jipol57 Vloženo 13. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2013 Když má ESP a všechno to kolem, tak si myslím, že to určitě musí jít nakódovat. Jen si myslím, že měli pravdu, že je to významný pomocník jen s DSG. Ale všechno záleží na majiteli jak se rozhodne. Takže návod: Jak jsem už psal, je to v kódování jednotky ABS, v 16 byte, 0 bit - 1 asistent zapnutý - 0 asistent vypnutý. Podrobněji: v dlouhém kódu se podívat jaké je 3. číslo zprava. Je-li sudé, je asistent vypnutý. Liché, je zapnutý. Např. já jsem ho chtěl vypnout a měl jsem tam 3, tak jsem změnil na 2. Pro vypnutí odečíst 1, pro zapnutí přičíst 1. Věřím, že to tak funguje u všech z koncernu. Samozřejmě jen s ESP. Protože bez toho tam není elmagnet, který sám brzdí. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 13. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2013 U Fabie to lze jen takto jednoduše zprovoznit? U OII to údajně takto nelze, musí se tam měnit a přepojovat: http://forum.skodahome.cz/topic/49950-asistent-rozjezdu-do-kopce/?hl=%20asistent%20%20rozjezdu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 13. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2013 Aha, možná ta aktivace není tak jednoduchá jako deaktivace. Ale za zkoušku to určitě stojí. Je to záležitost 3 minut i se startem Windows na noťasu. Díval jsem se teď do schémat, kdo ten náklon vozidla snímá, a v jednotce ABS je čidlo G251 snímač podélného zrychlení, a je u něj poznámka, jen pro vozidla s asistentem jízdy do kopce. Tak nevím. Řekl bych, že příčné zrychlení je pro záležitosti ESP - vyrovnávání smyku. Ale těší mě, že nejsem sám, komu asistent vadí. U Octávek se taky takoví najdou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 13. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2013 Ale těší mě, že nejsem sám, komu asistent vadí. U Octávek se taky takoví najdou. To bylo na mě? Já ho na Octavii nemám, a celkem by mě tam nevadil (ale není to nutnost, dá se bez něj v klidu jezdit). Mám s ním totiž zatím docela dobré zkušenosti z FII FL. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 13. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2013 (editace) Nebylo to na tebe. Ale jen tak všeobecně. Pročetl jsem na toto téma hodně diskusí (na jiných fórech), ale většinou si to chválili a nebo aspoň touží to mít. Tak jsem jen připsal poznámku, že nejsem úplně sám, komu se to nelíbí. Ale jak jsem tak pročítal, tak úplně nejhorší to má nějaká KIA, kde se jim to aktivuje až od určitého náklonu, tak přesně neví, kdy jo a kdy ne. Přece jen je lepší s tím počítat, že když to je aktivované, tak abych se na to mohl spolehnout, a ne že to poznám až auto couvne. U mě to fungovalo vždycky na sebemenším kopečku. Pawouk: teď mě teprve došlo jak jsi to myslel s tím jestli je to na tebe. Ne, na tom Octaváckým fóru, co jsi dal odkaz, tak tam jeden si taky na to stěžuje. Editováno: 13. Prosinec 2013, autor: jipol57 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vevca Vloženo 3. leden 2014 Sdílet Vloženo 3. leden 2014 Tak jak to tedy vypadá s tím cornerem??? Jde mi o to, že jsem si taky myslel, že je to spojené s ASR nebo ESP ale co jsem se díval tak není, i auta co mají corner nemají ASR ani ESP, takže z jakého pinu u BCM a kam je potřeba to navést??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 3. leden 2014 Sdílet Vloženo 3. leden 2014 Určite tam musí byť senzor natočenia volantu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vevca Vloženo 3. leden 2014 Sdílet Vloženo 3. leden 2014 no já nevím je to sice logický, ale třeba http://www.sauto.cz/osobni/detail/skoda/fabia/14302559?goFrom=list http://www.sauto.cz/osobni/detail/skoda/fabia/14628891?goFrom=list atd. je jich mnoho, mají corner mlhy (u předfl se to dá v poho poznat) a nemají ani ASR ani ESP, čili???? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 3. leden 2014 Sdílet Vloženo 3. leden 2014 snímač natočení volantu má každá fabie!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ASPIRE Vloženo 3. leden 2014 Sdílet Vloženo 3. leden 2014 Takže když to má každá Fabie tak to znamená že to půjde dodělat ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 3. leden 2014 Sdílet Vloženo 3. leden 2014 ano, nutná výměna BCM - vhodná pro tempomat i funkci corner.. mám jednu novou na prodej 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ASPIRE Vloženo 3. leden 2014 Sdílet Vloženo 3. leden 2014 (editace) No škoda že nemám zrovna nějaké volné prachy a ještě mám auto v záruce Editováno: 3. leden 2014, autor: ASPIRE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vevca Vloženo 4. leden 2014 Sdílet Vloženo 4. leden 2014 Mám elegance fabii mr 2012, takže počítám, že to umí, co kam tedy se má navést??