Přejít na obsah

Bliká kontrolka žhavení


tomiee

Doporučené příspěvky

Až na to, že je to skoro 5 let zapomenuté téma, tak to, že nesvítící brzdová světla/vadný brzd. spínač je indikováno blíkající kontrolkou žhavení.

Je to notoricky známá věc, přirovnal bych to k jevům jako "nouzák" u 1,9TDI 81kW, vadný mikrospínač v zámcích

Ale jinak to vůbec nevadí. Klidně spí dál a zase se po čase probuď a najdi nám nějaké dávno zapomenuté téma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím pánové,

včera jsem si dovezl domů Octavii 2 1.9 TDi 77kW rok 2005 a dnes se mi už rozsvítila a začala blikat kontrolka žhavení, po přečtení příspěvku, pokud jsem to dobře pochopil, když mi brzdové světla pracují normálně, tak pokud světla fungují, tak je spínač v pořádku? Ve škodě mi řekli, ať zkusím ty světla a pak se uvidí :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Zdravim mam problem se zhavenim kdyz chci nastartovat zhavi to klidne hodinu, vyndam klicek otocim ho a nic normalne zhavy ted v lete 2 sekundy a startuju vcem je problem?Kdyz nastartuju pres rozsvicenou kontrolku tak vyleti otacky na volnobech tak na 1300 otacek a pak to pomalu klesa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

ahoj klubáci mám fábii tdi a dnes mi začala blikat kontrolka žhavení, brzda nesvítí vůbec. No zajímavé je, že včera jsem si v půjčovně půjčil vozík a na favoritu nesvítí stropní světlo nejdou hodiny a nejdou brzdové světla. Dnes jsem dal vozík za fábku jelikož jsem nechtěl riskovat že do mě někdo vletí. No a hned na to mi začala blikat ta kontrolka a ejhle světla nesvítí. Venku je tma na pojistky kouknu zítra, mohl to udělat ten vozík, popř. co a čím. 6e by odešel na favoritu a na fábce zároveň brzdový spínač??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdravím všechny. Mám jedničkovou Octavii 1.9 tdi 81kw (chip 96). Můj problém spočívá, že asi 5sekund po nastartování začne blikat žhavení a mohu jet třeba i 2hodiny v kuse a stálé bliká. Podotýkám, že brzdový spínač je nový, brzdové světla i všechny ostatní žárovky svítí. Auto má ještě jeden problém, že za jízdy občas cuká motor (vynechá jako by došla nafta) a pak zase jede dál, děla to spíše při klidnější jízdě. Napadá mě, jestli tyto dvě závady nemohou mít něco společného, protože blikání žhavení signalizuje tyto závady:

1) chybně nakódovaná nebo nenakódovaná ŘJ motoru

2) ventil počátku vstřiku N108

3) nastavovač množství paliva N146 (motor nelze nastartovat, kontrolka bliká 30 sekund po zapnutí klíčku)

4) spínač F/F147 na pedálu brzd (bliká 5 minut po zapnutí klíčku)

5) snímač zdvihu jehly G80 (nižší výkon motoru)

6) snímač polohy šoupátka čerpadla G149

7) elektronický pedál akcelerace (motor běží v nouzi při konstantních 1300 rpm)

Jinak na VAG to budu moct napíchnout až za týden, od mamky přítel má diagnostiku, ale nevím přesně kdy přijede domů, je pryč. A mě už to nějak nedá spát, auto začíná cukat čím dál tím více, kontrolka stále bliká. Tak aspoň nějaké tipy. Nemohla by to být váha vzduchu? Taky už to někde někdo psal.

Před dvěma týdny byl motor rozebíran, měnily se hydraulická zdvihatka ventilů...tím pádem byly i sundany rozvody. Nemohlo se něco někde špatně napojit, či namontovat? To blikání žhavení mi až tak moc v žaludku neleží, s tím se jezdit dá...ale to cukání jestli s tím nemá co dočinění. Díky moc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, vím přesně o čem mluvíš, protože asi před cca 2měsíci se mi kontrolka žhavení rozblikala také a začalo to škubat. Mě to začně škubat když nastartuju ujedu cca 5 km rychlostí +/- 50 - 60km/hod a když se to trochu ohřeje a lehce přidám na rychlost 85 km/hod. dle tacho tak si 2x škubne a až do vypnutí motoru nic. Pak to je nanovo. Můj mechanik to napíchl se slovy " no jo zase snímač brzd" vymazal chybu a po ujetí cca 100km se to opět rozblikalo. Nicméně škubání nepřestalo. Tak až zjistíž co je to za sviňárničku tak písni. Dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Sedlacekdusan: My máme ale trošku jiný problém, nám auto cuká. Tobě jen blikalo žhavení, vyměnil si brzdový spínač a bylo po problému.

