Přejít na obsah

AMUNDSEN


Doporučené příspěvky

Aha, díky za tip - a nevíš, za kolik to přehrání SW ve Škodovce dělají, popř. jak dlouho to trvá?

PS: ještě jsem si všiml, že mi nezobrazuje zapnutí vnitřní cirkulace vzduchu, ani výhřev zadního okna - mám sice manuální klimu, ale Stream to zobrazoval. Nevíš, zda je to normální?

Díky

EDIT: tak mám verzi 0227

Editováno: , autor: _Denis_
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, mých "11" je tak akorát, aby to bylo slyšet, ale moc nerušilo - soudě dle Streamu to bude asi totéž, co u tebe 7 - 8 :)

Teoreticky to jedno je, bohužel však nemám MDI (a dodělávat si to nebudu, je to náročné a nákladné) a hudbu si tak často pouštím přes iPhone do AUX. A dosud jsem to měl tak, že jsem měl v loketce zapojeného Jacka, druhou "větev" kabelu v USB ve 12V zásuvce (místo zapalovače) a druhý konec zapojený v iPhone. Tak jsem měl při poslechu iPhone v loketce a z loketky trčel jen krátký kousek kabelu do té USB zásuvky - ničemu to nevadilo a kolikrát jsem mobil nechal na čerpačce v autě, nebyl vidět (někdy i nevědomky).. Teď je problém, že buď zapojím jen Jack do AUX vstupu na panelu Amundsenu a iPhone se nebude nabíjet + bude špatně přístupný do schránky před spolujezdcem, nebo se bude nabíjet a dám jej klasicky do loketky, dráty mi ale povedou kolem klimačky a řadičky a budou zavázet - navíc to ani esteticky nebude žádný zázrak.. Proto mě jen trošku zaráží, jak hloupě to vymysleli :kol-35:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale mimo negativ musím pochválit signál, duální anténa se očividně povedla :). Chytím více, než na Streamu a soudě dle slov známého i více, než Swing ve faceliftu, který duální anténu má už z výroby - např. na Vsetínsku (kdo zná, ten ví) je velmi špatný signál, s tou imitací ploutvičky jsem nechytil ani ČR1 - jen místy. Se Streamem jsem chytil rádio Valašsko a občas Orion + ČR1. Nyní chytím vše čistě (samo, až na některá místa) a chytím dokonce i Evropu 2 (tak na 70-80%), která se v MS kraji chytá všeobecně dost špatně.. Všeobecně nyní není signál tolik náchylný ani na doliny, či hory. GPS anténa rovněž chytá super, navíc je navigace velmi rychlá - rychlejší, než ten tolik opěvovaný Garmin Nüvi, který jsem dosud používal. Nevím tedy, co to plácali, když psali, že je pomalý.

Mapy jsou rovněž na lepší úrovni, než jsem čekal. Když už v menších městech není k dispozici číslo popisné, jsou k dispozici aspoň nejbližší křižovatky (samo, s výjimkou malých vesniček) - což je super funkce, kolikrát je křižovatka hned u cíle. Hlasové navádění (až na ty problémy s hlasitostí) jsou rovněž OK, realistické a plynulé. Opět oproti Garminu palec nahoru, měl neporovnatelně horší podklady, v konečném důsledku ale v samotném navigování stejně vyhrává Garmin a to vinou absence zadání souřadnic cíle - díky tomu mě uměl přivést na metr přesně, což jsem ocenil především tam, kde teď není pokrytí.

Nakonec mě velmi mile překvapila přehlednost, Garmin byl dost nepřehledný - vše měl hrozně titěrné, displej jsem měl dál od sebe a navíc byl o pár milimetrů menší. Trošku jsem se bál přechodu obrazovky ze zorného pole na středový panel, díky velkému detailu mapy a jasu displeje je však čitelnost bezproblémová, minimálně stejně dobrá, jako u Garminu.

Především jsem se ale zbavil otravného "bimbání" - vysvětlím:

Garmin měl totiž jednu "super" funkci a to sice upozornění na rychlostní omezení. Při překročení rychlosti jen o 1km/h začal v cca. 3 sekundových intervalech velmi hlasitě "bimbat" a to ve všech městech a na některých úsecích dálnic a mimoměstských silnic. "Super" na tom však bylo to, že tuto funkci nešlo vypnout, stejně jako neustálé "přepočítávám", když byla navi "v lese"..

