Přejít na obsah

Vyhledání auta pomocí mobilu


Whitek

Doporučené příspěvky

tady jde taky hlavně o to jak se někam se stíněním dostat. Nevím jaké jsou předně praktiky zlodějů, ale beru to, že jsem někde venku - poplach na autě, během vteřinky má majitel sms, agentura má info a od té doby auto sleduje. paralelně je vyslaná nejbližší hlídka. Tohle je podle mě správná cesta. Není zde někdo, kdo toto používá? zajímala by mě praxe nebo alespoň co garantují agentury na hlídání aut. časy, výjezdy, uspěšnost a tak......

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 let později...

asi už pozdě, ale přece. 

co se týče GSM alarmů, tak dnes už běžný zlodějíček používá rušičky gsm. Fetka co se chce projet je zajisté horší, než ten, co chce auto jen rozebrat. Fetka z auta za jeden týden udělá totální šrot a auto je akorát zralé na recyklaci. 

pokud někdo použije gsm pro lokalizaci, tak policie je schopná využít lokace gsm, ale ta není přesná. Řádově desítky až stovky metrů perimetr. Např v Praze nepoužitelné, neboť na okruh 200 metrů je mnoho uliček, dvorů a garáží, kde vozidlo může být. Nikdo vám neproleze 20 garáží, neboť by na to musel mít souhlas soudce. V menších městech je to v pohodě. Dnes se už lokalizuje mobil i pohřešovaných lidí, takže pokud uvedete, že máte GSM lokátor v autě, jistě ho do několika desítek minut operační středisko kraje napíchne. 

 

asi by jsem to spíš použil jako další alarm k vozu. Klasický s klaksonem a pak GSM pro info na telefon o napadení zájmového objektu. Pak ale musíte rychle jednat. Doběhnout k autu, nebo volat 112, nebo 156. Jako další bych spíš použil elektronický imobilizér s funkcí únos...než se mi zesral počítač, tak jsem měl i na jeden super link. Jde o to, že máte u techničáku....malou kartičku fungující jako běžná vstupová karta. čidlo v autě zaznamená kartu a umožní nastartovat. V případě  vyhození řidiče zlodějem z auta se auto po ujetí cca 20metrů vypne. 

 

vemte zase v potaz to, co máte za auto a zda se vyplatí dát měsíčně paušál firmál pro lokalizaci přes GPS. Pokud se jedná o luxus auto, tak také nebude krást jen tak obyčejný čorkař. Takové se kradou s nakladním autem s plachtou, s rušičkami gsm, gps a vysílaček IZS. Je zaznamenáno několik takových případů, kdy použili multi rušičky a na netu je návod na jejich výrobu. Používané hodně praha a střední čechy čorkaři z polska...

 

na závěr. já mám na autě klasický alarm od výrobce a klasický zádržný systém, čili botičku. to nikdo neodtáhne, nenatáhne a neodveze. raději pujdou k autu vedle.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkuste se podivat na produkt safeline od pojistovny uniqa. V podstate se jedna o e-call... s dalsimi moznostmi - strezeni, kniha jizd, nouzove tlacitko ve voze, sleva na pojisteni v zavislosti na najezdu, atd...

Nebudu to zde vice popisovat, kdo by chtel vedet vice at pouzije sluzby strycka googla ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zajímal jsem se o to a tedy dát jen za provoz téhle věcičky přes 12 000 je šílenost .. a k tomu pojištění a další. Jistě potom tam je ta easy varianta která už ovšem nemá E-call ani nelze uplatnit slevu na ujeté kilometry ale za 1500 ročně neber to .. Stejně to funguje na bázi GSM a GPS a takovýhle věcí na netu je .. za 2000 se dá sehnat krabička která funguje tak samo a podle nastavení hlídá buď pohyb mimo vyhrazený prostor nebo jakýkoliv pohyb atd. atd.. stejně to je vše zbytečné. Když budou chtít cokoliv ukrást tak to ukradnou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...