Přejít na obsah

Dodělání klimatizace


makov

Doporučené příspěvky

  • o 6 měsíců později...
kamarat to ide zrovna skusat - dostal Fabcu darom, ale chyba mu tam pre neho par detailov, ktore nedokaze prekusnut, takze bude dorabat.

Urcite je to pracne viac nez dost, ale na druhej strane, auta su jeho hobby, a je mu jedno, ze zabije dost casu montazou. Vlastne, ak si chces auto este par rokov nechat, tak investicia par dni prace sa do tej klimy oplati - jedina otazka podla mna znie, ci to zvladnes. Ak hej, tak nie je o com.

Co sa tyka rozdielov medzi mechanikmi a "mechanikmi", tak ja som mal tento problem nedavno. Ked som kupoval Fabiu, tak som si doniesol vlastny 2-cestny alarm, aby mi ho namontovali, pretoze ak by mi ho montovali tam, kde som ho kupil, zevraj by som stratil zaruku. Vysledok? "znackovi" servisaci sa s tym babrali x hodin a skoncilo to tak, ze doma v krabici mam modul dialkoveho stratu, ktory si pocka do konca zaruky, pretoze oni to nezvladaju a inde si to nemozem dat. Takze dakujem pekne za taky "znackovy" servis.

ja som si tiez kupil alarm a kazdom servise my povedali ze my to nebude fungovat a tak ma poslali s x servisou prec ze si mam kupi zn. meta a mam pris po tom. tak som bol za vseliakymy odbornikmy a ty mi zase povedali ze to pojde ale nebudu mi blikat smerovky pri odomykani aj zamykani a pytali za to nehoraznu sumu. tak som sa na to vykaslal az mi kamarat dal cislo na jeho uja ktory vo svojom volnom case montuje centralne aj autoalarmy a tak som mu zavolal dohodli sme sa na termine a potom mi to namontoval. bola to praca na jeden den a stalo to 900sk vsetko funguje ako ma a aj tie smerovky idu takze v tych servisoch by mali robit niake skolenia alebo co az sa nevyhovaraju ale konaju

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

ja si zjistoval info o dodatecne klime v autorizovanym servisu Skoda, nekdy pred 2 rokama mne rikali ze to nedelaji, ale nejaka jina firma v M. Boleslavi (bohuzel jsem jiz zapomel nazev), tak tam volam a ze prej 28tis. 1 den prace .. no tak jsem volal znovu vloni do Skodovackyho servisu asi v rijnu a ze prej uz to delaji ale cca dle oka 35tis a ze to bude casove narocnejsi :(... sice s nima mam celkem dobry zkusenosti se skodovakama, ale nechapu cemu se furt divi, ze si clovek chce neco nechat dodelat, jako kdyby to slyseli poprvy :) kolegyne ta jiz zasadne do Skodovackyho servisu nejezdi, dle jeji zkusenosti, Skodovaci nejsou opravari, ale měniči ... tak asi tak ... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapi.. jak tu tak prdlate nad tim, ze znackove servisy nic neumi, souhlasim s vama.. akorat me tedka napadla myslenka, jestli oni za to vlastne muzou..

Neridi se oni nejakymi smernicemi skoda a co v nich neni, to nedelaji, protoze si dokazu predstavit, ze oni udelaji nesmernicovy zasah do auta a neco se posere a budou mit problem, pokud se neco posere a delali to podle smernic, tak to omlati skodovce o hlavu?

jinak sorry za ot..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

.......Skodovaci nejsou opravari, ale měniči ... tak asi tak ... :)

taková je myšlenka autorizovaného servisu. Něco se podle metodiky opravit dá, něco se mění. Pokud se vůz "vylepšuje", tak pouze v předem schválenáných mantinelech. Existují univerzální klimy a jsou specializované servisy, které je montují. Ovšem originální škodováckou klimu, ti autorizovaný servis nedá, protože na to není vypracována metodiky. Předpokládá se, že to nikdo nebude chtít, neboť by to vyšlo minimálně na 200 tisíc - počítáno z ceny nových dílů (jen kompletní kabelové svazky stojí cca 90 tisíc) - to že se to dá na vrakárně sehnat za zlomek této ceny je jiná věc a celkem chápu, že s touto možností oficiální postupy nepočítají. Přeci jen toto vyloučení svévolné improvizace a dodržování postupů je nějakou zárukou za odvedenou práci. Pokud chceš origo klimu ( a pokud klimu, tak jedině origo, protože ta univerzální je spíš na prd), tak si musíš najít nějakého schopného bastlíře. Pokud někoho zajímá problematika montáže klimy, tak něco je zde:

http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...75&hl=klima

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...
  • o 1 rok později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 7 měsíců později...

Dobrý, tak jsem se konečně odhodlal a čekám už jen na zbytek dílů.

Potřeboval bych někoho umí klimu přidělat, nahodit do auta, zapojit a zprovoznit.

ZA TIPY NA TOHO KDO TO DELA BUDU TAKE VDECNY....

Nemám problém pomoct např s deinstalací interiéru nebo jiné. (co umim to udelam :-D)

AUTO DOVEZU lol

Na ceně se domluvíme.

Kontakt přes SZ nebo 777 53 79 85

A druhý dotaz:

Nehodil by sem někdo prosím seznam dílů,které k té klimě potřebuju? něco mám ale nemít jednu věc pak nas...e více než nemít nic.

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Luďa uzamkl následující téma
  • Luďa odemkl následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...