Září 5, 200915 r das dolu iba schranku spolujazdca a pod nou mas ventilator vnutrnej cirkulacie vzduchu. tazko povedat kolko to stoji. zalezi ci zozenies diel na vrakovisku alebo riamo v skodovke.
Září 8, 200915 r Tak jsem to rozebral a zjistil jsem, že ten ventilátor byl plný listí, po vyčištění vše v pořádku. Jak můžu předejít tomu aby se to listí tam nedostávalo? Stačí vyměnit pylový filtr u spolujedce?
Září 8, 200915 r Ne, filtr je za ventilátorem. Musel bys něco strčit na vstup k sání, nebo parkovat kde nepadá listí na auto
Prosinec 17, 200915 r Zdravim, na fabii ked zapnem ventilaciu tak piska na 1 a 2 stupni. piska to niekedy prerusovane niekedy stale...
Prosinec 18, 200915 r rozobrať a namazať púzdro ložiska, ale vydrží to iba nejaký čes, najlepšie kúpiť nový
Prosinec 21, 200915 r dakujem, este by som sa chcel spytat ci treba demontovat celu pristrojovku alebo sa to da aj inak. a ci to este vydzi a bude fukat alebo sa to zachvilku zasekne. este raz dikk. Upraveno Prosinec 21, 200915 r od Standis není potřeba citovat předešlý příspěvky
Prosinec 21, 200915 r stačí sundat kaslík před spolujezdcem a máš před sebou ventilátor. Mě to třeba taky píská, ale když se mi auto ohřeje, přestane to. Podívám se na to až bude teplo
Prosinec 29, 200915 r Zdravim, na fabii ked zapnem ventilaciu tak piska na 1 a 2 stupni. piska to niekedy prerusovane niekedy stale... Možná ti jen "přisává" papírový filtr- je zespoda u spolujezdce.Dá se vysunout dolů. Mně to taky pískalo-Vyndal jsem ho, dal zpátky- a přestalo to.To víčko musí prostě dobře dosednout. Čau
Duben 6, 201015 r Zdar,mám uplne stejny problem s ventilatorem,za studena piska a po zahrati ticho,kolik stoji nove pouzdro lozisko a kde bych ho mohl sehnat.
Duben 22, 201015 r Taky mi to pískalo za studena,rozebral jsem to namazal konkorem a zatím je to ok práce max na 30minut
Květen 3, 201015 r uz som to mal rozobrane , je to setko vpohodicke, ale neviete ako oddelit vetilator od jeho krytu? boli spojene uz iba kablom ktory som nevedel vobec oddelit, pri cisteni mi to dost zavadzalo. Jaj a este jedna otazocka, ked som vybral odkladaci priestor pred ventilatorom, tak tam bol zvazok cerveneho kabla zmotaneho a zaizolovaneho, neviete na co by to malo sluzit? d. :-)
Listopad 10, 201014 r cavte, cim to cistit ? a hlavne ako oddelit kryt ventilatora od ventilatora (ak to vobec ide). Mne uz sa podarilo odtrhnut jeden uchyt kablov z tela ventilatora, kym som nepochopil ze plastove pasky treba prestrihnut a dat tam nove ach jaj
Listopad 10, 201014 r Tak je to v kukurici, ventilator sa aj po premazani toci len na poslednom stupni tak neviem ci so sebou nezobral aj nejaku elektroniku (vcera ked mi prestal ist odpalil poistku)
Listopad 10, 201014 r Pokud ti topení fouká pouze na 4. stupeň, tak je v háji nejspíš předřadný odpor.
Listopad 10, 201014 r Kdybys hledal,ale v tématu elektrika,tak bys třeba našel že máš asi v pr..li předřadný odpor ovládání ventilátoru.
Listopad 15, 201014 r Albin dik, bude to ten predradny odpor (asi poistka) Este otazka, je mozna domaca vymena lozisk (pripadne poriadne vycistenie) na tom ventilatore ? Predsa len tych 197 eur co zan pytaju v Presove + 43 eur za predradnik + cca ? x 30 eur/normohod prace mi pride pekne uletena suma. K ventilatoru som sa dostal, vymontoval, vyniesol si ho domov, snazil sa vystriekat silikonovym sprejom, ale je tam blby pristup a stale straca otacky ked si prepnem na fukanie tepleho vzduchu. Takze otazka c.1 ide vybrat konektor ktory ide z vnutornej casti ventilatora do puzdra ? Pretoze len tieto vodice branili vytiahnutiu motora z puzdra. c.2 je tam nasledne nejaka moznost vymenit loziska, alebo to mam zabalit a nechat si vymenit komplet tieto veci v servise ?
Listopad 27, 201014 r Zdravim, mam podobny problem, jen teda to neni piskani, ale spise takove cvrlikani (na 1 a 2 stupen) Predpokladam ze problem bude stejny, kazdopadne muze mi nekdo rict cislo dilu toho loziska a idealne i pribliznou cenu? Budu ted kupvoat nejake dily ve skodovce, tak bych to rovnou koupil, pokud by to nebylo za moc penez
Prosinec 6, 201014 r Takze, vymeneny odporovy predradnik (alebo ako to nazvat), snad to zimu vydrzi. Sakra na tej popolnici sa sype snad vsetko.
Prosinec 6, 201014 r Vsade som cital ako jednoducho sa to da vybrat atd. Zaujimalo by ma, ake mate tie torxove srubovaky/orechy a dalsie nastroje. Pretoze ja som myslel ze ma asi porazi.. Jednak s mojimi 190cm je vcelku zabavne si tam lahnut, ale horne dve sruby som povolil len s velkymi problemami... A to som mal vcelku slusny arzenal roznych srubovakov a bitov. Proste ten airbag tam zavadzal... No nic, v kazdom pripade vyfukanie bordelu vzduchom nepomohlo, takze skusim namazat nejakym sprejom, pretoze pre to kvilenie nepocut motor... PS: Vybratie z puzdra - jednak pozor na kabel - da sa odpojit s troskou sikovnosti - dva zapacene srubovaky. Tie gumove drziaky tiez stacilo zapacit, to slo asi najlahsie zo vsetkeho.
Prosinec 7, 201014 r Namazání /ať siliconem nebo teflonem/ pomůže na chvíli - rok. Začne to pískat znova...
Únor 6, 201213 r Zdravím, vím že jsem to tu jednou někde četl, ale zaboha to nemůžu najít. Při rychlosti (otáčení) ventilátoru se ozývá nepříjemné vrzání nebo pískání jako by vrtulka slabě drhla o něco plastového. Ten zvuk je hodně protivný a při 2,3 stále slyšitelný a na 4 to hukot ventilátoru překryje. Profoukl jsem to kompresorem jestli to nepomůže-nic. Ještě mě napadá nějaký čistič klimatizace. Má s tím někdo nějakou zkušenost?
Únor 6, 201213 r Naposledy jsem vyndal z ventilátoru pár listů ze stromu, přesněji stonky listů a ty drhly o ventilátor, dělalo to totální pazvuky, taky jsem vyčistil celý ventilátor od prachu, byla tam vysoká prachová vrstva ale musíš sundat spodní část palubky u spolujezdce spolu s kastlíkem. Je možný že máš špatný ložisko ventilátoru, hvízdá víc při mrazech, protože je ztuhlý.
Únor 6, 201213 r na jednicku mi to taky piska kor v tehlech mrazech a nechdy za tepla i jine pazvuky,.... na dvojku a vejs vse v pohode,...... neresim
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.