Jump to content

Objem nádrže

alda
 Share

Recommended Posts

• 4 months later...
Stejně jako u krátké.

Já nejvíc natankoval 43,2l do prvního vypnutí. A to už mi předtím sakra lepilo - v noci na okreskách, nic moc stav :)

Na toto je vynikajuci palubny pocitac ktory chvalabohu mam.super vecicka,prakticka,podarilo sa mi ist az do dojazdu 1 km,takze je aj velmi presny.aj ked mi poriadne lepilo ze nieco vyvediem(katalyzator a pod.)

• 1 month later...
  • 8 months later...

Zdravim, nevite nekdo kolik ma litru nadrz v 1.3MPi (hatchback), r.v.1997? Myslim vcetne rezervy, proste celkovy objem nadrze. Hledal jsem to na netu a vsude pisou, ze ma 42l, ale kdyz jsem vcera bral plnou nadrz, tak mi rucicka palivomeru jeste neco malo ukazovala a presto se mi tam veslo 41.55l. A nejak mi nejde do hlavy ze by palivomer jeste neco ukazoval, kdyz by v nadrzi bylo necelyho pul litru benzinu. P.L.E.A.S.E poradte!

Zdravim, nevite nekdo kolik ma litru nadrz v 1.3MPi (hatchback), r.v.1997? Myslim vcetne rezervy, proste celkovy objem nadrze. Hledal jsem to na netu a vsude pisou, ze ma 42l, ale kdyz jsem vcera bral plnou nadrz, tak mi rucicka palivomeru jeste neco malo ukazovala a presto se mi tam veslo 41.55l. A nejak mi nejde do hlavy ze by palivomer jeste neco ukazoval, kdyz by v nadrzi bylo necelyho pul litru benzinu. P.L.E.A.S.E poradte!

45L ;)

Pokud si pamatuju dobře z návodu tak 42l včetně rezervy (těch 7 litrů co začne svítit hladový oko). 45l měly karburátorový motory. Samozřemě má víc. Jednou jsem tankoval 43l do prvního vypnutí pistole. Kolik se vejde ještě do trubek jsem nikdy nezkoušel.

A k tomu ukazateli - žádnej není stoprocentní, jen vetšina se blíží skutečnosti a existují extrémy. A nádrž vyjet do prázdna nedělá dobře katalyzátoru, to jen tak na okraj...

Takže: vozidla se vstřikováním cca 42ltr z toho 6ltr rezerva

vozidla s karburátorem (vývozní) cca 47ltr z toho 6ltr rezerva

Zdroj ŠkodaAuto.. ;)

Přesně tak. Já jednou do své 1,6 stky natankoval na první vypnutí pistole 46 litrů, ale to jsem před tím už 50 km jel s ležící rafikou.