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vevca Vloženo 5. leden 2014 Sdílet Vloženo 5. leden 2014 ví to teda někdo??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galvi Vloženo 6. leden 2014 Sdílet Vloženo 6. leden 2014 Mrkni tady to někdo dělal, jen je to německy. Jinak je tady i pro to přímo téma ve foru a něco tam k tomu také je. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kecka Vloženo 16. leden 2014 Sdílet Vloženo 16. leden 2014 Pokud bych dal na svojeho rooma jednotku po FACE pomůžu si ( dálkačem ovládat okna , atd..) ?? Nebo bych musel vyměnit i jiné jednotky po FACE ? corner už mám teď.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 16. leden 2014 Sdílet Vloženo 16. leden 2014 nepůjde to tam Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kecka Vloženo 16. leden 2014 Sdílet Vloženo 16. leden 2014 Ok Dík.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 16. leden 2014 Sdílet Vloženo 16. leden 2014 Mal by som prosbu a stručne napišem čo sa mi stalo. Manželka zobrala vnukov k Dunaju lode pozerať ale pušťali radio asi aj zapalovanie zapli skratka vybila sa bateria. Volala mi tak hovorim štart kable su pri rezerve nech tam odmavne dajake vozidlo. No čo boh nedal policajti išli tade na golfe ochota bola až na to že opačne dali polaritu. že taku zaiskrilo až sa policajt zlakol. Od tej doby mi blika minutu po štarte zavada ,,01771 - ridici jednotka pro rizeni vzdalenosti osvetleni (J431),, že to treba v pristrovke prekodovať poradi niekto? (Roomster 2008) Dakujem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 17. leden 2014 Sdílet Vloženo 17. leden 2014 Nooo, toho chlupatýho bych to nechal celý zacvakat - ta jednotka taky může bejt minimálně částečně usmažená, protože to ten kokot přepóloval... Tohle jedině servis a nechat prověřit, jestli toho nebude víc. Co to proboha stíhačku napadlo chtít od chlupáča něco dělat s elektrikou? Dyť ti o ní vědí akorát že chodí po drátech, není vidět a kde je jí hodně, tam se nemá šahat, protože kope - zbytek chápou asi tak, jako otázku "Co to je, když to spadne se zdi, tak se rozbijou hodiny?" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 17. leden 2014 Sdílet Vloženo 17. leden 2014 Ano ta bude komlet spalena a nestoji to malo je niekde vedla motorčeka kurenia ale nedokazal som ju nahmatať. že treba prekodovať budiky a prestane to blikať len neviem ten kod. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 18. leden 2014 Sdílet Vloženo 18. leden 2014 Nejhorší je, že když tu jednotku vyřadíš z funkce a světla zaaretuješ ve střední poloze, tak neprojdeš STK, i když budeš mít aktuálně světla nastavený OK - pokud jsou na autě cornery, STK vyžaduje jejich funkčnost... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 18. leden 2014 Sdílet Vloženo 18. leden 2014 To pipanie a blikanie kontrolky mi najviac vadi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirsont Vloženo 29. leden 2014 Sdílet Vloženo 29. leden 2014 Nooo, toho chlupatýho bych to nechal celý zacvakat - ta jednotka taky může bejt minimálně částečně usmažená, protože to ten kokot přepóloval... Tohle jedině servis a nechat prověřit, jestli toho nebude víc. Co to proboha stíhačku napadlo chtít od chlupáča něco dělat s elektrikou? Dyť ti o ní vědí akorát že chodí po drátech, není vidět a kde je jí hodně, tam se nemá šahat, protože kope - zbytek chápou asi tak, jako otázku "Co to je, když to spadne se zdi, tak se rozbijou hodiny?" Chlupatí si navzájem dosvědčí, že paní si sama napojila káble a škrtla - tam bych to viděl jako ztracenou věc a poučení z krizového vývoje. Kdyby každý potenciální zachránce měl IQ toho slovenského policajta, nejspíš by výrobci startovacích kabelů museli červenou šňůru doplnit o masivní odpojovač a na každý konec přidat ještě audiomodul. Ten by v případě opačného zapojení na autobaterii přehrál nahranou zprávu třeba jako: "Vole, máš to opačně zapojené... nezapínej tu červenou páčku!" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
azriel Vloženo 15. Únor 2014 Sdílet Vloženo 15. Únor 2014 chlapy,potřebuju radu. koupil jsm MFL volant + kabel asi z O2FL.Snad to neni důležitý. připojil jsem,nakodoval a bag v poho ale MFL hází chybu. Log-TMBEM25J0B3153034.txt Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.