zebra4x4octavia Posted October 14, 2009 Share Posted October 14, 2009 Dobry den, mam dotaz mam octavii 4x4 rok vyroby 2000 ma najeto 150000km v lete my zacalo auto mirne tahnou do prava..rozhodl jsem se tedy pro vymenu cepu rizeni a lozisek(zacali hucet) udelana geometrie ..no moc to nepomohlo u rizeni? kdyz jsem prezouval z minule zimy na letni tak my bylo receno ze mam na razeny take alu disk?byl zaslan na opravu a vyvazen OK?dneska jsem byl prezout na zimni pneu ,pneu bylo vyvazeno a vymeneno misto letnich,pri jizde jsem se nestacil divit?auto misto toho aby dal tahlo mirne do prava ...zaclo tahnout celkem silne do leva?????!!!CHTEL BYCH se optat cim by to mohlo byt ,pripadne na co se zamerit?MOhla by to take byt odflaknuta geometrie?????DEKUJI ZA RADY Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wladko1307 Posted October 25, 2009 Share Posted October 25, 2009 Dobry den,mam dotaz mam octavii 4x4 rok vyroby 2000 ma najeto 150000km v lete my zacalo auto mirne tahnou do prava..rozhodl jsem se tedy pro vymenu cepu rizeni a lozisek(zacali hucet) udelana geometrie ..no moc to nepomohlo u rizeni? kdyz jsem prezouval z minule zimy na letni tak my bylo receno ze mam na razeny take alu disk?byl zaslan na opravu a vyvazen OK?dneska jsem byl prezout na zimni pneu ,pneu bylo vyvazeno a vymeneno misto letnich,pri jizde jsem se nestacil divit?auto misto toho aby dal tahlo mirne do prava ...zaclo tahnout celkem silne do leva?????!!!CHTEL BYCH se optat cim by to mohlo byt ,pripadne na co se zamerit?MOhla by to take byt odflaknuta geometrie?????DEKUJI ZA RADY Ahoj odfláknuta geometria je dosť možná, skontroluj tlak v pneumatikách či máš rovnaký všade. Pokiaľ máš repas nápravy v poriadku tak sa skús ešte zamerať na horné uloženia predných tlmičov, či niesu opotrebované. Pri opotrebovaní vzniká vôľa a to môže spôsobovať do ťahanie do strany. Neviem aké pneu si prezuval. Máš rovnakú výšku vzorkov na obidvoch pneu??? Asi všetko z mojej strany, dúfam že ti moje úvahy pomôžu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
haromax Posted October 28, 2009 Share Posted October 28, 2009 No taky vliv na to , že řízení stahuje do strany jsou nerovnoměrné sjeté pneumatiky , pokud máš geom. udělanou pak přehoď zadní kola s předníma a vyzkoušej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hamannleos Posted October 28, 2009 Share Posted October 28, 2009 JJ přesně tak zkus prohodit zadní s předníma nebo prohod předek mezi sebou.....kolikrát to hodně pomůže.A když to nepřestane tag si nech znovu vyvážit kola a nebo geoška... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts