Přejít na obsah

"Co vám kdy zlodeji čorli"


Ice

Doporučené příspěvky

BTW: Wassermanne takový univerzální klíče skutečně existujou

Toho jsem se bál... :( To se to pak smažkám pracuje ;) Na druhou stranu jsem samozřejmě rád, že se to obešlo bez poškození auta, ale stejně by mě zajímalo, jak by na celý případ nahlížela policie a pojišťovna, kdybych měl vykradené auto a přitom bez poškození zámků a dveří... Jestlipak by na mne potom nenahlíželi, jako že jsem si to vykradení celé vymyslel... ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teď v týdnu čerstvá zkušenost: zaparkuji auto na zcela prázdném parkovišti u venkovského hřbitova a odcházím na hřbitov. Jen okrajově registruji starý citroňácký pick-up s dvěma maníky, který se zpoza hřbitova z lesní cesty líně rozjíždí směrem ke mě (a mému zaparkovanému autu). Nevěnuji tomu pozornost (ostatně proč taky) a jdu si na hřbitov zapalovat svíčky. Uplynou asi 2-3 minuty a najednou slyším z parkoviště jekot alarmu. Na zlomek vteřiny jsem byl v poklidu, ale jen než mi došlo, že je to alarm mého plechového miláčka :o Rázem nechávám na hřbitově svíčky svíčkami a o zlomkrk pádím zpět na parkoviště ke svému autu a hlavou se mi honí nepříjemné představy, jak mi nějaká smažka určitě minimálně vyflákla okno nebo nějakým násilnickým způsobem vypáčila zámek... Když dobíhám na parkoviště, tak ještě vidím v dáli mizet onen pick-up a tak rychle a netrpělivě obhlížím auto. K mému velkému úžasu je zcela nepoškozené a zamčené! Naštěstí. Jenže mám trošku slušnější gsm alarm a když si čtu textovku, kterou mi alarm bezprostředně po vyhlášení poplachu poslal, tak zcela jasně píše, že byly otevřeny dveře :o:huh::wacko: ale auto je zamčené a zcela nepoškozené. Tak jsem z toho jelen :wacko: Na jednu stranu jsem rád, že to takhle dopadlo a auto poškozené není a ani se nic neztratilo, na druhou stranu mi to natolik vrtalo hlavou, že jsem se zajel poradit s pány odborníky do servisu a ti po podrobné prohlídce zámků i auta jako takového jen konstatovali, že k poškození nedošlo a dle jejich názoru to vypadá na profíky a duplikát klíče. To se mi ale nezdá, auto mám od funglovky a nikde po pofidérních servisech s ním nejezdím, navíc jsem vždy u auta na dílně...

Spíš mě napadá: nemyslíte, že existují nějaké univerzální klíče na Fábie? Dneska se prodává na netu kde co, myslím, že už tu snad někde na fóru dokonce byl nějaký odkaz na nějaké zámečnické nádobíčko. Nemáte s něčím podobným, jako teď já, nějakou zkušenost? :huh: Nebo, že by existoval způsob, jak zámek auta otevřít opravdu bez sebemenšího poškození? Třeba vyplanžetováním? :huh:

BTW: trochu mne zarazilo, že lezli do auta s alarmem, který je nakonec vyplašil, ale to si dokážu vysvětlit tím, že alarm nemá výstup na blinkry a tudíž maníci, ikdyž mě zřejmě zdáli pozorovali, jak od auta odcházím, tak nemohli vidět, že auto zamykám dálkáčem a ani z reakce auta nebylo při pozorování z dálky zřejmé, že auto má alarm a tak se zřejmě domnívali, že ta ledka na palubce je jen šméčko a "šli" do toho.. ;)

Zvažoval jsem i technickou závadu a falešný poplach, ale vzhledem k okolnostem a faktu, že nikdy předtím a ani po této události žádný jiný falešný poplach nebyl, tak bych si troufnul tipnout, že jsem asi narazil na zajímavý páreček chmatáků... :wacko::unsure::aggressive:fuck

hm,to teda kukam, jde videt,ze Ti ten alarm zachranil auto ci vybavu. Stejne je to divny. Co to stoji ten alarm prez GSM?

