Přejít na obsah

Centrální zamykání - závady, problémy


S.o.n.n.y

Doporučené příspěvky

kabeláž mezi dveřmi a karoserii je opravena, diodu to nemá, žádné problémy s tím centrálem nejsou(že by se nějak sám zamykal nebo tak) když odemykám odemknou se vždy pouze dveře řidiče a platí to i u zamykání a asi hodně důležitá informace je ta ,že při otevření dveří svítí stropní světlo pouze při otevření kufru a dveří za řidičem. Kabeláž(myšleno dráty mezi dveřmi a karoserii pouze) jsem opravoval u všech dveří takže hádám ,že to jsou mikrospínače nebo jak jste uvedl koroze drátů u zámků??? děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Pozdravujem idem si po radu octavia 1997 prestali mi zamykat zadne lave dvere. Zamok vzdy cvakol len kolik sa vzdy vrati akoby do polovice. udusil som ze kabelaz je asi oka kedze zamok spina tak som kupil novy, vymenil a slapalo to par dni. Teraz sa to vratilo a robi to to iste s tym ze obcas aj zamkne. Je mi divne ze ten kolik akoby sa nevystrcil vzdy uplne cely ale nemusi to mat suvis. Co by ste mi poradili? Zeby tie kable nejaky od mikrospinaca ktory snima stav ci su tvorene alebo nieco? Je pravda ze ani novy zamok nemusi byt dobry ale chvilu to fungovalo oka. Diky za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 měsíce později...

Zdravím mám problém otvoriť dvere kľúčom, šoférove sa mi otvoria ale všetky ostatné zostanú zatvorené, následne až po nastúpení do auta ich otvorím skrz el.panel sťahovania okien. To isté platí aj pri zamykaní najprv musím všetky dvere okrom šoférových zamknúť zvnútra cez el.panel sťahovania okien a následne kľúčom šoférove dvere. Niekedy to funguje cez kľúč že sa otvoria alebo zamknú všetky dvere a niekedy nie, kde by mohol byť problém. Ďakujem za odpoveď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...
  • o 3 měsíce později...

Ahoj kluci, chtel bych se zeptat nemate nekdo schema zapojeni komfortni jednotky a konektoru na sloupku u ridice. Ktere vedou do dveri.

Prestal fungovat jak dalkove tak ovladac na dverich vcetne zamku. Auto se chova jako kdyby bylo vse v poradku blinkry bliknou comfort cvakne led blika. Ale zamky jsou jako by bez napeti. Ani jeden necukne vubec nic   komfortka byla zkousena jina stah. motor u ridice take. Draty ve dverich v poradku. Zrejme canovy kabel nebot kufr lze otevrit dalkou. Predem dekuji za radu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Dobrý den.

Můj vůz je Škoda Octavia 1 1.9 ALH, datum první registrace je 04.09.2001 model 2002  Elegance s

komfortní řídící jednotkou (nad pedálama) 1C0 959 799 B. Auto má centrál na DO, el. ovládání všech oken, vložka zámku je jen v kufru, jinak sou všude záslepky.

Můj proplém spočívá v tom, že mi ve dveřích u řidiče LP  blbl zámek dveří, občas se nezamkl do Safe-Lock módu a občas nesigalizoval otevřené dveře. Někdy zase kontrolka svítila pořád, nebo všelijak problikávala. Takže jsem usoudil, že je to zámkem a vyměnil jsem ho za nějakou náhradu. Po třech dnech se ale stalo to, že LP dveře nešly odemknout (ani otevřít) ani zvenčí, ani zevnitř, což značilo na Safe-Lock, jenže kontrolka neblikala. Všiml jsem si, že nešly zrcátka (vyhřívání i naklápění), taktéž nefunkovalo ovládání stahování oken, blokování zadních oken a zamykání, či odemykání co je na panelu v madle LP dveří, panel ani nesítí. Tento stav stále trvá.

Takže sem sundal tapec při zavřených dveřích a kupodivu bez požkození jsem auto otevřel (musel jsem trochu vetší silou, překonat v zámku Safe-Lock a dveře se otevřely). Zámek jsem  napojil na PP dveře a DO (i klíčkem v kufru to šlo) jsme ho odblokoval ze Safe-Lock módu, takže zámek funguje. Namontoval jsem ho zpět, abych auto mohl zamykat aspoň čudlem.

Pak jsem si všiml, že blbnou i LZ dveře, při zamčení DO na nich čudl vyskočí a nejdou zamčít, jdou zamčít jenom ručně zamáčknutím čudlu, ale při odemykání DO se LZ dveře odemčou. Jinak stahování oken jde na všech dveřích kromě LP, ale musí se ovládat jenom spínačem na příslušných dveřích, z panelu na LP dveřích to nejde.

Vymontoval jsem svazek kabelů z LP dveří a zjistil, že je v pořádku, zkoušečkou sem to prozvonil, na patici je i napětí. Tak sem se zaměřil na komfortku co je u motorku stahování okna a vmontoval jsem ji. Z komfortky je cítit spálený el. smrad, takže je asi kaput.

 

Moje první otázka zní: komfortka u motorku nemá škodovácký číslo, ale jenom tady tyto: 104411-301, 05 742 20, HW02 S0002 280701. Který číslo je důležitý (který musí být stejný),                                                 nebo je to jedno? Podle katalogu jsem našel jenom komplet motorek pod číslem 1U4959801D, nebo 1U6959801D to je v závorce. Nevím kterej tam má být? Je u                                             toho ještě datum 01.05.2001 až 14.10.2005, což by mělo být podle data na moje vozidlo,. Na datum do 30.04.2001 je tam 1U4959801B, nebo opět v závorce                                                     1U6959801B, ale to asi není na můj vůz. Na motorku štítek není. Podle čeho (kterýho čísla) mám shánět tu komfortku ve dveřích?

Druhá otázka: mohl ten neoriginální zámek odpálit tu komfortku ve dveřích?

Třetí otázka: jestli seženu správnou dveřní komfortku, mám to zkoušet s tím neoriginálním zámkem, nebo tam radši dát ten originál? Mám strach aby se to zase neodpálilo.

Čtvrtá otázka: nemůže být vadná ta hlavní komfortka pod pedálama? Jak to zjistím?

Předem díky, za vaše rady.

 

 

Ještě nějaký fotky.

IMG_20231112_123108.jpg

IMG_20231112_082125.jpg

IMG_20231112_091101.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  •  
  • Uživatelé

Zdravim.. použijem toto vlákno, keďže sa jedná o DO otváraniu  dverí 

Vedel by niekto poradiť. Mám rovnaké originálne ovládače k Octavia 1 r99.  no jeden z nich nefunguje (neotvorí auto) napriek tomu, že dioda po stlačený tlačítka svieti, resp bliká, ako ma druhom rovnakom ovládači, ktorý funguje normálne..

Ako funguje naklonovanie kľúča ak by som kúpil nový originálny ? .. ešte viac by som uvítal, ak by niekto vedel poradiť nejaký univerzálny diaľkový, ktorý by sa vedel naučiť kód a mal by som možnost nechávať origo kľúč v aute a otvárať auto len ovládačom.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...