Přejít na obsah

Hluk od kol nad 60 km/h


Alien

Doporučené příspěvky

  • o 2 roky později...

Potreboval bych poradit s problemem. Ozyva se mi pri jizde staly hluk od kol. Mam uz sice dost jete pneumatiky 215 R16 Bridgestone, ale zacalo mi to delat uz kdyz jsem mel zimaky. Asi 14 pred tim nez jsem vymenil zimaky za letnaky. Pred tim jsem tomu neprikladal vahu, protoze jsem si myslel, ze za to muze to teplo co bylo v poslednich dnech pred vymenou pneumatik, ale kdyz jsem prezul zpet na letnaky, tak zvuk neprestal, spise se jeste zvysil. Kdyz jsem kola nasazoval, tak jsem nic, co by jim mohlo vadit v chodu, neobjevil. Pohledova kontrola podvozku mi toho taky moc nenapovedela. Ten zvuk zni jako kdyby na pneumatiky tlacil nejaky kus plastu, ale nic takoveho jsem neobjevil. Nejhorsi je, ze kdyz jedu rovne tak je ten hluk vyrazne nizsi nez kdyz pohnu volantem kousek doleva nebo doprava. To se pak ozve ten hluk vyrazne silneji.

Nevim si s tim rady. Nevim na co se zamerit.

Zkuste prosim poradit. Diky

Editováno: , autor: Petyas
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Viděl bych to na ložisko na nějakém kole, teď jen určit na jakém. Při zatáčení to hučí víc, to dělá na obě strany?

Subjektivne bych rekl, ze kdyz zatacim na levou stranu, tak je to hlucnejsi nez kdyz zatacim na pravou. Ale rict presne to nemuzu, preci jen z pozice ridice, se to spatne odhaduje.

Pokud by to bylo lozisko, tak pak je pravdepodobnejsi tedy leva ci [rava strana? Ale proc by to temer nehucelo pri volantu rovne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkus to prohýbat jak píše pepinoTDi, snad se něco ukáže. K té hlučnosti při zatáčení je to takhle, ložisko je hlučnejší když je více namáhané. Takže když jedeš rovně,je váha auta rozložená na pravou a levou stranu skoro stejně, když zatáčíš, těžiště se přenáší na jednu ze stran. Takže když zatáčíš do leva a je to hlučnější, tak to jsou ložiska na pravé straně. Může se taky stát, že odchází pravý i levý zároveň,nic zvláštního.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Nebál bych se toho, já už mám od začátku hučení ložiska najeto přes 5 tis km a zatím drží a snad to vydrží do května. Teď v tomto počasí se mi ho měnit nechce, naštěstí teď nemusím tolik jezdit. Otázkou zbýva, jestli vyměnit i to druhé z prevence, a nebo až odejde a rozdělávat to znovu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem měnil před 30 tis.km, měl jsem to i s prací za litr. Samo, že to nebylo to nejdražší ložisko na trhu. Ale i kdyby teď odešlo, tak svou službu (tenkrát nebylo dost peněz) udělalo. Fuj, doufám, že teď neklekne :doh

Dnes jsem volal do aut. skoda servisu, ptal jsem se na cenu. Cenu za jednu stranu mi rekli cca 2500 prace a matros.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...