F40 Vloženo 15. Září 2008 Sdílet Vloženo 15. Září 2008 Zdarec, poradí někdo jakou vybrat sekačku (značku, model, funkce) pro zahradu? Měla by být benzínová, s košem a pojezdem. Dalo by se něco vybrat v Mountfieldu, když tam mají slevy? Jo a doporučte také nějakou sekačku-traktůrek na cca 3500 m2. Děkujeme. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rtg61 Vloženo 15. Září 2008 Sdílet Vloženo 15. Září 2008 ja koupil tuto a spokojenost.... http://www.mountfield.cz/sekacky-rotacni-b...a-g-48-tbq.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matthes Vloženo 15. Září 2008 Sdílet Vloženo 15. Září 2008 rtg61: Prakticky to samy co ty mame z Bauhausu za 5500Kc. Ten motor Briggs&Stratton na ni mame taky, dobrej Co do neho lejes za oil? Ja plnou syntetiku 5W-30. F40: Osobne bych se poohledl jinde. Jinak motory Honda nebo prave Briggs&Stratton. Jestli mas velkou zahradu tak bych na tomhle zarizeni nesetril, abys za dva roky nekupoval neco novyho... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rtg61 Vloženo 15. Září 2008 Sdílet Vloženo 15. Září 2008 Matthes: ja uz jsem vyleceny kupovanim veci typu sekacka a pod. z bauhausu atd. Z mountfieldu mam 7let zaruku, coz ty tezko. navic oleo-mac mame krovinak cca 11 let a lije se do toho jen benal. Co se tyka Briggs&Sttraton, uvidime zatim ok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matthes Vloženo 15. Září 2008 Sdílet Vloženo 15. Září 2008 Pravda, zaruka jen 3 roky konkretne na tohle, ale zas toho moc nenajezdime, takze nepredpokladam problemy... Co ten olej? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rtg61 Vloženo 15. Září 2008 Sdílet Vloženo 15. Září 2008 ja to kupoval loni v lete, dostal jsem dve naplne zdarma a co to je nevim.. je to s logem B&S. Takze jsem zatim oil nekupoval a neresil co v tom je Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spineshank Vloženo 15. Září 2008 Sdílet Vloženo 15. Září 2008 Matthes: ja uz jsem vyleceny kupovanim veci typu sekacka a pod. z bauhausu atd. Z mountfieldu mam 7let zaruku, coz ty tezko. navic oleo-mac mame krovinak cca 11 let a lije se do toho jen benal. Co se tyka Briggs&Sttraton, uvidime zatim ok. No pokud bys do něj lil jen benál tak ti moc dlouho asi nepojede Bez oleje ani ránu jinak a jde se opravovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spineshank Vloženo 15. Září 2008 Sdílet Vloženo 15. Září 2008 Zdarec, poradí někdo jakou vybrat sekačku (značku, model, funkce) pro zahradu? Měla by být benzínová, s košem a pojezdem. Dalo by se něco vybrat v Mountfieldu, když tam mají slevy? Jo a doporučte také nějakou sekačku-traktůrek na cca 3500 m2. Děkujeme. Ty chceš sekačku na 3500m2?? Mot.sekačky s pojezdem se dělají a doporučují na max.2500m2,potom už jen traktor nebo rider,ale to už jsme cenově trošku někde jinde. Kolik chceš investovat do toho výrobku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
baurak Vloženo 15. Září 2008 Sdílet Vloženo 15. Září 2008 taky uz kupujeme tyhle temer vyhradne u Mounfieldu a vse zatim bez jakychkoliv problemu. Mame uz asi 3 roky sekacku Stiga a naprosta spokojenost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peterer Vloženo 15. Září 2008 Sdílet Vloženo 15. Září 2008 Záruka 2 roky, 7 let nebo 10 let je záruka na skryté vady apod. Ale v žádném případě se záruka nevztahuje na běžné opotřebení. On i ten motor, když odejde, tak to může být bráno jako opotřebení běžné vzhledem k provozu a máte po ptákách... U Ma....u se spoléhá na to, že si to koupí člověk co to moc nevyužije a nebude je otravovat se zárukou. Už jste někdo něco reklamoval třeba po 5ti letech ?!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rtg61 Vloženo 15. Září 2008 Sdílet Vloženo 15. Září 2008 to spineshank: to s olejem je snad jasny ne? pro puntickare: krome benzinu, oleje a struny nic to peterer: znami po cca 5 letech reklamovali sekacku a bylo vyhoveno. o jake presne slo zavady nevim, ale postavili se k tomu celem. Je jasne ze po 5 letech mela neco za sebou. Ale kdyz budu mit na vyber jestli to vzit v mount nebo bauhausu, radej pujdu k travnickovi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
