Přejít na obsah

Vše kolem koupě Superba


Skolacik

Doporučené příspěvky

Jako takhle nic tim nezkazíš když olej vyměňíš dříve spiš naopak jen tomu polepšíš bych řekl.Hlavně je třeba po koupi te V6 sledovat hladinu oleje jestli začne ubývat je třeba to opravit...Tyhle motory maji nějaké tvrde gufera a přez ně to jde do pryč...Kluci co maji 2,8V6 ti určitě napišou více až si to přečtou.

Editováno: , autor: Airman64
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zdravim vsechny majitele "Supiku".

Nejdrive bych se Vam chtel trochu predstavit. Jsem na Vasem foru novacek a vim, co se slusi a patri.

Jmenuji se Vladimir, je mi malilinko za pade, ale necitim se na ne. Jiz nejaky patek sedim za volantem a rukami me uz proslo mnoho aut. Od Skodovek, pres Fiaty, Ziguliky, Volva, Peugeoty, Chryslery, Toyoty, Mazdy a Chevrolety. Prave to posledni - Chevrolet TrailBlazer 4.2 jsem nedavno prodal. Narychlo jsem si pred Novym rokem koupil starickou Oktavku 1.6 (r.v.1998), abych se mohl premistovat, jelikoz bez auta si to vubec nedovedu predstavit. Konkretneji jsem se potreboval premistit 2000km na sever, kde momentalne ziji.

Jelikoz take silham po nejakem Superbu, pomerne dlouho jsem cetl vase nazory, pripominky a popisy Vasich milacku. Jsem zvykly na plnou vybavu a pohodli. Take planuji vice se pohybovat na dlouhe trasy, takze vybiram nejaky kompromis mezi pohodlim, dostupnym servisem a cenou za kilometr. TrailBlazer mi poskytoval pohodli, ale se spotrebou to bylo horsi, nemluve o servise. Vzdy jsem trnul, aby se mi neco cestou do CR nepos..., jelikoz v Evrope se toto vozidlo dvakrat casto nepotkava.

Vyber tedy pada na nejakeho Supika. Muj dobry kamarad ho ma, take bydli zde na severu a nekolikrat jsme jeli do CR a zpet jeho autem. Ma ho v 1.9 TDI, manual, kuze. Jede se s tim velice dobre, spotreba proste idealni oproti memu byvalemu Chevy. Jen jedna vec me na jeho aute vadi, a to je manualni prevodovka. Jsem zvykly na automat, takze se chci k nemu opet vratit. Na soucasne Oktavce se primo trapim, ale vsechna cest, auticko slape jako hodiny a v kvetnu se ho chystam darovat svemu synu k 18-tym narozeninam. Na prvni "ridicske kroky" auto jako stvorene.

Mam na Vas prosbu kolegove. Jelikoz se nachazim od CR dostatecne daleko, mam moznost hledat budouciho mazlika jen po internetu. Nevite nekdo o nejakem peknem

exemplari? Auto bych chtel v maximalce a pokud mozno ve svetle kuzi. Zvykl jsem si na ni a kdo rika, ze je neprakticka, ten se seredne plete. Chevy jsem mel svetleho a nemohl jsem si stezovat. Pritom svetly byl kompletne cely vnitrek.

Neznate nekdo toto auto? Na fotkach nevypada nejhur, ale to nemusi byt pravda.

http://www.sauto.cz/osobni/detail/skoda/superb/11412479?goFrom=list

Pristi tyden budu v Praze, pojedu i na Moravu a mohl bych se po nejakem podivat osobne.

Budu rad za nejake tipy!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj Vladimire,

na fotografiích vypadá pěkně. V každém případě je to dovoz bez SB a je potřeba to proklepnout přímo ve škodovce. Dovozové auta bez SB se dobře stáčejí. Většinou o nich nejsou nikde záznamy pokud nejezdili na servis do škody. Interier vypadá pěkně, kůže pomačkaná je, ale asi v normě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čtyřzónová klimatizace :kol-46: - to jsou pánové odborníci na slovo vzatí, jsem se zasmál

Jo zajímal by mě taky senzor tlaku v pneu a natáčecí světlomety

Jelikož je to bazar, nutno auto vidět, projet a pořádně proklepnout ve škodovce. Na 99% stočený km, výbava ve skutečnosti poloviční.

Jinak cena pěkná za L&K

Editováno: , autor: SUP1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak tak taky jsem se zarazil nad tou klimatizací a samozřejmě nad těmi světly.Senzor v pneumatikách jsem taky ještě originál neviděl.Ale viděl jsem možnost nějakého dodělání.Vycházelo to asi na 8000kč.Ale podrobnosti nevím.Každopádně Vláďo určitě za prohlídku stojí a určitě je třeba se poptat těch borců co měli na mysli tou klimatizací a světly.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojky Vladimíre, jsem rád, že mohu mezi naší "SUPÍ BANDOU" přivítat opět někoho z dříve narozených. Snad si to mohu s mým dědkovským věkem dovolit, aniž bych Tě urazil? :D Věřím, že si vybereš a přeji Ti hodně štěstí při koupi!

Jinak se plně připojuji ke klukům, že je to třeba řádně prověřit, protože ty blbosti co píšou do popisu už o něčem svědčí, ale také to může být "někoho absolutní omezenos"! Nejhorší je vůz bez jasného původu a historie. Když už, tak je potřeba mít zkoušečku laku, dobrý noťas s diagnostikou, aby se nechalo co nejvíce vyčíst a i podle VINka se pokusit ověřit skutečnosti.

Takže ještě jednou hodně štěstí při výběru a koupi! :gunners3:

Editováno: , autor: Lanny
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fotografie je jedna vec a skutecnost muze byt uplne jina. Dnes jsem volal do bazaru, ale kompetentni clovek, ktery mi o tomto vozu muze rict o neco vic bude az zitra, takze uvidime. Az se bojim zeptat - co je to takove "Dovozové auta bez SB"? Nekde jsem tady videl seznam ruznych skratek, ale ted uz to zaboha nemohu najit. :kol-32:

Editováno: , autor: žralok
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak tak taky jsem se zarazil nad tou klimatizací a samozřejmě nad těmi světly.Senzor v pneumatikách jsem taky ještě originál neviděl.Ale viděl jsem možnost nějakého dodělání.Vycházelo to asi na 8000kč.Ale podrobnosti nevím.Každopádně Vláďo určitě za prohlídku stojí a určitě je třeba se poptat těch borců co měli na mysli tou klimatizací a světly.

Diky za odpoved!

Chlapi, vy tomu s tou klimoskou asi vubec nerozumite! Ma to ctyri mrizky, odkud funi studenej vitr? MA! Takze je to ctyrzonova klimatizace a basta! :kol-28: :kol-28: :kol-28:

Nataceci svetla mam dojem nema ani dvojka, takze to me nechava klidnym na 100%.

Senzor tlaku v pneumatikach nevidim v popisu Superba poprve, takze k tomu se vyjadrit nemohu. Kdyby to melo neoriginal, musel by nekde byt videt pridelany nejaky displej. Ja ho nikde na fotkach nevidim.

Zitra budu o neco chytrejsi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky za prani pri stastne koupi vozidla!
Proc bych se mel urazet? Preci jsem psal, ze se citim jeste mladasem, prakticky pubertakem! :kol-28:
Proverit auto je samozrejme nutnost, at ho kupujes odkudkoli a odkohokoli.

Zkousecku laku si privezu s sebou, ale notas s diagnostikou uz bude problem.
Porad mi prosim, jakym zpusobem a kde, zjistit co nejvice info z VINu.

Trochu pro zasmani, a nebo mozna ne.
Prodej meho Chevy probehl uplne jinak.
Auto jsem samozrejme prodaval pres bazar. Clovek prisel, obesel auto, ktere mu bylo nastartovano. Posedel, pocvakal prepinacema, poslechl si muziku (BOSE s deseti repro hraje v Chevy proste SUPER), opet vysel z auta a jeste jednou obesel auto kolem dokola. Druhy den prisel, vytopil skoro pul melouna na drevo, sednul do kary a odsvistel. Az pote, kdyz jsem si prijel pro prachy, jsem se dozvedel, ze mu vubec nerekli zavady vozu, ktere jsem oznamil ja bazaru a byly zapsany v protokolu, ktery vsak jemu neukazali. Zavady, vpodstate to byly malickosti, jako nefungujici predni nahon, rizeni na vymenu, tekl zadni diferak a nutna vyna prednich nab, jelikoz hucely obe tak, ze to nebylo mozne nepostrehnout. :wallbash:
Takze pratele, i takovym zpusobem nekdo prodava a nekdo kupuje auta. Zaplat panbu, se takovy nasel na me auto, bylo vystavene na prodej 3 mesice.

Prag commando! Mozna tedy nekdy pristi tyden, nekde v Praze!

Editováno: , autor: žralok
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

....tak vidím, že radu už nepotřebuješ, Radim (Torreto) se Ti nabídl a určitě pro Tebe udělá co bude moci. Jinak je to skutečně pro zasmání ten Tvůj prodej Chevy, ještě že jsou i tací kupci, že ano :rolleyes:

Vladimíre, je to jasné! Jak se chlap po padesátce začne cítit jako puberťák, tak na něj vlezla ta správná míza! Neboj, já mám o dost víc a jen nevím jestli je to ta míza, či demence, ale zatím to zvládám docela obstojně. Auta mne stále zajímají, holky pomalu, aby lezly na stromy :prc::smich: a tak zaplať PB! :gunners3:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

ahoj, stoprocentně hned rozvody s vodní pumpou a tlumičem vibrací, všechny náplně, hlavně olej a měnit pravidelně a nedávat kouř za studena a najedeš stim 500 tisíc v pohodě, prozkoumej i hadice okolo turba, ty pletený, často odcházej a moc nestojej, takže když už to bude rozhozený tak bych je taky vyměnil, ať nemusíš pak jako já, můžeš i vyčistit egr ventil,když už to bude vyndaný, jestli to nikdo neudělal 250 tis km, tak bude totál zadělanej, jestli jsem na něco zapoměl ostatní mě určitě doplní

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj,

budu brzy kupovat své první auto. Dlouho jsem přemýšlel co by mi vyhovovalo a dospěl jsem k názoru, že Skoda Superb I 2.5 TDi je pro mě to pravé. Když se někoho zeptám na spolehlivost motoru, hodně lidí mi řeklo že se tyto motory serou. Jak je na tom skutečnost? Když neseženu 2.5, aby splňovala moje požadavky, klidně koupím 1.9. Výkonově mi bude určitě stačit. 

Líbí se mi auta s decentní úpravou jako má například Žralok, takže exteriér nebude nějak moc upravovaný. Chci mít ale vymazlený interiér a jednou z věcí co bych chtěl udělat je lepší rádio než původní DX a líbí se mi rádio z dvojkového Superba. S nekontabilitou jsem ale seznámen. Není přece jen nějaká jiná možnost aby se toto rádio mohlo použít i ve starší verzi Supa? Co třeba přehození palubní desky i s volantem, je tato úprava možná? 

Viděl jsem na německých bazarech, že některé vozy měli audio system od společnosti Harman&Kardon. Dělal někdo tuto úpravu? Na kolik to vyjde? 

 

Díky.

Petr J.

 

Btw: Snad jsem to zařadil do správné kategorie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...