9-15t Kč (záleží, zda máš i detektor tříštění skla a náklonové čidlo, protože tato čidla nejsou součástí základní sady a zda umí alarm lokalizaci jen pomocí GSM nebo GSM/GPS) + montáž, takže max. do cca 17-20t Kč i s montáží + roční poplatek za střežení (v případě, že zvolíš napojení na pult centrální ochrany).

V případě, že jsi napojen na PCO, tak můžeš od pojišťovny kasírovat 20% slevu z havarijky, nejsi-li napojen na PCO, žádnou slevu na pojistném logicky nedostaneš ;) Roční popl.za střežení přes PCO je u mě 3124,-Kč vč.DPH + nějaké ty gprs přenosy nad limit, který je zahrnut v zákl.paušální platbě, takže většinou mě to vychází na cca 3700,- ročně. Tento náklad mi z větší části kryje sleva na havarijce. V součtu na tomto zabezpečení lehce prodělávám nebo jsem na svém, ale zase mám dobrý pocit, že jsem pro zabezpečení auta udělal v rámci možností maximum (samozřejmě v kombinaci s mech.zabezpečením, pískováním skel atd.)

Editováno: , autor: Wassermann
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no tak me ukradli na aute ostrikovac na zadni sklo, hadicku mi tam teda nechali... nechapu, proc si nekdo da praci s 30to korunama... kdybych vedel kdo to je, tak uz ma o nehty min

jinak mi ukradli jeden pritlak na steraci (spolujezdec)

a radsi az pujdu z prace, tak se kouknu na cepicky na kolech, sem se dloooouho nedival

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Pred 2 dňami ma v noci zobudil hukajúci alarm keď som došiel k oknu už boli pri mojom aute policajti a chodili okolo auta a s baterkami prehladávali okolie no hneď odišli tak som myslel,že sa alarm spustil sám a oni šli okolo náhodou keď sa to spustilo!Ráno som pozeral a všetko bolo OK!

Vešer okolo 23hod. začal hulákať alarm znova pozerám ešte bolo kopu ludí na ulici tak som myslel zasa falošný poplach alebo niekto drgol do auta.Ráno prídem k autu a ufuk na vodíčovej strane bol v pr--li! Strašne by ma saujímalo ako to mohol niekto vytiahnuť keď je okno zavreté.Dúfam,že to aspoň zlomil a je mu to k ničomu.Ten druhý som radšej zložil nech to neskúša znova.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak sem řikal ztratil se mi znak a levý zrcátko. Za tejden přijel s přivezenym autem z Německa který bylo bílí ale mělo červený zpětný zrcátko :palec2: Tak sem se šel podívat z blízka a samozřejmě byl odštíplej kousek ´masky u znaky. Divná náhoda co? Docela sem byl nas..... ale nic sem s tim neudělal. Nemohl bych to dokázat. :feve:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 2 týdny později...

takže mě

2000 - radio Sony (vylomenej zamek u spolujezdce)

2003 - radio Sony (oknou u spolujezdce)

2005 - radio panasonic, bundy, lyže a nejaky drobnosti (vylomenej zamek kufru u O1) auto bylo zaparkovany na dvoře za zamčenejma vratama... panel od radia uz sem v ty dobe v aute nikdy nenechaval, ale druhy den rano jsem jel na hory tak sem ho nechcel zapomenout doma, tak jsem ho vyjmečne nechal v kastliku :D

2006 - anténa

A teď uz docela dlouho nic :D Mozna je to tim ze uz nekupuju zadny drahy radia :D 3000 víc ne :D takze to musim zatukat

