nevyplatí. Funkční Etku bohužel nemám... :kol-32:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No už je docela těžké sehnat natáčecí světla za slušný peníz! Je to docela řacha, dále musíš sehnat jiný kroužek pod volant (teda pokud sis neobjednal s corner mlhovkama, pak máš o starost mín). Dále musís sehnat RJ a pak hromadu kabliku.. Nerikam ze se to nedá, ale jen sehnat materiál bude tezke. Pak rozkopat cele auto, natahat kabely, nakodovat a asi to bude muset jit i na VAS na nastaveni. Pocital bych tak 20tKc min.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

inya: u Roomsteru si už natáčecí světla člověk taky nekoupí jinak než u verze Scout. Rapid asi nebude mít nic jiného než halogeny, tak musí jít z nabídky pryč. jinak si tak nesmyslný krok nedokážu představit. buď měli natáčení vyhodit z nabídky úplně a nebo nechat možnost připlatit si.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Tak už jsem se projel i v noci. A jsem docela spokojenej.

Hlavní rozdíl oproti klasice je v kresbě i na silnici - zlom světlo tma je mnohem výraznější než u kdejakýho předchozího auta. Jinak je bude potřeba trošku zvednout - 50m teda neosvěcují (či kolik to má být).

ŠA se asi chrání proti notorickejm oslňovačům, páč někteří nevědí, k čemu to kolečko na seřízení sklounu světel je - a že svítí do stromů a protijedoucím řidičům do ksichtu, jim nevadí...

Jinak žárovky originál. Ty tzv. lepší mají stejnou intezitu světla tj. 1500 až 1550 lm, jinak by neměly homologaci.

A ty barvený z venku bych do světel nedával, když jsem viděl jak vypadají CoolBlue od Osramu a pak očouzená parabola v FI po třech měsících. A to byly jen parkovačky...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...

Nikde jsem nenašel zda se dá provést výměna H7 (projektylů, které opravdu velice špatně svítí) na FII za H4. Pokud ano, tak jakým způsobem. :)

Sám jseš takovej projektyl . Kdybys líp hledal, už se to tady v jiným vlákně probíralo. Kromě fyzický výměny světel se musí přepojit dráty tak, aby po přepnutí z tlumenýho na dálkový nebylo napětí na přívodu pro "horní" vlákno žárovky (to napůl krytý kovovým zrcátkem = pro tlumený světlo).
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...