murder Vloženo 15. Září 2008 Sdílet Vloženo 15. Září 2008 Já mám tuhle základní pojezdovka už s ní sekám třetí rok a spokojenost jen olej a benzín, jednou broušení nože a letos nový nůž. Zahradu mám 700m2 a je zvlněný terén. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matthes Vloženo 15. Září 2008 Sdílet Vloženo 15. Září 2008 No pokud bys do něj lil jen benál tak ti moc dlouho asi nepojede Bez oleje ani ránu jinak a jde se opravovat. Nektery lidi sou schopny vseho, treba do tohohle 4 taktu nalejt benzin s olejem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sinius Vloženo 15. Září 2008 Sdílet Vloženo 15. Září 2008 Můj názor - na Mountfield se vykšli a trochu připlat a kus si sekačku od Husquarny...maj daleko lepší kvalitu a vydržej dýl a se servisem neni takovej problem jako u Mountfieldu, kde mi reklamace netrvala 3O dni ale 47 dní Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spineshank Vloženo 15. Září 2008 Sdílet Vloženo 15. Září 2008 rtg61: Prakticky to samy co ty mame z Bauhausu za 5500Kc. Ten motor Briggs&Stratton na ni mame taky, dobrej Co do neho lejes za oil? Ja plnou syntetiku 5W-30.F40: Osobne bych se poohledl jinde. Jinak motory Honda nebo prave Briggs&Stratton. Jestli mas velkou zahradu tak bych na tomhle zarizeni nesetril, abys za dva roky nekupoval neco novyho... Tento typ oleje do těchto motorů vůbec nepatří !!! Pozor na to! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matthes Vloženo 15. Září 2008 Sdílet Vloženo 15. Září 2008 V navodu byl uveden... Po jedny sezone zadny problem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rtg61 Vloženo 15. Září 2008 Sdílet Vloženo 15. Září 2008 schvalne vecer mrknu co to je zac.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spineshank Vloženo 15. Září 2008 Sdílet Vloženo 15. Září 2008 V navodu byl uveden... Po jedny sezone zadny problem no asi blbej návod Ale teď vážně,pro sek.motory Briggs&Stratton je to olej SAE30/SAE 15W40,pro motory Honda můžete to stejný nebo lepší tento SAE 10W30 :palec2: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_ek Vloženo 15. Září 2008 Sdílet Vloženo 15. Září 2008 z toho naděláte. Před sedmi lety jsme koupil v Mountfieldu nějakej krám za 10 ještě po vytočený slevě od Bédy z kola štěstí. Motor Brigs and Straton a olej to vidělo jen jednou jako nový a nikdy jsem nedolil a ani se nekouk. Leju jen benzín N95 a vždy i na jaře to naskočí na první zatáhnutí. Jen třikrát pumpnout balónkem. A to sekačka v sezóně běží každej tejden. Mám rád hezky střiženej trávník. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
F40 Vloženo 16. Září 2008 Autor Sdílet Vloženo 16. Září 2008 Ty chceš sekačku na 3500m2?? Mot.sekačky s pojezdem se dělají a doporučují na max.2500m2,potom už jen traktor nebo rider,ale to už jsme cenově trošku někde jinde. Kolik chceš investovat do toho výrobku? Pardon, možná jsem to nenapsal úplně jasně. Dotaz byla na 1)sekačku a za 2) traktor do 3500m2. Všem děkuji za rady, včera už jsme sekačku přece jenom koupili - motor Honda, 5,5 koně, pojezd, sběr do koše nebo mulčování, náhradní nůž a olej, bratru za cca 13,8tis (kupoval to švagr, Mountfield). Co se týká toho traktoru - jaký je rozdíl mezi traktorem a riderem? Měli tam vystavený traktor 14,5 koně, šířka sečení 92, mechanická převodovka, sleva ze cca 68tis. na 45 tis. (cifry už si přesně nepamatuju). Jak vysokou trávu ten traktor zvládne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rtg61 Vloženo 16. Září 2008 Sdílet Vloženo 16. Září 2008 Bobik : Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferenze113 Vloženo 6. Květen 2018 Sdílet Vloženo 6. Květen 2018 Určitě bych volil sekačku s pojezdem, možná i takovej ten menší traktůrek... Já sám sekám u nás na menší zahradě (500 m2) s tímto strojem: https://www.arecenze.cz/sekacky/vega-46-hwxv/ a jsem opravdu spokojen, dobře se mi ovládá, jen by třeba pro ženskou mohla být o něco těžší, takže pro "silnější" postavy :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 7. Květen 2018 Sdílet Vloženo 7. Květen 2018 Pojezd je perfektní věc, ale při sekání se mi dostal kousek starého dřeva mezi řemen a řemenici a řemen se přetrhl. Čeká mě tedy výměna, spodek byl hrozně zabordelený ale předpokládám, že půjde odmontovat spodní kryt a řemen půjde dát nový. Ale mám dotaz, lze překlopit sekačku s náplněmi nebo se musí vypustit? Zatím jsem ji vždy jen nadzvedl na bok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Václav Merta Vloženo 10. Květen 2018 Sdílet Vloženo 10. Květen 2018 Já si pořídil ten Cadet za 11 https://www.tomek-naradi.cz/benzinove-sekacky-s-pojezdem/ a jsem spokojený. Fungovat to funguje. Jen doufám, že mi něco vydrží Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Twisted Vloženo 10. Květen 2018 Sdílet Vloženo 10. Květen 2018 (editace) Když je řeč o sekačkách, používám takové ty Mountfield Briggs & Stratton a jsou fajn. I když sekačku doprasím do takového stavu, že ji vezu po částech, známý ji opraví za (výrazně) méně než 1000 kč i s výměnou oleje a filtru a seká jak za mlada. Jen prý když se vysype převodovka pojezdu, tak je oprava nerentabilní. Editováno: 10. Květen 2018, autor: Twisted Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.