Přejít na obsah

Xenony a náklonové čidlo

Eflik

Doporučené příspěvky

Zdar fábinkám... tak jsem se konečně vrtal i do fábinky, kam jsem montil xenony... práce hotová raz, dva (oproti octavii fakt sranda), ale nepřišel jsem na to kam umístit to čidlo na zadní nápravu... Je to F předfaceliftem a má vzadu bubnové brzdy... Poradíte někdo? Fotky, nákres atd... dráty jsou protahané, svorkovnice připravená, ale nevim kam s tim čidlem... :help: :help:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdar fábinkám... tak jsem se konečně vrtal i do fábinky, kam jsem montil xenony... práce hotová raz, dva (oproti octavii fakt sranda), ale nepřišel jsem na to kam umístit to čidlo na zadní nápravu... Je to F předfaceliftem a má vzadu bubnové brzdy... Poradíte někdo? Fotky, nákres atd... dráty jsou protahané, svorkovnice připravená, ale nevim kam s tim čidlem... :help: :help:

Ahoj Tak už jsi je teda zamontil, tady máš zobr. jak je to přidělaný. Je potřeba sehnat a vyměnit držák brzd. trubičky na které je poté ta váha přidělaná.

post-243-1179815547_thumb.jpg

Editováno: , autor: Remus by skoda
Odkaz ke komentáři

• o 5 měsíců později...

Mám dotaz ohledně nastavení xenonů. Byl jsem na technické a nezdálo se jim nastavení světel, tak mi šroubováken obě světla snížil. Udělal to jen tak s klíčkem v poloze On.

Už před tím se mi zdálo, že xenony h***o svítí a teď už vidím úplné prd jak jedu za tmy.

Nemusí se náhodou před nastavovaním xenonů něco vyresetovat nebo nastavit základní poloha přes VAG, nebo stačí opravdu klíček v poloze On?

Nevím který z těch šroubů na světle slouží k horizontálnímu a který k vertikálnímu nastavení. Nemůžete sem někdo prosím postnout fotku s detailem na ten šroub? Nerad bych rozhasil vertikální nastavení a chci to o něco přizvednout. Děkuji.

Odkaz ke komentáři

No ak maš origo xena so snímačom na náprave, je pri tom potrebný VAG ked sa nastaví (namerá) nulová poloha a potom sa nastavujú svetlá proti prístroju.

Ktorým z tých dvoch nastavovačov máš točiť si prečítaj v inej téme, písal som to tam :)

ale je pravda že v základnom nastavení to fakt svieti blízko

Odkaz ke komentáři

No ak maš origo xena so snímačom na náprave, je pri tom potrebný VAG ked sa nastaví (namerá) nulová poloha a potom sa nastavujú svetlá proti prístroju.

Ktorým z tých dvoch nastavovačov máš točiť si prečítaj v inej téme, písal som to tam :)

ale je pravda že v základnom nastavení to fakt svieti blízko

Dík za info. ;)

Takže na technické jsou ma**ři, neměl na to vůbec sahat. kol114

Editováno: , autor: MELLO
Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...
  • o 7 měsíců později...

zapojenie:

koncovka ku snimacu:

PIN 1-hnedy

2-fialovo cierny

3-nic

4-bielo fialovy

5-sedobiely

6-zlto sedy

7-cerveno cierny

8-nic

hnedy-kostra

fialovo cierny sa roztrojuje a jeden kabel ide na 5A poistku,

druhy na BSG XS6 PIN 14

treti do prechodovej bezovej koncovky co ide do motora

s oznacenim L a PIN 7

bielo fialovy-sa tiez rozdvojuje- jeden ide do zelenej kocovky k budikom na PIN 5

druhy isiel do ciernej eurokoncovky na radio

sedobiely-do koncovky VAG bol spleteny s ostatnymi sedobielimi kablami,musim pozret este PIN...

zlto sedy-5A poistka

cerveno modry- prechodova zelena koncovka co ide do motora

s oznacenim H a PIN 5

Editováno: , autor: fabio888
Odkaz ke komentáři

• o 3 měsíce později...

