Přejít na obsah

Kontrolky ASR a ABS po startu


Refi

Doporučené příspěvky

Baterka je uplne nova 74A 12V Starline. Mel jsem problem s dobijenim... takze sem ji po zakoupeni uplne vymlatil. Predevcirem sem ji ale uplne dobil.Ted uz by melo byt vsecko v poradku. Napeti ukazuje kolem 13,5 V. Ale porad to pri prvnim startu vyskoci a pak zhasne. Pocitam ze pri minusovych teplotach to bude jeste horsi. Nemuze byt po rano primrznuty nejaky cidlo ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně tak..pokud zhasne tak je to OK...mě cca před měsícem sem tam probliklo ASR a ABS...svitilo minutu pak zhaslo. Nakonec to svitilo už napořád. VAG psal chybu něco ve smyslu poruchy čerpadla ABS tak mi ztuhl úsměv. Naštěstí jsem nakonec přišel na to,že byla prdlá jen velká pojistka u baterky pro ABS čerpadlo... ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Kontrolka ABS a ESP mi svitila pravidelne pri prvom rannom starte na mojej OC I. Vyriesila to nova bateria. Auto pred kupou dlho stalo a dostala baterka do drzky. Tocila sice docela dobre, ale ABS a ESP podla vsetkeho nedostavalo tolko stavy kolko ma a vypisoval potom zavadu. Po vymene baterie VAG uz nepisal nic....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo taky mě tyhle dvě kontrolky při startování probliknou - Fabia classic r.v. 2003 1,9TDi. Kdesi v návodu jsem si přečetl, že tyhle systémy nefungují při napětí menším než 10,5V. Kvůli tomu jsem zkusil vyměnit baterku ale vůbec to nepomohlo. S výměnou baterie jsem si nechával měřit alternátor a ten dobíjel prý výborně. Kdyby jste někdo přišel na to čím to je tak to sem písněte.

Editováno: , autor: jirik64
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdravím,

také se přidám, dnes po 3 letech bezproblémového fungování auta se po nastartování stalo přesně totéž :help: Co vím je, že:

1) baterka má 3 roky - jízda po Praze

2) bylo -8

3) večer jsem blbnul na sněhu :)

Také tedy nevím co by mohlo být příčinou, ale budu to sledovat. Zatím to ale vypadá na tu baterku a nebo špinavé čidlo, ale popravdě úplně nevím, na jakém principu ty snímače ABS fungují.

ď. V.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mne to robi aj bez toho ze nestojim na brzde...podla mna to bude tym ze to nahle potrebuje velky odber prudu no a vo velkej zime sa to asi psrava inak ako za tepleho poccasia...a mozno nie a za chvilu nam setky nase fabie prestanu naraz brzdit a z nicoho nic nam zacnu vystrelvat airbagy :rolleyes:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdar,

takze ja jsem po garancce + vymena baterie a zatim to nedela. Ale take jiz neni -8 :)

V kazdem pripade pry baterku merili a pry byla vadna - je to takova ta bezudrzbova AKUMA co ji tam dava Skodovka z vyroby (ma takove to magicke oko) Na te baterce je napsano, ze pokud je zlute a nebo bile, tak se ma vymenit. Ja mam tu barvu uplne svetle modro-zelenou az bilou, takze ta baterka bude asi fakt nemocna. Destilky je tam ale dost a tak ji zkusim nabit, mozna by mohla jeste slouzit?? Jakou mate s tema origo. baterkama zkusenost ? Podle me by min. 5 let mela fungovat, ale pri jezdeni po meste se holt bude muset asi cas od casu nabit.

V.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...