Pitrisek Vloženo 12. Únor 2009 Sdílet Vloženo 12. Únor 2009 Ahoj, prosím o radu. Při akceleraci z nízkých otáček cca 2000 se mi jakoby rozklepe podvozek, volant se roztřese a od předních kol se ozývají strašné rány. Pokud podřadím a otáčky stoupnou, nebo akceleruji opatrně, nic se neděje. V servise jsem ještě nebyl, zajímalo by mě, jestli se s tím už někdo setkal a na co se mám připravit v případě opravy. Díky moc za každou odpověď. Petr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kony Vloženo 14. Únor 2009 Sdílet Vloženo 14. Únor 2009 Snad by to mohla být poloosa, respektive kloub poloosy, většinou to bývá pravý. Cenu nevím. Mělo by se to dát zjistit po zvednutí kola a otáčení případně otáčením za poloosu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
drapek Vloženo 14. Únor 2009 Sdílet Vloženo 14. Únor 2009 (editace) Dělá ti to kolem 1800-2200ot že?? Vypadá to na dvouhmotu, která se s Tebou loučí Nemáš to náhodou čipnuté?? Editováno: 14. Únor 2009, autor: drapek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 14. Únor 2009 Sdílet Vloženo 14. Únor 2009 dvouhmota nebo homotineťák Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kony Vloženo 14. Únor 2009 Sdílet Vloženo 14. Únor 2009 Cosby má pravdu, i dvouhmota to může být, vycházel jsem ze svých zkušeností, poloosa to bude dělat nejspíš v tahu motoru resp. při přenosu síly z převodovky na kolo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitrisek Vloženo 15. Únor 2009 Autor Sdílet Vloženo 15. Únor 2009 Díky moc za odpovědi, poloosu zkontroluju hned co se dostanu na zvedák. Čipnuté to není a jezdím nromálně, žádné prudké zrychlování ani brždění Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitrisek Vloženo 18. Únor 2009 Autor Sdílet Vloženo 18. Únor 2009 Tak poloosy, homokyneťáky i silentbloky na motoru jsou v pořádku. Co teď? Vysvětlí mi tady někdo, nebo pošle link na vysvětlení co je to ta dvouhmota? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hondar Vloženo 20. Únor 2009 Sdílet Vloženo 20. Únor 2009 Mě to začalo dělat také a s najetými kilometry se to stupňuje, čili horší a horší. Začal jsem toto bouchání slyšet tak od 60 000 km, teď mám 85 000 a už to budu muset řešit. Při klidné jízdě celkem není nic znát, až při prudkém sešlápnutí plynu v motoru zabouchá, děje se to právě v rozmezí otáček 1 500 - 2 200, kdy začne turbo řádně plnit, potom už ne. Mohly by to být vstřikovače, jako kdyby nestíhaly tolik předvstřiků, ale jen jeden, jako třeba u klasických rotaček? Poraďte někdo, v servisu jsem nebyl. Chci tomu teď dát 1.pomoc - čistič do palivového systému, jestli se něco změní, uvidíme. Vůbec bych netypoval něco na poloosách, chovalo by se to myslím jinak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 20. Únor 2009 Sdílet Vloženo 20. Únor 2009 Hoši,tohůle téma je vcelku zbytečné.Pokud to naživo neuslyší nějaký odborník,bude tu třiprdele dohadů a mýtů. Rozhodně to nebudou vstřiky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TDIfun Vloženo 20. Únor 2009 Sdílet Vloženo 20. Únor 2009 Mě to začalo dělat také a s najetými kilometry se to stupňuje, čili horší a horší. Začal jsem toto bouchání slyšet tak od 60 000 km, teď mám 85 000 a už to budu muset řešit. Při klidné jízdě celkem není nic znát, až při prudkém sešlápnutí plynu v motoru zabouchá, děje se to právě v rozmezí otáček 1 500 - 2 200, kdy začne turbo řádně plnit, potom už ne. Mohly by to být vstřikovače, jako kdyby nestíhaly tolik předvstřiků, ale jen jeden, jako třeba u klasických rotaček? Poraďte někdo, v servisu jsem nebyl. Chci tomu teď dát 1.pomoc - čistič do palivového systému, jestli se něco změní, uvidíme. Vůbec bych netypoval něco na poloosách, chovalo by se to myslím jinak. A kolik predvstiku by PD vstrikovac mel jako delat??? To neni piezo!!! Pd ma jeden pilotni vstrik(predvstrik) a jedne hlavni vstrik. Ta vybrace v nejvetsim krouticim momentu motoru dela prevazne dvouhmota tim ze pruziny v ni uz nestihaji ten zaber tlumit.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hondar Vloženo 20. Únor 2009 Sdílet Vloženo 20. Únor 2009 A kolik predvstiku by PD vstrikovac mel jako delat??? To neni piezo!!! Pd ma jeden pilotni vstrik(predvstrik) a jedne hlavni vstrik. Ta vybrace v nejvetsim krouticim momentu motoru dela prevazne dvouhmota tim ze pruziny v ni uz nestihaji ten zaber tlumit.... Díky za radu, to bude nejspíš ono, nejsem odborník, ale myslel jsem že O2 PD má 2 předvstřiky před hlavním vstřikem. Předtím jsem měl Fiaty a ty měly CR, tak se mi to asi plete. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hondar Vloženo 20. Únor 2009 Sdílet Vloženo 20. Únor 2009 Pořád o tom přemýšlím a bude to určitě dvouhmotnostní setrvačník a teď jaký vybrat, předpokládám, že ho vyrábí Valeo a Sachs. Jaký je tam asi z prvovýroby? Nebyly náhodou vadné? Jsou ty nové odolnější? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stounik Vloženo 2. Březen 2009 Sdílet Vloženo 2. Březen 2009 Pořád o tom přemýšlím a bude to určitě dvouhmotnostní setrvačník a teď jaký vybrat, předpokládám, že ho vyrábí Valeo a Sachs. Jaký je tam asi z prvovýroby? Nebyly náhodou vadné? Jsou ty nové odolnější? Provař to dohromady a nebude to dělat nic... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Raven1 Vloženo 13. Březen 2009 Sdílet Vloženo 13. Březen 2009 Provař to dohromady a nebude to dělat nic... Dobrý den. Podle popisu to je opravdu dvouhmotový setrvačník,zřejmě se prodřela jedna z pružin a setrvačník tlumí pouze do jedné strany. Z prvovýroby jsou tam dva výrobci a to LUK a Sachs a záleží na roku výroby a číslu karoserie. Zkouška není složitá,je k ní potřeba pouze zvedák.Po sejmutí krytu se setrvační musí hýbat v obou směrech a to s mírným protitlakem.Popis zkoušky mohu naskenovat a poslat.Pokud se rozhodnete k výměně,je možná záměna za jednohmotový setrvačník,ale je třeba počítat se zvýšenými vibracemi při akceleraci. Můj mail JiriOchman@seznam.cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.