Xp3 Vloženo 12. Červen 2006 Vloženo 12. Červen 2006 Já mězi výměnama nedolévám nic, mám najeto 145 000km Jasně, nedoléváš, ale olej ubývá, ne ?? Mně právě že neubývá ani 1 mm, což mi přijde divné. Doufám, že do motoru neteče voda . Je to klasika 1.4 MPI, 2001. Citovat
Tomas.cz Vloženo 12. Červen 2006 Vloženo 12. Červen 2006 Jak píšeš nedolévám, ale při výměně leju olej cca do dvou třetin kontrolního rozsahu měrky a teď jsem v polovině rozsahu. Chladící kapalina ti ubejvá nebo ne? Citovat
Xp3 Vloženo 12. Červen 2006 Vloženo 12. Červen 2006 Jo i ne. Celkem dost ubývá (1cm/týdně) pouze když používám topení. Když jezdím s vypnutým topením tak kapalina neubývá. Měrka oleje i víčko ale je bez emulze a expanzní nádobka není mastná. Asi někde teče topení, ale do motoru to nejde. Snad. Doufám. Resp. modlím se. To že neubývá olej mě zneklidňuje. Za 3.000 km jdu na roční prohlídku, takže když mám oleje 1 mm nad horním záhybem měrky, tak je to divné, co ? Citovat
Rabbyt Vloženo 13. Červen 2006 Vloženo 13. Červen 2006 no, ja taky olej mezi vymenama doplnovat nemusim. trosicku ho ubyde, ale tak 1mm, max 2mm. ted mam najeto na napln 10 000km a jdu menit, ale jeste furt je tam oleje tak akorat... chladici kapalinu dolevam tak 1cm za 4000 ujetych km. budto tyhle motory skoro zadny olej nezerou, nebo do vsech tece chladici kapalina, ktera ten olej doplnuje?? Citovat
Tomas.cz Vloženo 13. Červen 2006 Vloženo 13. Červen 2006 U prvních sériích se spíše dostával olej do kapaliny. Citovat
Xp3 Vloženo 13. Červen 2006 Vloženo 13. Červen 2006 "budto tyhle motory skoro zadny olej nezerou, nebo do vsech tece chladici kapalina, ktera ten olej doplnuje?? " Toho se právě obávám, ale žádná emulze není ani na víčku ani na měrce. A nebyla ani v zimě. Jsem z toho trotl Citovat
Rabbyt Vloženo 13. Červen 2006 Vloženo 13. Červen 2006 Tak to neřeš :-D no co, az se motor zadre, tak to spolehlive poznas Citovat
Host Guest_guest Vloženo 13. Červen 2006 Vloženo 13. Červen 2006 Tak tady čtu ty vaše příspěvky a možná tímhle někoho naštvu,ale mám fábii 1.4 50kW.Je to rok 2002,měla to nějaká firma z Prahy a za ty 4 roky má to auto nalítáno téměř 180 000 km!!!! Až na rozvodový řetěz,který tam byl původní a musel jsem ho vyměnit,je ten motor jako nový,tj nikde ani známka po usazeninách či něčem podobném. Ale co chi hlavně říct je to,že na 15 000 km,po kterých měním olej si to nevezme víc jak deci oleje!!! Nedoleju prostě nic,už to skoro ani nehlídám,při výměně nechám ustát,doplním přesně na max a po 15 tis. je olej téměř na maximu,jen asi 2mm pod. Citovat
fabka2004 Vloženo 15. Červen 2006 Vloženo 15. Červen 2006 Tak tady čtu ty vaše příspěvky a možná tímhle někoho naštvu,ale mám fábii 1.4 50kW.Je to rok 2002,měla to nějaká firma z Prahy a za ty 4 roky má to auto nalítáno téměř 180 000 km!!!! Až na rozvodový řetěz,který tam byl původní a musel jsem ho vyměnit,je ten motor jako nový,tj nikde ani známka po usazeninách či něčem podobném. Ale co chi hlavně říct je to,že na 15 000 km,po kterých měním olej si to nevezme víc jak deci oleje!!! Nedoleju prostě nic,už to skoro ani nehlídám,při výměně nechám ustát,doplním přesně na max a po 15 tis. je olej téměř na maximu,jen asi 2mm pod. asi to bude aj tym ze bolo pravidelne servisovane, tj vymenene oleje a filtre, nesetrilo sa tam kde nema. co je na tom divneho? Citovat
fabka2004 Vloženo 15. Červen 2006 Vloženo 15. Červen 2006 Aspoň je vidět že je to dobrý auto tak Citovat
fabka2004 Vloženo 15. Červen 2006 Vloženo 15. Červen 2006 ja mam HTP rv03, MR04, menim olej kazdy rok alebo 15ykm podla toho co nastane skor, spolu s filtrom a zvysnou prehliadkou. Mam pevne intervaly (nemam predlzene a nepouzivam long-life). Olej medzi vymenou po 15tkm neubyva viditelne. Iste kazdy motor musi olej spotrebovat jedne iba zopar ml (nepostrehnutelne), iny aj niekolko litrov za 15tkm to moze byt kludne 10 litrov (a stale to bude v norme - ale je otazne ci je to zdrave). Zalezi od vela faktorov, od technickeho stavu auta, od zabehu, od stavu piestnych stieracich kruzkov, od nabhu kilometrov, od vyiskozity a hustoty oleja, od charakteru jazd, spektra pouzivanych otacok a pod...... Ja som absolvoval zatial len dve vymeny po 15 a 30tkm, a po 35tkm som kontrloval hladina bola presne v strede rysky kde sa dolievalo, uvidime co povie vymena po 45tkm, teraz nekontrolujem kolko tam mam. Citovat
Stearman Vloženo 22. Červen 2006 Vloženo 22. Červen 2006 Já dolívám tak 2l TXT za 15000km. Myslíte, že pomůže tam nalít jiný druh oleje? Citovat
Rabbyt Vloženo 22. Červen 2006 Vloženo 22. Červen 2006 Já dolívám tak 2l TXT za 15000km. Myslíte, že pomůže tam nalít jiný druh oleje? z popisu oleje "TXT" toho moc zrejme neni. podstatna je tepl. specifikace - napr . 10W40 apod. viz jina temata. Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.