Přejít na obsah

Olej v okruhu turba


zralous

Doporučené příspěvky

Ahoj, včera jsem se koukl pod auto a hele olej na podlaze.. Začal jsem pátrat od čeho to asi tak může být a našel jsem díru velikosti vpichu šroubováku na sací hadici k intercoleru. Po demontáži hadice na mě vytekl olej. Ne teda nějak moc, ale přeci něco. Je to normální? Auto má najeto 27tis. motor 2,0Tdi RS. Olej jsem kontroloval, ten se zdá se neztrácí (stále na horní úrovni).Když jsem měnil hadice na mondeu tátovi(2004 2,0Tdi), tak byly úplně suché. Trochu mi to zaskočilo. Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nepatrný únik oleje přes turbo je normální ale spíš pokud ho někdo přelije(olej v motoru) dostane se tam přes odvětrání na ventilovém víku. Pokud je dírka na hadici k itercoleru je třeba ji vyměnit a olej nechat vytéct je ho sice málo ale bát se ho tam nemusíš.Během jízdy se pomalu dostává do sání a spaluje se.Nikdy ti tam nevlítne najednou ale postupně se stlačeným vzduchem teče po stěně hadic.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mne sa u 1,9 TDI 81 kW začal olej objavovať v potrubí k intercooleru keď začalo odchádzať turbo. Potom sa začali objavovať prechody do núdzového režimu a potom mi to vystrelilo hadicu od intercooleru a dostala sa medzi remenice, takže ju to hneď predralo. Mal som čo robiť, aby som sa dostal do cieľa, lebo zapáskovanie diery izolepou nestačilo, stále ju to prederavilo.

Tak odporúčam vyčistiť aj miesta, kde sú hadice navzájom spojené, aby sa len tak ľahko nevyvliekli, určite tam bude olej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hadice vyměněna.. Olej na autě ještě měněný nebyl, takže přelitím to zřejmě nebude. Pokud ale píšeš, že je to normální, tak na to kašlu. Auto je ještě do listopadu v záruce a jestli je na odchodu turbo, tak se to snad do té doby ukáže.

Při jedné cestě ze Švýcarska jsem měl podobný problém jako Diamant. Praskla nám na mondeu hadice od intercoleru a musím mu dát za pravdu izolepa moc nedrží a bohužel v neděli nic jiného nikde k mání nebylo. Bylo to 600km velice opatrné jízdy, jediné rychlejší sešlápnutí plynového pedalu znamenalo zahvízdání a další opravu izolačkou.. Právě když jsem pak doma hadici měnil, nebyla nikde po oleji ani stopa, tak mi to tady u octavie trošku zarazilo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...