Jenže v mém případě signalizuje kontrolka žhavení jinou vadu, napíchnul jsem to na VAG a ukazuje to : snímač zdvihu jehly G80 (nižší výkon motoru). Údajně to bude něco kolem vstřiku a čerpadla. Dostal jsem tip ať zkontroluju těsnění u čerpadla. Uvidím no, projdu to tam okem všechno a snad se něco najde. Protože jezdit s tím je děs a v pátek ráno mám před sebou cestu 400km a nechce se mi s tím jet, takže to musím dát do kupy.

Kdyby měl někdo nějaké tipy na co hlavně se podívat, sem s něma. Dík

EDIT:

už asi nepotřebuji radu, tady je řešení : http://audiklub.cz/f...-jehly-g80/od-0

Editováno: , autor: Wojnar
Edituj příspěvky!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Můj problém už je vyřešen a to bez jakékoliv investice. Řekl jsem si, že než shánět použitý vstřik a platit za něj....že to zkusím takhle. Dalo mi to asi půl hodinky, rozpojil jsem konektor řídícího vstřiku (byl tam vidět okem trošku bordel), tak jsem ho vyčistil, vystříkal čistícím sprejem na kontakty, vysušil a zapojil zpět. Pak jsem to šel projet, vyjezdil jsem nafty asi za 300kč a motor ani neškubnul, zkoušel jsem ostrou jízdu i klidnou, prostě paráda. Na diagnostice jsem vymazal chybu(snímač zdvihu jehly G80), aby přestala blikat kontrolka žhavení a je po problému. Už jezdím 3 dny a závada je prostě pryč. Tak snad s tímhle někomu pomůžu, protože jak jsem četl na fórech, je to docela častá závada a někdy je opravdu lepší zkusit takové varianty, než hnedka kupovat nové náhradní díly. :kol-47:

Pokud někomu nepomůže todle, pak je potřeba vyměnit Řídící vstřik na 3 válci. Použitý se dá splašit za 1000-1500,-kč.

Editováno: , autor: Rostišrot
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdravím lidičky,

mám Fabii 1 1.4 16V a mám ten samý problém, svítí mi kontrolka EPC a nesvítí ani jedno ze tří brzdových světel ani na okně ani obě na světlometech. Co tak tady čtu, asi to fakt bude spínač nejdřív ještě zkusím zkontrolovat pojistky i když zatím nevím která zrovna je na brzdová světla :-) Chtěl bych se zeptat jestli na mou fabii je také více druhů brzdových spínačů, popřípadě prosím a radu který koupit... Zajedu asi do škodovky přímo pro něj a bud si to nechám vyměnit od nich nebo to zkusím sám, když říkáte, že na tom nic není.

Předem děkuji za rady... :kol-31:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkusím příští týden koupit ten spínač zkontrolovat pojistky a uvidíme, děkuju moc :-) Chtěl bych koupit i knížku přímo k této fabii, jelikož auto jsem koupil z německa a knížku dostal v němčině, což není zrovna můj rodný jazyk, anglicky by mi to ještě tolik nevadilo a čeština na auto by byla asi nej, snad se to dá ještě někde koupit...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zdravím, mám problém...

Dnes mi z ničeho nic a bez varování začala oktávka cukat a ztrácet výkon. Do 1800 otáček to jede, ale pak konec, skáče to jak ženská v autoškole. A po pár kilácích se rozblikalo žhavení, které teď začne blikat i chvilku po nastartování... Nemá někdo nápad kde začít???

Jedná so o Octavii Tdi, 66kw, 99rok najeto asi 270000km a domnívám se že je tam původní váha vzduchu...

Předem dík za rady...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...