Přejít na obsah

Pípání při startu


carmain

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...
Nikde jsem to tu nenašel,možná se to řešilo,ale při zapnutí klícku do polohy 1 se mi ozve 3x zapípání jak kdybych neměl žádnej benzín.Žádná kontrolka k tomu nesvítí,všechno funguje jak má.Mám 1,8 20V ´97.Co by to mohlo být?

Tak přesně ten samej problém mám já (Oct 1,8 r.v. 1998). Ventilátorem to není, pásy v tom také roli nehrají - chvíli jsem jim ale příčinu přisuzoval, jenže někdy to pípalo a jindy zase ne - prostě závislost žádná. U mýho auta je to dané natočením kol (ne volantu :feve: ). Když jsem s brtem stál a zrovna to při startu 3x píplo, popojel jsem o pár cm, pak to při startu nepíplo. Po návratu vozu do předchozí polohy zase píp... Možná to nějak souvisí s ABS, ale na diagnostice mi nic nenašli. Uklidnili mě, že prý to Hoctavie sem tam dělají a nic to není :aggressive:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co jsem vyzkousel tak to troji pipnuti bude nejaky pokles napeti. Jak uz tu bylo receno, kdyz je vetrani na 2 tak pipa a kdyz na 1 tak nepipa.

Přesně tak jsem to taky viděl, ale někdy pípám i při větrání na 1. U mýho auta to je stopro závislý na aktuálním natočení kol (zřejmě to souvisí s čidly ABS). Když to třikrát pípne, tak kousek popojedu a zkusím znovu nastartovat - najdu polohu, kdy to nepípne. Pak když najedu do pípací polohy, vždycky to řve. Naopak ticho je vždy v té druhé poloze. Můžeš to prosím taky zkusit? Jo a ještě něco... Pokud najdu takové natočení kol, že to neřve, pak můžeš mít ventilátor na kolikátku chceš a pípák bude ticho.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím všechny! Ohledně toho pípání. Včera jsem si na Octě měnil přední kotouče a destičky. Odmontoval jsem v motorovém prostoru víčko od brzdové kapaliny, abych mohl zatlačit pístky v třmenu (tím se hladina kapaliny v nádobce zvyšuje). Pak jsem zapnul klíček že nastartuju a odvzdušním brzdy a ono to začalo z ničeho nic 3x pípat. Nikdy předtím mi to nedělalo, tak jsem byl trochu vystrašený co se děje. Jediné co mě napadlo bylo to víčko s tím čidlem od brzdové kapaliny. Zkusil jsem ho zašroubovat a ejhle. Pípání přestalo. Tak v mém případě to tedy bylo snímání hladiny brzdové kapaliny. Víčko s čidlem bylo venku a tudíž si asi myslelo, že tam není brzdovka v té nádobce. Zkus se podívat na tu kapalinu, jestlli ji tam máš dostatek. Jinak jsem se s tím nesetkal.

Mira

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...