Editováno: , autor: zakyyy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
Jak sem řikal ztratil se mi znak a levý zrcátko. Za tejden přijel s přivezenym autem z Německa který bylo bílí ale mělo červený zpětný zrcátko :palec2: Tak sem se šel podívat z blízka a samozřejmě byl odštíplej kousek ´masky u znaky. Divná náhoda co? Docela sem byl nas..... ale nic sem s tim neudělal. Nemohl bych to dokázat. :feve:

mal si ho odlupnut a zobrat si ho spat. :pfuck

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Takže mne 18.1.2008 z mojej Fabie cez okno spolujazdca okolo 21:00 ukradli notebook HP Pavilion (mal 5mesiacov) s Diagnostikou HEX-CAN (mal som ho 3mes.), komplet peňaženku z dokladamy a kreditkami a hotovosťou, celkom mi zmetci urobili škodu za cca 50 000,- Sk a to všetko pred policajtovým barakom a podla svetka to boli daki hajzli z okolia Olomouca na striebornej Octavii sedan s foliamy (model do 2000) škoda že si zapametal s ŠPZ len kraj a nie aj číslo takže ak nahodou stretnete takýchto grazlov čo to robia rovno im useknite ruky a nohy ani nevedia čo musi všetko človek spraviť aby to mal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Plně souhlasím s tím, že by se měli zlodějům sekat ruce, ale tresty by měli dostávat i ty lidi, co nechají počítač, peněženku atd. v autě a jdou pryč. Nezlob se na mě smreko, ale nezabezpečit svých 50 tisíc je velká blbost. ;) Já když vozím sebou notebooka, foťák atd, tak vždy a opravdu vždy vše beru sebou, vypadám sice někdy jak vánoční stromeček, ale pořád lepší než to nechat na parkovišti v autě. A když mi někdo řekne, že šel pryč jen na 10 minut, tak se mi chce smát, vetšinou se krade v prvních 5 minutách, to má ten zloděj tutovku, že se k autu majitel nevrátí. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když to tak pročítám tak mě vstávají vlasy hrůzou, mě naštěstí jenom čepičky ( obyč černý ) plus vypuštěný kolo. Auto stálo u zastávky takže nějací čurací ožralí neměli při čekání na bus co dělat. Auto mám v garáži ale občas ho nechám v Brně a ráno trnu jestli tam bude nebo ne, felicie, centrál, alarm. Nemyslím si že by někoho ta blikající dioda odpuzovala... Ale hlídání vnitřního prostoru by je snad polekalo, přemýšlel jsem i nad tím že dám jednu sirénu pod palubku nebo sedadlo, to by se asi někdo posr... kdyby mu to začalo řvát u hlavy lol lol lol

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

KaJe maš pravdu že to je blbosť to si uvedomujem ale mne sa to ešte nikdy nestalo ze by mi niekdo niečo ukradol v meste môjho bydliska a ešte 20 metrov od môjho baraku a to už nehovorim že som bol u Policajta proste by ma to ani nenapadlo a inač ja ani notebook nevozim v aute a ak ano tak ho vždy beriem zo sebou a peňaženku ani nehovorim to je neoddelitelna sučasť ale vtedy sa to proste všetko tak rýchlo zbehlo že mi bolo až špatne s toho, ale aj tak keby nebolo tych sviniarov čo kradnu bolo by na tom svete predsa lepšie a podstatne menej by sa museli bať ľudia o svoj majetok ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Jestli se můžu taky pochlubit ,tak mě z rok staré Fabky Combi přes rozbité malé okno zadních dveří sebrali rezervu a jelikož jsem si zapoměl v kastlíku tatranku,tak při jednom vyškubali i rádio a polámali šuplík pod rádiem.Víc škody než užitku.Zaplať pánbůh za pojištění.Zloděje za tři dny chytli,ale věci byly fuč.A týden před přezutím na letní elektrony si někdo půjčil orig.puklice.Hold jsem byl pomalejší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk odbral (a) toto téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...