Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Potřeboval bych poradit, zda se někdo setkal s následujícím problémem:

Několikrát se mi nyní stalo, že při zvyšování otáček v zatíženém i nezatíženém stavu se okolo 2000 ot/min začalo ozývat plechové drnčení, cítit byly i mírné otřesy. po zvýšení otáček tento jev ustal. Poté zase několik set km v pohodě, a zase to tu bylo. V tomto stavu nepomohlo ani vypnutí motoru a znovu nastartování. Čím by to mohlo být? je možné, že by něco podobného mohla dělat netěsnost výfukové soustavy? Nebo nějaký problém se silentblokem ? Dík za příspěvky.

Vloženo
Potřeboval bych poradit, zda se někdo setkal s následujícím problémem:

Několikrát se mi nyní stalo, že při zvyšování otáček v zatíženém i nezatíženém stavu se okolo 2000 ot/min začalo ozývat plechové drnčení, cítit byly i mírné otřesy. po zvýšení otáček tento jev ustal. Poté zase několik set km v pohodě, a zase to tu bylo. V tomto stavu nepomohlo ani vypnutí motoru a znovu nastartování. Čím by to mohlo být? je možné, že by něco podobného mohla dělat netěsnost výfukové soustavy? Nebo nějaký problém se silentblokem ? Dík za příspěvky.

Mě něco podobnýho dělal jeden neutaženej šroub na převodovce, ale to nebude asu tvůj případ, nepředpokládám, že si měl převodovku venku...

Vloženo

Koukni na kryt katalizátoru - ten by mohl cinkat. A koukni na svíčky - jsou tam 3 - 4 bodové a stává se, že ti upadne jedna packa ze svíčky a pak to cinká a klepe než to vylítne vejfukem ven - to prověř určitě - může to udělat slušnou paseku.

Vloženo

To klepání bylo spíš jako prasklý výfuk nebo něco podobného, ozývalo se to spíše těsně vedle noh. Jak klepe například jehla z ložiska ve válci, to vím, to to nebylo, ten zvuk byl opravdu jako plech v rezonanci. Mrknu na ten kryt katalyzátoru. Dík.

• o 6 let později...
  • o 9 měsíců později...
Vloženo (editace)

Tak mne nieco zacalo hucat po vymene rozvodov. Vsetko som uz skontroloval a nenasiel som nic. Vsetky diely okrem vodnej pumpy som uz vymenil tak mozno je to prave nou. Stretli ste sa uz niekto s tym? Motor je 1.8 20 VT AUQ

Sorry ze som to vopchal prave do tejto temy :-)

Editováno: , autor: jozefff1
Vloženo

kolkokrát treba ešte písať že ROZVODY SA ROBIA S VODNOU PUMPOU! ? keď ti odíde pumpa čo spravíš? zase kúpiš celú rozvodovú sadu? ... to je také ťažké vypustiť vodu a povoliť tri šroby? robota na 10 minut....

• o 9 měsíců později...
Vloženo

Mel jsem taky takovy problem, jen mi to delalo pri cca 1200ot./min

Mel jsem povolene rozvody. Vadny napinak. Vymenil jsem rozvody a bylo po problemu :-)

• o 3 roky později...
Vloženo

Čauky, mňa by zaujímalo, ako si tento problém vyriešil, čo bola príčina, pretože ja mám to isté.. motor Octavia vRS 2001 132kw AUQ a tie isté zvuky..rozvody komplet vymenené aj s pumpou a furt ten zvuk, hlavne keď sa motor zohreje..

Vďaka..

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...