Přejít na obsah

Spotřeba 4x4 2,0 TDI 103KW


Doporučené příspěvky

  • o 5 měsíců později...

Zdravím,
spotřebu testuji na stejné trase dlouhé jen 11 km po Praze a podle stylu jízdy, dopravní situace, počasí atd. se pohybuje od 5,0 do 7,5 l. Jednou se podařilo i 4,9, to už ale chtělo velké soustředění a nic nesmělo bránit plynulé jízdě. Vzhledem k tomu, že na tak krátké trase se motor sotva stihne dostat na provozní teplotu, jsem se spotřebou spokojený. Na delší trase se dá jet i pod 5 litru, pokud to není jen po dálnici, jinak průměrně mám kolem 5,8. Ta horní hranice spotřeby naopak vyžaduje na všech semaforech červenou, ostřejší rozjezdy a moc nesledovat situaci před sebou, pak se musí jet víc brzda/plyn.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...
  • o 5 měsíců později...

Ehm. Reálná spotřeba se počítá podle tankování a nemá to nic společného s nutností mít prázdnou nádrž. Pokud to nechápeš tak strejda googl ti poradí. PP v drtivé většině kecají což je známá věc, takže údajům z PP můžeš věřit až si to ověříš reálným měřením spotřeby. Na PP se pak, když kecá, udělá korekce aby to bylo přesnější a s tím už se pak můžeš ohánět.

  • Pozitivní 1
  • Negativní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když tedy nebudeme brát počet litrů od suché nádrže (což by bylo asi nejpřesnější), ale od dotankování (počet spotřebovaných litrů od plné nádrže), tak stejně pojem "plná nádrž" může klidně dělat i 1 litr, takže nikdy nemusíš dotankovat stejně když nevidíš skutečnou hladinu v nádrži. A to může být ten rozdíl co vám vychází mezi PP a výpočtem. Berme také v potaz, že nafta také pění při tankování plné a tím se zase celý výpočet může lišit. :-)

Takže co je potom přesnější nebo spíše čemu více věřit?

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Člověče nepodceňuj nás. Tohle přece ví každý kdo sleduje spotřebu a jak už sem psal, tak taky víme že PP velice často kecá a výpočet podle tankování je přesnější než údaj na PP. Proto ta otázka podle čeho bereš spotřebu. Teď budu chytrej zase já ;) Když chceš sledovat spotřebu pro korekci PP tak tankuješ stejnou naftu u stejnýho stojanu a do prvního vycvaknutí, aby jsi co nejvíc eliminoval tebou zmiňované nepřesnosti a čím déle to budeš sledovat, tím budeš mít podle tankování, přesnější výsledky oproti PP. No a jelikož tohle dělá spousta lidí, tak už se dávno ví že palubák leckdy kecá i o litr. A ten tvůj možnej až jeden litr rozdílu při tankování, udělá při natankování např. 45l a nájezdu třeba 900km kolik rozdíl ve výsledku? Je to spotřeba 5l ale ty jsi tankoval naftu která míň pění, takže si tam loupl 46l, což je spotřeba 5,11l ale PP je schopno ti ukázat klidně 4,5l. Mě by před korekcí ukázal v prvním případě 4,7 a v druhým 4,8l. Co je tedy přesnější? A další věc je to co ti PP ukáže po 130km jak jsi tu psal a co po 900km.

Jelikož sem musel odběhnout od tabletu tak mě předběhl Tragedie_v_JZD kterej to popsal stejně ale stručně.

  • Pozitivní 1
  • Negativní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja to delam malinko jinak, ale vysledek je asi stejny. Stojany i benzinky normalne stridam, tim aspon vyloucim nejakou malou odchylku konkretniho stojanu/benzinky. No a cvaknuti pistole neresim, tankuji vzdy az po okraj hrdla. Proto tam dam vzdy temer stejne nafty. A muzu ti rict, ze s penenim jsem jeste nikdy nemel problem, ale tankuju jen Vervu. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2 czmika

Co se týká přesnějšího natankování tak vycvaknutí pistole je dobré jenže nepřesné. Pokud to chceš mít opravdu přesně tak natankuješ až po hrdlo. Přesně po ten okraj tím minimalizuješ možnost nepřesnosti. A mělo by to být na jedné benzínce, kvůli měřáku průtoku na stojanu. A s tím PP uvidíš dle tvých zveřejněných hodnot budeš o 15 - 20% jinde.;)

Editováno: , autor: Sniper_2003
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...