Přejít na obsah

Predne sklo - vymena


Franta 1

Doporučené příspěvky

jo jo superb se dělal i s výhřevem ... dávalo se to za příplatek do L a K a taky to mněla 100 edice ... a vetšinou i solární šíbr...

Jinak kdo chce pořešit čelní okno .. tak není problém ..dělám všechy varianty a řešení s pojištovnou taky není problém .. jinak na octu okno vyjde něco okolo 5000 - 6000 kč... dohoda možná ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže Garny chceš říct, že mi vyměníš čelní okno za okno s výhřevem a zaplatí to pojiťovna popř. malej doplatek za vyhřívaný sklo? Umíš sehnat čelní s výhřevem na OI?

Teď mám malou tečku od kamínku na skle, jen ne ve výhledu, ale to by se dalo rozšířit do výhledu a připojištěný okno u ČP :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo jo, prasklé okno není nic příjemného. S Generali taky nemám dobré zkušenosti. Teď jsem u Allianz a na okna se nebyli dívat. Mám pojištěné komplet všechny skla na 20 000kč za 940 kč/rok. Asi před třemi měsíci jsem měl pojistnou událost na sklo, takže ho měnili v origo servise Škoda a obyčejné sklo stálo s prací 6700kč, ale pojišťovna to cvakla. Jinak bych poradil snad menší fintu. Zajdi do nejbližší Komerční banky (ta spolupracuje s Allianz) v ten největší frmol, v zimě a sjednej si tam pojistku. Ty ženské asi nebudou mít čas se chodit dívat na auta. Mi se na to nikdo nedíval, dali pojistku a bylo. Ještě když budeš stát s autem trošku dál a bude taková, že se ji tam nebude chtít, bude zima, tak Ti snad uvěří. Říkám vlastní zkušenost. Tak mnoho štěstí a pak dej vedět, jestli si uspěl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 1 rok později...

Ahoj, tak při dnešní cestě do Polska mi v polovině cesty ustřelil do čelního skla od kamionu kamínek a mám na skle cca 1cm jamku s pavoučkem (spolujezdcova strana). Sklo je z venku jen s tečkou drsnou, zevnitř není vůbec nic ale je tam jamka a pavouček malinký.

Můj dotaz zní : jak postupovat ? Poláka jsem nezastavil, s nima to je těžké. Bude se do dále šířit ?Jsem v Polsku na cca 14 dní. Kolik může stát výměna ?Díky za info, foto přidám později.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ok přelepím a za dva týdny pořeším. Snad to bude ok. Foto přidám zítra.

Jen ještě maličkost:

Záleží na stáří praskliny a míře jejího znečištění?

Nezáleží za předpokladu, že si prasklinu necháte opravit v autoservise, kde na opravy autoskel používají výhradně profesionální technologii.

Je možné opravit prasklinu v jakémkoli místě čelního skla?

Legislativa EU vylučuje opravy dvouvrstvých autoskel v zorném poli řidiče - EHK č.43.

Zorné pole řidiče ovšem není plocha, kterou zabírají stěrače. Pro přesné stanovení hranic plochy zorného pole se nejlépe obraťte na konkrétní autorizovaný autoservis.

Prasklina je uprostřed výhledu spolujezdce. Zdroj: http://www.psgmbh.cz/autoskla-opravy-otazky.html

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

tak změna, na pojišťovně mě nemile překvapili - připojištění čelního skla nemám. Nechal jsem tedy prasklinu opravit v servise, cena 600 Kč - je to lepší, ale je tam tečka apod. Připojištění sjednané, za půl roku to nechám vyměnit celé.

Editováno: , autor: HanyZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

HanyZ: to znám, já jsem v prosinci dával nové sklo a nyní tam mám 2 tečky a jeden asi 1 cm dlouhý škrábanec od kamínku (ale ten je naštěstí u spolujezdce dole v rohu, tak to není tak vidět). Až schytám něco většího, tak ho nechám na pojišťovnu vyměnit a budu doufat že budu mít na chvíli klid...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Tak jednoho dne ráno přijdu k autu a od kamínku mám prasklinu na čelním skle dlouhou tak 40 cm. Nechápu, jak to tak mohlo prasknout. Ranka od kamínku je úplně na kraji. Samozřejmě pojištění skla nemám a viníka taky ne, tak je to v pr... Zajímalo by mě, jestli se dá výměna zvládnout doma, kdo sklo případně sám měnil, nebo to radši nechat na servis. Výměna skla v servisu je za cca 4000,- Kč. Jedná se o obyčejné sklo bez senzorů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...