Faktem je, že mi mimo zadávání souřadnic trošku chybí údaj o aktuální rychlosti dle GPS a občas se i údaj o rychlostním omezení hodil, i když fungoval tak na 60%..

Více postřehů dodám časem, zatím však vládne spokojenost - určitě doporučuji :kol-47:

Editováno: , autor: _Denis_
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to muselo znít zajímavě :D, ale zajisté to vadilo méně, než "tinnn" :)

BTW: ještě k signálu: dnes jsem si všiml, že Olomoucké rádio Rubi, které jsem vždy chytil jen cca. 10km před Olomoucí, nyní chytím i doma, 100km od Olomouce a to ve zcela 100% signálu :)

Editováno: , autor: _Denis_
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

s PC a angličtinou není problém, s tím si poradím :)

Pro jaké je to země a z jakého roku? A ty jsi to vypaloval v tom anglickém programu, nebo v jiném? - pokud v tomto, zkusit to můžu, ale asi to nevezme ani mi :( Současné mapy jsou novější, než jsem měl v Garminu, ne vše tam ale je. Navíc mi tam chybí Rakousko a Německo (mám jen CZ, SK, HU). Dávat však 4 litry za nové... :kol-33:

Editováno: , autor: _Denis_
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lidi, dnes jsem si na fotce z interiéru Rapidu na Amundsenu všiml v levém horním rohu značky s rychlostním omezením (100km/h) - to mají všechny verze s aktuálním SW, nebo je to nějaká nová funkce, zatím dostupná jen pro Rapid? Já osobně mám sice ještě starý SW a chytám se na jeho přehrání, ovšem když jsem se před časem ptal, dost lidí mi napsalo, že tato funkce v Amundsenu není :kol-32:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

.. tak, dnes jsem jel do servisu, aby mi dle domluvy přehráli SW na navigaci + nakonfigurovali pouze 2 + 2 repra v předních dveřích.

Výsledkem jsem však byl zaskočen:

1) reproduktory prý již byly nakonfigurovány - na 99% si ale myslím, že tím myslel mé nastavení Fade na -9 (= 100% na předek) - to vážně není v konfiguraci Amundsena možnost nastavit pouze přední dveře (a tím by možnost "fade" z nastavení zmizela)? Stream měl relativně pěkný zvuk, zatímco teď jej mám placatý a basů se nedočkám, ani když je mám na +9 (čili na maximu)

2) Software pro mou navigaci prý není dostupný (ačkoli jsem si kontroloval verzi, která je značně zastaralá). Údajně je to způsobeno tím, že navi není spárována s mým autem a spárovat prý ani nelze - zřejmě je to dáno daty výroby a gateway jednotkou (a to jsem se domníval, že v případě Amundsena na gateway jednotce nesejde).. Tudíž mám starý SW (kde mi chybí např. zobrazení celé trasy) a především se stal problém s věčně nastaveným hlasovým výstupem navigace na +11 zřejmě neřešitelným, což mě dost štve, potřeboval bych ji natrvalo nastavit aspoň na +12 a ne to po každém nastartování nastavovat znovu.. Navíc, píšete-li, že je hlasitost "+11" příliš vysoká a u mě v autě je tak akorát, aby bylo něco slyšet, ale nerušilo to, tím tuplem není něco s nastavením v pořádku..

V součtu tedy nevím, zda to má řešení, nebo se budu muset spokojit se současným stavem.. :(

Editováno: , autor: _Denis_
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Opět ukázka kvality...buď rád, že Ti tam nevrátili původní rádio a neřekli si 500,- za zjištění PINu. Jinak je to tak jak píšeš...i když máš nakódovaný jen předek ukazuje Fader stále předek i zadek..Osobně bych zkusil experimentovat kódováním ve smyslu typu auta.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já si myslel, že je to blbost.. S aktualizací SW nevím, tam to možná vážně nepůjde - leda, jak píšeš, experimentovat ve smyslu typu auta. Ovšem co se zvuku týče, doufám, že mi to dovede nastavit kdejaký šikula z fóra, když už nejsou schopni v autorizáku :kol-44:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...