Přejít na obsah

Čím snížit spotřebu 1,4 MPI, 44kW


Tomáš Gebrt

Doporučené příspěvky

  • o 4 týdny později...

Dobry den

je to trosku z ineho sudka ale inam sa mi to nehodilo a nechcel som zakladat new sekciu.. asi pred tyzdnom som dal plnu nadrz resetol si palubny pocitac a ked ked som vyjazdil nadrz som si sam vypocital priemernu spotrebu a bola asi o 0.8l/100 vysia ako na palubnom pocitaci je to normalne ze tam moze byt taka odchylka alebo neviete mi povedat preco by to tak mohlo byt??

dakujem za odpovede :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

záleží na tom kolik jsi natankoval, nádrž má 45 litrů a dá se do toho nacpat o cca 12 litrů víc, pokud to nahltíš do přepadovejch nádržek, který tam jsou proto, že kdybys hodil auto na boudu tak a nebude vytékat benzin.

Takže i to může zkreslovat, vlastní výpočet oproti PC.

Nebo to může udělat benzin horší kvality.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

I ruční počítání není zcela přesné ať už z hlediska toho co psal Darda, kde se dá pomalým tankováním načerpat víc než papírově uvádí výrobce a nebo nikdy nevyjedes nadrž do sucha a prave natankoval plnou a vyjel opet do sucha.

Jezdil jsem pneu R14 185-65 a tacho proměřovalo o cca. 7kmh (tacho 100kmh-GPS 93kmh).

Pak i pneu R15 195-60 to bylo tacho 100kmh - GPS 97kmh, kde byla spotřeba i vlivem většich pneu, i tím pádem krapet težšího převodu, spotřeba větší tedy přesnější.

PP tedy určitě proměřuje asi z těchto nepřesných udajů. Co jsem se snažil počítat já, tak to bylo podobné kolem +0,5l na nádrž s tím, že s pneu R15 to kecalo o trochu mín.

Editováno: , autor: Haski
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ako samozrejme ze nejaka odchylka tam moze byt ale skoro liter hore dole na 100Km mi prislo vela :D.... natankoval som normalne do plna ani som ju nepreplnal ani nic ked cvakla pistol som vytiahol... tankoval som tak ze kusok pred pumpou mi zasvietila rezerva tak ze som aj orientacne vedel kedy vyjazdim ten benzin co som natankoval.... dakujem za odpovede :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

majitel je tam furt stejnej, dodavatel nevím, ale mistňáci stejně jezděj prej jinam, berou tam akorát náhodně kolem jedoucí, třeba už točí kavlitnější paliva......těžko říct.

Kdyby to byla zkušenost čerstvá, tak ho bonznu jen to hvízdne... :)

Editováno: , autor: darda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...