Přejít na obsah

Výměna ovladačů klimatic


Flag

Doporučené příspěvky

Lze vyměnit ovladače klimaticu v před FL autě za ty po FL? Co to obnáší? Jsou mnohem hezčí.

Nevíte jak štítek ovladače rozebrat / jak vyndat ovládací knoflíky?

Mám představu, že by mohlo při troše štěstí stačit vyměnit ovládací knoflíky, max. knoflíky+panel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ovládání klima jako celek nepůjde, nebude komunikovat se "starším" CAN 1.6. U nového je komunikace CAN 2.0. A kupovat nový? Tož bude v servisu bratru tak za kolem 4000,- Kč. Ono vyměnit "čudly" jde, ale samostatně se myslím neprodávají. Jinak by se musely měnit všechny, včetně tlačítek a také krytka ovládání. A aby byl dojem dokonalý vzhledem k jinému odstínu černé, tak by bylo potřeba vyměnit ještě boční krytky včetně spínačů (výhřev zadního okna, ESP, MSR e.t.c - pokud je máte).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemáte někdo nákres z ETKY nebo z DP? Vzhledem k tomu, že vršky současných před FL čudlů jdou sundat, tak bych se divil, kdyby nešly objednat čudly samostatně. Třeba by se daly sehnat u výrobce toho dílu.

BTW - jaké informace by se měly přenášet z ovladače CLIMATICU po CANu? Domníval jsem se, že regulace větráku je přímo stejně jako vnitřní oběh a klima on/off. Ostatní mechanicky.

Editováno: , autor: Flag
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ovládací "čůdly" se nedají objednat samostatně, ani před FL to nešlo. V etce na obrázku to vypadá, že jsou zvlášť, ale toto číslo dílu neexistuje, tedy je nedodají. Jediná možnost je sehnat celé ovládání klima s krytkou a vyměnit čůdly, tlačítka a samotnou krytku. A jak psal Norton, bylo by potřeba vyměnit i krytky vedle ovládání, jelikož se dezén a barva lehce liší, krytka tlačítek se neobejde bez výměny tlačítek.

Ohledně otázky o canu, slouží třeba na diagnostiku, nebo na komunikaci klimatizace s řídící jednotkou motoru (příklad: při sešlápnutí plynového pedálu na podlahu se sníží výkon klimatizace pro lepší akceleraci)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...

Ohledně otázky o canu, slouží třeba na diagnostiku, nebo na komunikaci klimatizace s řídící jednotkou motoru (příklad: při sešlápnutí plynového pedálu na podlahu se sníží výkon klimatizace pro lepší akceleraci)

Nevím jak Tobě - ale například u mého Rooma (MR2008) se Climatic "přeladí" na vnitřní cirkulaci vždycky, když zařadím zpátečku (asi aby nenasával do interiéru plyny z výfuku) - ANIŽ BYCH SE DOTKNUL OVLÁDÁNÍ KLIMY. Je to poznat na zvuku, jak se přesunou klapky a klima začne nasávat od nohou spolujezdce. Myslím že těch funkcí tam bude ještě víc...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S tím "opotřebením a odchylkou v materiálu" nemáš Flagu tak docela pravdu. Opotřebení se projeví tak akorát provozem auta. Barevný odstín, dezén i samotný granulát plastových dílů je stanoven poměrně přísným standardem a fakt průběžně kontrolován. Ono ty krytky také nevyrábí jeden producent a navíc na jenom stroji. Sladěny musí být například v případě oblasti kolem ovládání klima všechno v "okolí" - krytka ovládání klima, ofukovače, postranní krytky, spínače i ty "čudlíky" a tlačítka. V tomto případě barevný index 9B9. Navíc od FL jsou dvě varianty dezénu - lakovaný a nelakovaný. Řeknu Ti, je to fakt dost poznat, pokud se použijí "nesladěné", nemluvě o opotřebení "provozem". Krytku ovládání je potřeba vyměnit s knoflíky, takže pak i postranní krytky. A když už i krytky, tak i spínače, ty "staré" nepasuji do FL krytek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O tom sladění barev a dezénů mi něco povídejte - dělal jsem před několika lety v podniku, který jako sub-sub-subdodavatel lisoval krycí plasty do kufru OI (dva zrcadlově otočené na podběhy a ten s pohyblivou klapkou u zámku na hranu kufru). Varianta šedá, černá antracit a tmavě žlutá (pravděpodobně pro kožený interiér). Co tam bylo kolem kvality dezénu, shodnosti barev a kvůli případným odřeninám na dezénu reklamací a papírování... A to většinou ty odřené konce musel způsobit někdo jako manipulanti až při samotné finální montáži, protože od nás odcházely díly pevně založené do polystyrénových "hřebenů" v pevných plastových přepravkách a s proklady vloženými tak, aby se neodíraly... A to ty nejčastěji ořené oblasti byly v místech, která po namontování nejsou vidět, protože jsou buď obrácená směrem k opěradlům zadních sedaček, nebo jsou krytá dalšími díly v kufru...  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Hm,ted je otázka,jak dlouho bude trvat,než se něco objeví na vrakáču,a jestli budou ochotni prodat jen knoflíky za pár korun.Mám takovej pocit že budou kombinovat a chtít prodat celý ovládací panel..Ještě mě napadly 2 věci:1.prodat to a koupit facelifta s tím,že bude neméně 100-150.000kč v pr... 2.stávající čudle demontovat,podívat se jestli nejsou dutý a popř. je na cnc upravit do požadovanýho tvaru dle FCL.A nebo vymyslet nějakej nákres,jak by to mělo vypadat,a nechat to vyrobit.Tedˇjde o to,jestli by to bylo technicky,časově a finančně možný. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty ovládače bylo první co mě napadlo, tak jsem v salónu vlezl do face modelu a jal se s laskavým svolením prodejce vytrhnout nějaký ten knoflík a následně jej zkusit nasadit do mého předface Rooma. Ze svého jsem čudlíky vytáhl a jal se to samé udělat ve face, a ejhle, držely pevně, že jsem musel test vzdát, neb jsem měl strach, že jim to poškodím-prostě z face nešly vytáhnout !! Takže jsem byl krůček od toho mít to vyzkoušené a nafocené na mobil, nicméně se mi stejně zdálo už na první pohled, že tam ty nové nebudou úplně oku lahodně pasovat. Někdy dám druhý pokus-na salónu s tím nědělali žádné potíže !

Editováno: , autor: dick
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 6 měsíců později...
  • o 2 týdny později...
  • o 5 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...