Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Elektrika

Elektronika, el. výbava, VAG a diagnostika...

1. Zahájeno uživatelem Tacco,

Zdravím. Neporadil by mi někdo, jaký HW a SW je potřeba k úpravě stavu Km na Fabii 2 - rok 09? Mam Super VAG K+CAN 2.0 a s tím to bohužel nejde ( Fabia 1, Pasaat B5.5 kde bez problému) Nejde o žádnou lévárnu!! Za rady a tipy předem děkuji

2. Mám škoda Roomster 2007. Ovládání ventilátoru je obyčejné otočné (žádný klimatronic ani digitální ovládání) asi před měsícem mi měnily nový kompresor a plnily chladivo. Auto bez problémů chladilo žádný problém. Teď asi 2 týdny stálo na místě a když jsem zapnul klimatizaci tak se uvnitř auta z ventilátorů začalo ozývat pískání/hučení a klimatizace začala strašně málo chladit. Během jízdy to sem tam přestane pískat ale jakmile ji vypnu a znovu zapnu tak zase začne pískat. Když dám ventilátor na plno tak to někdy přestane nebo to píská méně ale nic se nemění na tom že to skoro vůbec nechladí. Hledal jsem co by to mohlo být ale většinou se píše kompresor nebo jsem…

• 1 odpověď
    • 1tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem markoke,

Ahojte, Rad by som sa Vas opytal ako je to u Vas s kontrolkou ABS. Mne sa tesne po nastartovani rozsvieti asi tak na 1-2 sek a potom zhasne. Deje sa to vtedy ked najprv klucik pretocim do prvej polohy, vacsina kontroliek zhasne ako aj ABS ale hned ked nastartujem ABS sa opat rozsvieti na spominane 1-2 sek. Ked startujem bez medzipolohy (ked nepockam v polohe 1) tak po nastartovani postupne zhasnu vsetky kontrolky ako aj ABS. Pisal som aj do Skodovky a odpisali mi ze by som s tym mal zajst na diagnostiku do servisu ??? please. (Mam fabiu II motor 1.2-44kW). Vdaka

4. Zahájeno uživatelem RedRose,

Zdravím. Poprosím o radu. Mám F2 2009 bez mlhovek. Koupil jsem mlhovky, ale nevím který přepínač světel sehnat, je jich víc. Teď tam mám přepínač 3B0 941 531 B REH který je jen pro zadní mlhovku. Poradí mi někdo, kdo má přehled, jeho náhradu i pro přední mlhovky? Ideálně takový, aby sedělo zapojení původního konektoru a jen do něj přidám pin od předních mlhovek??

• Pozitivní
    • 13 odpovědí
    • 5,8tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem JozefDrahovsky,

Začalo mi dlbnúť elektrické zatvárenie okien na Roomsti po 100 tis km. Niekedy išli ovládať len zadné okná, niekedy len na ľavej strane. Raz išli ovládať len od vodiča a inokedy len z daných dverí. Vačšinou stačilo vyriešiť problém ala microsoft vypnút/zapnúť motor alebo vystúpiť/nastúpiť. Teraz sa zmenila porucha na trvalú pričom okna zostali otvorené. Našťastie núdzové zatvorenie okien za pomoci kľúča fungovalo. V servise došli na to, že problém je v kabeláži vo dverách vodiča a sú polámané viaceré žily. Preto objednali celý zväzok s konektormi. Lenže ako je zvykom, prišla kabeláž pre iný model takže objednali znova a výmena ma čaká asi až budúci týždeň. O…

6. Zahájeno uživatelem Silvie,

U Roomsteru (2007) mi nefunguje elektrické stahování předních oken. V servisu mi řekli, že se musí vymĕnit motor pro spouštění oken (6Y2959802), přední levý, který před 2 týdny objednali, ale nedošel s tím, že se už nedodává. Ani na vrakovišti jej neměli. Nevíte někdo, kde součástku sehnat, nebo co dělat? Na internetu jsem hledala, ale zdá se, že není nikde skladem, kromě na AliExpresu.

• 1 odpověď
    • 722 zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem Emppu,

Ahoj, Řeším zajímavou záhadu, která se zdála mít jednoduché řešení, ale jak se ukazuje, souvisí zřejmě hned s několika věcmi zároveň, proto jsem se rozhodl založit samostatné téma... Na autě (F2 2008 1.4 16V 63kW (BXW) + Climatronic) začalo padat napětí. Projevovalo se to rozsvícením kontrolky ABS, ke kterému docházelo sporadicky během jízdy pouze při zapnuté klimatizaci. První podezření padnulo na špatný alternátor nebo špatné ukostření. Předem uvedu, že alternátor byl zkušebně vyměněn za nový, kostra vyčištěna, překostřena a proměřena - zde problém není. Palubní síť měřená na baterce či zásuvce v interieru má pouze minimální ztrátu v…

