Přejít na obsah

Front Assistant


Jakub3211

Doporučené příspěvky

Trefil jsem v noci jezevce nebo lišku a pak byla hláška FA nedostupný. Oprava měla tyto položky (FA nebyl poškozen ale bylo nutno ho jenom seřídit) Čidlo radaru seřízení - 1020,- Kč, RVZ / diagnostika - 255,- Kč, Drobný a pomocný materiál 38,25 Kč, celkem 1.589,03 Kč vč DPH.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...

Plete si zde totiž dvě věci. Front Asist jako takový nelze nastavit žádná citlivost, buď je zapnutý nebo vypnutý. Pokud ho vypněte bude vám stále svítí výstraha a nebude váš systém varovat na dostatečný rozestup od vozidla před vámi, ani vám v případě kolize nepomůže ( nenatlakuje včas brzdný systém nebo sám nezačne brzdit ). Mám ověřeno a dostal jsem se do situace že opravdu brzdil. 

Co se týká toho nastavení tě citlivosti to se zase jedná o adaptivní tempomat kde si například při jízdě na dálnici zapněte AT a nastavíte si určitou vzdálenost kterou auto bude udržovat od vozidel co jedou před vámi. Pokud auto před vámi zpomalí, vaše auto zpomalí taky. Pokud zrychlí vaše auto zrychlí taky až do maximální rychlosti kterou máte nastavenou na tempomatu. Z vlastní zkušenosti je AT ne moc ekonomický asistent co se týče spotřeby ale je bezpečnější než klasický tempomat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za 1. toto tení téma o ACC, tak by se to zde nemělo probírat nebo nás @Pawouk s @Ondra16V nebudou mít rádi.

Za 2. když už se to načalo, tak jen uvedu věci na správnou míru. ACC lze mít jak s manuální tak DSG převodovkou, kamera není třeba. SW v radaru lze přehrát a i ACC se dá dodělat, ale u Fabie je hlavní problém ABS jednotka, kterou by bylo třeba také vyměnit (alespoň u modelů před FL ABS jednotka není kompatibilní s ACC ikdyž je auto vybaveno FA), páčky pod volantem jsou potom ten nejmenší problém.

  • Díky 3
  • Pozitivní 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...