Ahoj vsem,

mam na Fabce Xenony (dodelavane) a rad bych tu predelavku dokoncil.

Zbejvaji tedy dve zalezitosti.

Ostriky - ty bych resil nakupem potrebneho zde na foru a naslednou instalaci.

Ovsem oc me jde jsou naklony svetel.

Absolutne nevim co tato zalezitost obnasi a podobne.

Zatim svetla reguluji manualne pomoci kolecna na palubce (klasika)

Slysel jsem ze na STK pozaduji u Xenonu ten naklon automaticky (nejaka cidla na zadni naprave a xenon se pak upravuj edle jizdy a zatizeni)

Zde vznika ma otazka:

Je tu nekso schpen me poradit co to obnasi (zasah do auta) a kolik takovato sranda prijde financne? Pripadne je tu nekdo schopen tuto zalezitost udelat?

Zde na foru jsem se snazil najit nejake informace, ale nedarilo jse :( (pokud nekdo o nejakem foru vi kde se to resilo prosim o link)

Predem dekuji za kazdou radu a pomoc.

Odkaz ke komentáři

No veru ja som si to chcel dorobiť, ale snímač mi stojí ani neviem kde už.

Kúpil som ho tu za 500CZk aj s odrezkom káblu takže konektor mám.

čo to obnáša? kopu (a možno aj niekto kto to má už za sebou povie že nie) kablovačky, všetko v podstate treba dotiahnuť pod palubovku, ku spínaču svetiel, k budíkom alebo rádiu

Odkaz ke komentáři

diky. nekdo me strasil ze je to v radu nekolika tisic :-o

pokud jde o ten snimac tak bych to pripadne i bral pokud se toho chces zbavit (teda jak budu vedte co a jak :)))

Pokud by byl teda nekdo schopen jej vzit a namontit ke me (asi to bude chtit i nejakou kabelaz) tak do toho jdu.

Jo zapomel jsem, jsem z Prahy.

Odkaz ke komentáři

• o 4 měsíce později...
  • o 4 měsíce později...
Ahoj vsem,

mam na Fabce Xenony (dodelavane) a rad bych tu predelavku dokoncil.

Zbejvaji tedy dve zalezitosti.

Ostriky - ty bych resil nakupem potrebneho zde na foru a naslednou instalaci.

Ovsem oc me jde jsou naklony svetel.

Absolutne nevim co tato zalezitost obnasi a podobne.

Zatim svetla reguluji manualne pomoci kolecna na palubce (klasika)

Slysel jsem ze na STK pozaduji u Xenonu ten naklon automaticky (nejaka cidla na zadni naprave a xenon se pak upravuj edle jizdy a zatizeni)

Zde vznika ma otazka:

Je tu nekso schpen me poradit co to obnasi (zasah do auta) a kolik takovato sranda prijde financne? Pripadne je tu nekdo schopen tuto zalezitost udelat?

Zde na foru jsem se snazil najit nejake informace, ale nedarilo jse :( (pokud nekdo o nejakem foru vi kde se to resilo prosim o link)

Predem dekuji za kazdou radu a pomoc.

Ahoj, tak to jsme dva. Na automaticky naklon jsem se vykaslal, protoze:

1) je s tim moc prace,

2) ve vysledku si nepomohu, protoze bych tim ziskal pouze statickou regulaci, FI totiz dynamickou regulaci sklonu svetlometu nema.

Takze v pripade potreby potocim koleckem a je to.

STK toto sice pozaduje, zatim mi vsak tento argument stacil (2x).

Kdyz je pak mam spravne manualne serizene, neni problem - neoslnuji. Ve dne je stejne nepouzivam - mam DRL.

Odkaz ke komentáři

• o 2 měsíce později...
  • o 1 rok později...
  • o 5 měsíců později...
  • o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...