Přejít na obsah

Xenony


TomV

Doporučené příspěvky

No veru divili by ste sa, čo dokážu urobiť so svetlami tie lacné xenóny z Číny... Poškodené čočky, plastové kryty svetla, poškodená elektroinštalácia a konektory... A v neposlednom rade RJ pre corner. Netuším detaily a ani súvislosti, ktoré konkrétne xenóny to robia, po akom čase prestane coner fungovať, fakt je však ten, že takýchto prípadov už bolo viacero. Samozrejme majiteľ tvrdil, že on tam xenóny nemal - no toto jeho tvrdenie sa dá veľmi ľahko overiť.

Xenóny sú fajn, najlepšie by boli originálne. Netvrdím, že všetky dorábané sú nafigu a sú zdrojom problémov, no ako som už písal, viem o niekoľkých, kedy nastal problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no a ako by to zistili keby som si vymenil aj gumene kryty.. a pliesky na drzanie ziarovky. .

inak s tym servisom to je asi tak ako ked mi tvrdili ze urcite ma F2 RJ vyhrievania sedadiel (len nevedia kde) haha .. a pritom nema . .takze tak ..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem tam nechal dat taky xenony a po tydnu mi to zacalo hazet chybu nataceni svetlometu. kdyz chybu vymazal, objevila se znovu. Divne ovsem je ze mi to poprve hodilo tu chybu pri vypnutych svetlech. nevite nekdo cim to? ze by zkrat? nebo taky RJ? Pritom corner funkce i naklapeni funguje, nefunguje jen nataceni. pojistky jsou dobre.

Davam to do servisu, ale kazda rada dobra.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak já ted nevím s těmi xenony chtěl jsem je tam vrátit a když to čtu, v jedné firmě jsem se ptal jestl jsou problémy v nové fabii a roomsteru říkal že ne akorát prý řešil jednu reklamaci kdy odešlo natáčení světel ve fabii, , já to natáčení mám ve fabii ale v roomsteru ne, a tam jsem je chtěl dát ale ted tedy nevím, nejde mi o policajty ty to ani neřeší s xenony jezdí nápadnější auta a stk taky ne ale nějakou rozteklou kabeláž bych nemusel mít, ale dával bych jen 35w tak nevím, chtělo by to víc reakcí kluků co je měli, v Chomutově jezdí světle modrý TDI roomster a měl tak taky xenony, a ted jsem ho potkal taky s normálními světli tak nevím jestli měl problém nějaký...

Editováno: , autor: heckeer
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no a ako by to zistili keby som si vymenil aj gumene kryty.. a pliesky na drzanie ziarovky. .

No záleží od toho, či si si tie pôvodné kryty odložil a diery navŕtal do novokúpených - pretože to je jedna z chýb čo ľudia robia! Na svetle máš vyrazený dátum výroby, na gume takisto - nie je "vôbec" podozrivé, keď ideš reklamovať svetlá na pár mesiacov starom aute, a na gumených krytoch máš dátum výroby minulý mesiac kol5 Pre servisáka je to jasné ako facka :prc:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Matth: nové info, že ti to svieti aj pri vypnutých svetlách alebo len pri zapnutim klúčiku?

Corner ani natáčanie fyzicky nezapínajú svetlá (teda okrem corner ale to sú len 35W žiarovky v hmlovkách) teda táto RJ by to nemala byť!

ja mám podozrenie na pripečený kontakt relé svetelnej húkačky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chybu hlasi i pri vypnutych svetlech. Poprve se ta chyba objevila take pri vypnutych svetlech. Kdyz svetla zapnu uz to nic nehlasi (chybu to haze hned pri otoceni klicku. Kdyz mam svetla zapnute corner normalne funguje dalkove taky. Kdyz zapnu denni sviceni corner i nataceni je vypnute a chybu hlasi pri otoceni klicku taky. na vagu to vypsalo zkrat ale uz nevypsalo kde.

edit: Tak jsou z5 zarovky, dela to stale, takze zitra to jde do skodovky a uvidi se. Kdyz to bylo na zvedaku tak to tu chybu nehazelo. je to nejake divne

Editováno: , autor: Matth
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

akkoze sorry ale bol som v skode a chcel som si dat diagnostikovat auto lebo jak som namontoval xenony tak za dva dni mi zacalo blbnut svietenie..ostali svietit dialkove a nedalo sa ani prepnut ani vypnut nic pokial som nevybral poistku...a typek v skode povedal ze ani nemusim davat na diagnozu lebo ze to koli neorigo xenonom a ze je to riadiaca jednotka ktora stoji okolo 4tis.a ze uz take pripady mali..z vlastnej hlavy to nemam...tak neviem co je na tom ked chcem poradit co s tym..

takze pani zahada vyriesena...bol som u elektrikara a zavada bola specene kable vo svetle..odcvakol zletoval zaizoloval a hotovo..a este jedna poistka co prepina dialkove...takze v skodovke su podaktori pekny mumaci...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak elektikar opravil a povedal..bud tym ze tam bol niekde chvilkovy skrat ktory nestihol vypalit poistku alebo indukciou lebo tie kable su tam stocene do klbka a tam to bolo stavene..povedal skontrolovat po troch jazdach a ked bude vsetko ok mozem pouzivat dalej... :prc::palec2:

Editováno: , autor: foromen
NECITUJ předešlý příspěvek. Přečti si pravidla.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...
  • o 3 týdny později...
Ahoj, zajimalo by me jestli uz nekdo ma v roomoj HID sadu xenonu, montaz by mela byt diky svetlu s cockou velice jednoducha (a pripadna demontaz na STK a servis) a s tim stinitkem ma clovek vlastne bixenon za lidovou cenu 4-5 tisic

Zdar všem,

takže jsem měl úplně stejný problém jako máš Ty. Nejdřív jsem zdatně přebudoval na natáčecí BI-Xenony a po týdnu to začalo zlobit a od té doby začala blikat ta kontrolka s tou šipkou. Výsledek je ten, že už to řeším třetí týden ve Škodovce a tam si s tím nevědí rady. Jinak jsem samozřejmě vše před návštěvou servisu vymontoval abych se vyhnul zbytečným problémům. Až se to vyřeší, tak vám všem dám vědět jak to dopadlo a jestli jsem to nakonec nezaplatil ze svejch:)

A nejen, že se světla neotáčí, ale jsou v jakémsi nouzovém režimu. Takže svítí sklopeně a ještě křížem a né rovně dopředu. Rada všem do natáčecích světel na Roomster rozhodně nemontovat žádnou sadu HID!!! :aggressive:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Ondra16V uzamkl následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...