Dodo-Kolín Vloženo 20. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2010 To pískání je turbo. A je to normální. Houkáme jako sanitky všichni. Dokud to jezdí, nežere olej a víc nafty tak bych to neřešil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 20. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2010 Taky mi to drobet houká a tohle vlákno mě ze začátku nahlodalo, ale prý je to tak jak píše Dodo-Kolín. Někdo to možná ani neslyší jako moje žena Spotřeba atd. v pořádku, takže to neřeším tak jak píše a Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodo-Kolín Vloženo 20. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2010 to šulda: Naopak moje žena to slyší. Zpočátku říkala: Hele nejede někde sanitka? Teď už alespoň ví že máme v autě nějaké TURBO Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalk Vloženo 28. Září 2010 Sdílet Vloženo 28. Září 2010 Žádný ventil to nemá.A hluk jde z turba(zkuste se nechat svýzt a sedněte si do zadu-to teprv uslyšíte houkání) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marthass Vloženo 9. Květen 2011 Sdílet Vloženo 9. Květen 2011 Hm tak já 22 tisíc v oktávce a pohoda, dneska vyjedu domu z práce, ani na to nešlapu, ani to moc netočím, zmáčknu spojku, že zařadím a slyším HU....říkam co to je? Tak zaradim zase a zase HU....dolu nic..tak nahoru zase HU....jako sova...pak se to zahřálo a pohoda....auto jede pořád stejně, včera po dálnici jsem jel 150 a pak si z kopce dal 200...pohoda..turbo dochlazuju...jede to stejně, jen to začlo sovit...nechápu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 10. Květen 2011 Sdílet Vloženo 10. Květen 2011 Kdesi sem četl že to začne dělat turbo když se opotřebí lopatky od prachu, nebo tak nějak. U nás prý je ovzduší extrémně prašné a proto doporučují vzduchový filtr měnit každých 15000km, vyčistit ale prd velebnosti už sem si vzpomněl kde http://www.cimbu.cz/index.php?page=whole&lng=cze&item=13 ovšem čemu a komu věřit už nechám na každém Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marthass Vloženo 10. Květen 2011 Sdílet Vloženo 10. Květen 2011 No mně to nehouká jako sanitka, mně to fakt kuká.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alficek Vloženo 15. Květen 2011 Sdílet Vloženo 15. Květen 2011 Mě to taky kuká a už jsem bezradnej .... ten zvuk jakoby se šířil směrem od turba do celýho výfukovýho potrubí pod auto, není to pískání, ale hůůůůůůůůůů :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alficek Vloženo 10. Červen 2011 Sdílet Vloženo 10. Červen 2011 Sehnal jsem nový turbo, příští týden to snad nechám vyměnit, dám vědět, zda ještě v motoru vozím sovu houkačku nebo zda výměna pomohla... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodo-Kolín Vloženo 10. Červen 2011 Sdílet Vloženo 10. Červen 2011 Kde a za kolik jsi turbo koupil? Nezapomeň pořádně vyčistit sání-možná i výměna oleje a filtrů není od věci... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alficek Vloženo 11. Červen 2011 Sdílet Vloženo 11. Červen 2011 Dělám ve velkoobchodě s autodíly, takže jsem měl menší slevu, vyšlo na 12400 Kč. Sání při tý příležizosti asi vyčistím, věřím, že bude celý za*raný od karbonu z EGR ventilu. Olej jsem dával novej před 500 km, takže ten nechám bejt, na vzducháč se podívám, je tam cca 15tis km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
salviaguru Vloženo 18. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2011 Tak koukám, žev docela častý problém. Zajímalo by mě, zda to tedy nějak řešit, či jezdit. Chystám se s autem na dovolenou cca 6000km, tak mám z toho celkem bobek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marthass Vloženo 25. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2011 Hm no pořád to není zcela vyřešeno? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomina Vloženo 26. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2011 Já mám 1,9TDi BKC a o turbu jsem vůbec nevěděl, než začal motor padat do nouzáku. Tak jsem ho nechal vyčistit a při roztáčení není pořád téměř slyšet. Ale po vyčištění začalo také za studena houkat při přeřazování. Stačí aby se trochu ohřálo a je ticho. Zatím mi to houkání nevadí, trochu to připomíná blow-off ventil :-) hlavně že motor zase jede jak má a nebojim se, kdy to zase padne do nouzového režimu. Když jsem jel s faceliftovou OII se stejnym motorem, všiml jsem si, že tam turbo píská daleko víc a to má najeto asi 20 000km. Moje má přes 150 000km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vevca Vloženo 26. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2011 mě to taky houká a halvně tak mezi 1400-1800otaček paok už je to méně slyšet a když se tomu dá a pak dochlazuju tak trošku lehoulince jde slyšet i na volnoběh, ale neřeším to z 10 2,0 tdi co jsem jel tak houkalo 9 kousků, nidky tomu nedávám za studena,jinak olej ani vodu nežere a jezdím od 5,5-6,5 a to ze sídliště do města a po městě, mám to čiplé, tahá to pěkně žádnej výkonostní propad a nic, takže na to peču, ted jsem vyměnil Longlife po asi 12tis a to stejný udělám i s filtrem a pilákem, najeto 93tis . No takže sanitka tam je aspon si připadám jak ve stíhačce co letí jako prase lol samozřejmě vtípek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
botka Vloženo 27. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2011 Turbo to nebude. Mam 1,6 MPI a robi to tiez. Teraz v lete nie ked su vyssie teploty. Musi to klesnut, myslim, pod 10 stupnou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kruho Vloženo 13. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2011 Mi to dělá taky a to mám vyměněné turbo a spojku se setrvačníkem, dělalo to před výměnou i po ní, takže turbem a spojkou to asi nebude. To že to sem tam houkne mi moc nevadí, víc mě sralo pískání turba jako sanitka. Teď mám klid v autě (skoro). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HTP 12V Vloženo 13. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2011 (editace) Mě to trochu houká, ale jen v nižších otáčkách při akceleraci, dejme tomu od cca 1600ot to začíná a po 2000ot se to pomaličku vytrácí, ve vysokých otáčkách prakticky nic neslyším, myslíte že to dělá taky turbo? Editováno: 13. Srpen 2011, autor: HTP 12V Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ludom Vloženo 24. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2011 (editace) zdar páni, to čo popisujete, je EGRko. a je to tým, že je podtlakové a reaguje relatívne pomaly. robí mi to na všetkých firemných Oct2. aj na mojej súkromnej BKDčke. mám ešte Zafiru 2,2 Dti a tam je elektronické EGR je rýchlejšie a tam to nerobí. je to o tom, že sa zmení tlak v saní - ale dosť pomalšie ako pri elektronickom (na druhu stranu je to ale lacnejsie na výmenu ked sa posere) tak preto sa to tvári ako BlowOFF. to s tým, že si niekto zablenduje podtakove EGR a je to počuť je ale divné, možno že počuť ako otovorí podtlak. neviem ako to maš spravené. Editováno: 24. Listopad 2011, autor: ludom Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marthass Vloženo 29. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2011 no ze zacatku mi to nedelalo, ted uz to dela taky... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pajko Vloženo 29. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2011 mne to robilo a potom som dat vymenit turbo a uz mi to nerobi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodo-Kolín Vloženo 29. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2011 Celkem dobře to popisuje Cimbu v tom odkazu od šuldy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marthass Vloženo 29. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2011 Na tom cimbu, jako obvykle, jsou psány zhovadilosti...Tohle houknutí není o tom, že jede sanitka, ale houknutí při řazení, jako když zahouká sova..to cimbu nepopisuje Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodo-Kolín Vloženo 29. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2011 Co v tom motoru máš? Kalouse ušatýho? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marthass Vloženo 30. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2011 No možná že tam někde hnízdí a při přeřazení do něj dloubnu těma táhlama:) protože to je fakt zvuk sovy.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.