Přejít na obsah

Letní pneu R17


NoiseR

Doporučené příspěvky

2 Pawlisko

 

Dunlop sport maxx se rychle sjíždí, a dost hučí, alespoň na můj vkus. Já již podruhé obouvám TENTO produkt a nedám na něj dopustit. A až doslouží půjdu do něj znovu. Jinak kromě Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2, které nemohu posoudit, protože s nimi nemám žádnou zkušenost, ty Hankooky strčí ostatní jmenované do kapsy. :kol-47:

A ako su na tom s hlucnostou tie hankook??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už začínam byt z toho trosku blazon  :wallbash: snazim sa vybrat co najtichsie ale aby mali dobre vlastnosti jak na suchu tak na mokru o najazd mi az tak nejde kedze nenajazdim toho vela. Ciže z diskusií mi vyplyva ze sa nemam orientovat na tabulky ktore su pri pneu co sa tyka hlucnosti v Db. Inak ak mam tie posledne indexy v TP 91W mozem kupit napr 94Y ??

Editováno: , autor: kermo20
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Index 91 je zatížení - čím vyšší číslo tím pneu snese větší zatížení (kg)

index W je max.konstruční rychlost pneu - lze zvolit jen písmeno následující za písmenem, které je uvedeno v Technickém průkazu ( tedy v tomto případě lze zvolit Y )

 

Krátká odpověď zní ANO můžeš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no bude to klasika no jako levnější barum(oni ty letní barumy tak nejsou špatný, ale konti to prostě nikdy nebude) apod...., to máš jako superb vs passat. passat je vždy někde jinde, jenom všichni říkají že superb je skoro stejný :D

Editováno: , autor: kokta7
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen se zeptám dle čeho soudíš valivý odpor? Dle štítku kterým je obdařena každá pneu? Jestli ano tak každý odborný magazín, časopis upozorňuje že na tyto štítky jsou zavádějící. :kol-47:

 

Ale v tomto máš pravdu. Ty Hankooky mají opravdu větší valivý odpor a to je proto, protože jsou to pneu vysokovýnové, které tě mají udržet i ve vysokých rychlostech na silnici. Je to prosté neexistuje pneu která by měla nízký valivý odpor k tomu byla tichá k tomu by měla vysoký nájezd a ještě k tomu by měla vysokou přilnavost. To prostě nejde. Takže záleží co preferuješ a dle toho si zvolíš pneu. Já preferuji výkon a bezpečnost a tudíž kupuji sportovní pneu a jak jsem psal je mi jedno když je po dvou nebo třech sezónách prodám a koupím nové. :kol-28:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak dnes mi prisli tie Hankooky ventus V12 evo 2 K120 len neviem preco na stranke mali oznacenie 225/45 R17 94Y XL a mne prisli 225/45 ZR17 94Y XL. Aký je vlastne rozdiel medzi R17 a ZR17?? niekde som sa docital ze k tomu R pridavaju rychlostny index ale ten mam na konci 94Y, tak tomu uz vobec nerozumiem  :wallbash:

Editováno: , autor: kermo20
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

google: V poslední době je zaváděné značení "ZR - Y" preferováno některými výrobci vozidel, dokonce tyto pneu nesplňují jen "Y podmínky" ale jsou vyráběny pro rychlosti přes 300 km/h. Při těchto rychlostech je však nutné zatěžovat pneu do 85% jejich nosnosti.

 

sniper byl rychlejší ;-)

Editováno: , autor: S0T0
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sniper_2003

Asi zvolím Hankook K120 Ventus V12 evo 2 225/45 R17 94Y

Dám na tebe a pokud na ně nenajedu alespoň 30 tisíc, tak ti urvu guliska :D

 

Do konce týdne zvážím. Ještě porovnávám s těma Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 225/45 R17 91Y

 

........a pak si možná hodím korunou :))

PS: teď jsem ještě zkoumal na internetu a u MICHELIN, které jsou sice dražší se zase pohybuje nájezd nad 50 tisíc. Četl jsem i týpky, co najeli 60 a 80 tisíc. To je sice už masakr, ale zase těch 50 tisíc je fakt krása, to se tu tisícovku i hodí připlatit... Zase jsem z toho paf...

Nejezdí tu někdo na MICHELINkách?

Editováno: , autor: Pawlisko
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...