Přejít na obsah

2.5 Tdi 120kw


matles100

Doporučené příspěvky

Zdravím vás ,potřeboval bych poradit,před 14ti dny jsem prodal svůj superb 2.5 tdi 120kw najeto 186000 km,než šlo auto k prodeji,byl jsem v servisu a nechal napíchnout na pc k zjištění případných závad a nenašlo to ani fňuk,prostě nic ani manuálně na ovládání v autě ,vše psalo OK. Po 14ti dnech mi volal nový majitel a prý auto nejede! ani do předu a ani do zadu! - nechápal jsem,druhý den mi zavolal že je v servisu a prý odešly vačky!!! jak je to možné???? přetočil snad otáčky motoru? nebo,jaký je váš názor??? co mohl za 14 dní takhle zkurvit? opravdu to nechápu . teď stopro přemejšlí o reklamaci na zkrytou závadu,oprava prý 25 tisíc. jak by jste s tím naložily vy??? předem moc díky za vaše rady :help:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Radu ti dám.Jeď se na to podívat,jestli tě netahá za nos.je pravda,že když vačky odejdou,motor nepojede u 2,5 TDi,ale že by odešly tak rychle těžko,to bys musel už ty něco slyšet a to pořádně.zrovna tenhle případ má kolega tady v servisu.A6 co už nejede,ale tomu předcházelo postupné klepání a klepání,ztráta výkonu a konec,ale majitel s klepáním jezdil ještě dlouho

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi nemá cenu psát nějaký obecný moudra o tom, jak s tím jezdil nový majitel. Ale taky ti dám jednu radu. Pokud to bude "blb", se kterým se nejde domluvit, doporučuju soudního znalce. Já se jednou hádal s pojišťovnou skoro půl roku a došla mi trpělivost. Soudní znalec mě stál 2.500,- Kč, pojišťovna viděla razítko, šňůrečky, fotky, podpis, uznala a vše proplatila. Šlo tehdá o 161.594,- Kč. Tuhle částku si holt budu pamatovat celej život :)

Dneska bych už neváhal, co se týče problémů (a nejen) s auty. Soudní znalec ihned a je jasno. Ne jako když dva na sebe půl roku házej špínu.

Jinak hodně zdaru při "řešení" tohoto problému.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže prodej někdo udělal za tebe? A ty jsi pak dostal peníze? Jestli je to takhle tak by za to podle mě měl ručit zprostředkovatel! Kdo bude platit znalecký posudek a pak tu práci. Někdo to musí rozebrat. Odkud je ten nový majitel? Jestli jen není domluvenej se servisem a není to jen nějaká levá na tebe!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prosimte,letel jsem do Recka na dovcu a prodaval jsem supa,nechtel jsem ho nechavat pred barakem,tak jsem ho dal do bazaru auto smichov vedle botelu vodnik ,chteli jen 3 procenta z prodeje,vratil jsem se z Recka a auto se prodalo se slevou 10 tisic ,prej si ho vzal nejakej ukrajinec z usti na orlici a jeste nez odjizdel rekl tomu klukovi z bazaru ze zkusi hned na dalnici vyzdimat maximalku

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

matles100 - věc by se měla mít asi takto.... :help:

Nejdříve je nutné si ujasnit, co je skrytá vada a co ne. To, co popisuješ Ty, není skrytá vada ani náhodou, protože jak tu někdo psal - tato závada by se začala projevovat již dříve.

Při prodeji vozidla bylo vše v pořádku, tudíž ta vada, kterou ten ukrajinec reklamuje, není ani náhodou skrytá. Navíc - důkazní břemeno je na jeho straně!! On musí předložit důkazy o tom, že se jedná o skrytou vadu, kterou nezpůsobil on sám, např. špatným zacházením. :p Buď tedy v klidu.. lol

Pokud navíc prodej zprostředkovával bazar, musí ten "vocas" z UKR zaplatit znalecký posudek a bude-li v jeho prospěch (nebudu se tu vyjadřovat o /ne/kvalitách soudních znalců - při trošce peněz vytvoří znalecký posudek i o tom, že Země je placatá) - tedy že se opravdu jednalo o skrytou vadu, musí s tím zajít do bazaru a tam požadovat vrácení peněz a úhradu nákladů za znalce... je pak pouze na bazaru, zda mu vyhoví nebo ne. Může ho i vyrazit ze dveří - pak by pán z UKR musel podat žalobu k soudu.

Vůbec to ale není Tvoje starost, protože Ty jsi určitě sepsal nějakou smlouvu o zprostředkování prodeje třetí osobou... ;) Zůstaň tedy v klidu, pokud Ti ten "vocas" volá nebo Tě nějak otravuje, pošli ho k šípku s tím, že to není Tvoje starost... a hlavně - důrazně mu vysvětli, že "Sup" není "žigul"... :kol-25:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hele,chlapy,diky za povzbuzeni ale vcera mi volal z bazaru a ukacko si to nejspis rozmyslel,pry chtel jen kontakt na me,kdyz videl ze u nich nema sanci ,chtel zacit otravovat me.cislo samozrejme nedostal a doufaaam ze uz je to zamnou.docela me mrzi ze ma problem ale jsem si jisty ze ne diky me a presne jak tu bylo psano ,Supík neni žigul

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...