8. Dnes bylo horko, po nastartování jsem spustil ventilátor ofukování naplno a asi za minutu SILNÁ rána a ventilátor nefunguje. Asi něco prasklo. Asi se to bude muset rozebrat a zjistit co prasklo. Fabia 2 r.v.2009

9. Zahájeno uživatelem Dozbec,

Ahoj chtěl bych se zeptat jestli někdo řešil výměnu manuální klimatizace za climatic u fabie 2 FL co je vše potřeba? (panel a je tam i nějaké čidlo teploty vzduchu jen nevím kde) Děkuji za každou radu díky

10. Zahájeno uživatelem Routh,

Ahoj, nikde jsem to tu nenašel a aktuálně řeším tento problém. 1. Plánuji držák telefonu s bezdárt. nabíjením - tzn. 1 kabel, nejspíše nad levý výdech topení. Kabel bych mohl zapojit jak jsem tu už viděl z boku do palubky přes pojistky. 2. kameru mám za zrcátkem s kabelem přes okno/sloupek/podlahu ke středovému tunelu 3. orig. rádio mi nevadí a asi nemám zatím v úmyslu dávat 10k za nějaké lepší s obrazovkou, android auto a hlavně BT příjem. A řešit tam nějaký klasický rozměr se záslepkami okolo je dost humus. Pro to přehrávání hudby z telefonu přes BT přijímač s výstupem strčený do AUX ve středové konzoli. Další AUX jack je vytaženy z p…

11. Zahájeno uživatelem Jarda-k,

Zkoušel jsem hledat, ale nenašel jsem podobný téma. Pokud tu přesto je, tak se omlouvám a prosím o přesměrování. Přijela mi dvojková fabia na výměnu zatuhlýho ventilátoru topení a s tím, že nejdou blinkry. Ventilátor vyměním, to není problém, jde mi o ty blinkry. Na přístrojovce vše OK, když zapnu výstražný, tak blikají ve správným intervalu, když zkusím levou - pravou, tak kontrolka bliká rychle jako když je prasklá žárovka. Nicméně ani jedna venkovní blikna nejde. Nechce se mi věřit, že by všechny žárovky praskly. LZ jsem zkusil vyměnit - původní nebyla prasklá, po montáži nové žádná změna. Neblikne to ani když se auto zamkne/odemkne dálkou. Vše ost…

• Pozitivní
      • Líbí se mi
    • 18 odpovědí
    • 5,9tis zobrazení
  12. Dobrý večer. Může mí prosím někdo poradit co mám dělat když po výměně baterií u klíče od Fabia 2 přestalo fungovat dálkové ovládání??? Podle manuálu vyzkoušeno a nic. Děkuji za rady

• 13 odpovědí
    • 60,9tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem Felicia1,

Pratele ja prosim o opacnou radu Mam 1.2 htp fabii 51kw cgpa rok 2013 facelift s climatronicem (nefunkcnim, panel odesel a asi dva servomoturky) A i kdyz jsem si vedom vsech nevyhod manualni klimy, zeptam se co vse by obnasela prestavba na co nejobycejnejsi manual (a co upravit v rj. Aby to nepsalo chyby)? Predem dekuji

14. Zahájeno uživatelem rapidriver,

Zdravim vie prosim niekto zistit PIN budikov ak pozna VIN auta..?

• 0 odpovědí
    • 769 zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem rdrahota,

Dobrý den, mam dotaz na nesprávné chování centrálu u Roomstera. Chová se zvláštně: pokud zamknu orig. DO v klíči, zamknou se všechny dveře mimo řidiče. Pokud ale zamknu klíčem otočením v zámku, tak se zamknou dveře všechny. Nevíte někdo, v čem je zakopaný pes? Bohužel nemám přístup k diagnostice :-( Diky moc všem.

16. Zahájeno uživatelem Napster050,

Chcel by som si spraviť nejaky modul na kontrolu vypalenej žiarovky... spraviť elektroniku na monitorovanie mi nerobi problem... skor mi vrta hlavou že ako to potom pri pripadnej poruche zobraziť ? Existuje na pristrojovke nejaka kontrolka ktora by sa dala takto využiť ?? pripadne nejaka alternativa aby ma to upozornilo na vypalenu žiarovku. Predpokladam že CAN bus asi nekontroluje žiarovky... Jasne že ako zobrazovaci prvok sa da jednoducho použiť nejaka ledka... ale take riešenie sa mi nepači.. aby mi niekde z pristrojovky trčala ledka

17. Zahájeno uživatelem Dragon99,

Mam dve otázky: 1. dnes sa mi stalo že som na jednej súťaži mal napichnutý počítač na 12V zásuvku, a behom 7 hodín práce vyšťavilo aku. aký veľký akumulator sa da dať do Fabie II 1,2 Combi a aký by tam ma byť originalne. nakolko dosť často využívam menič s počítačom. 2. otazka nakolko som mal vyšťaveny aku, roztlačali ma... čo to mohlo spraviť s katalizátorom?? Diki za odpovede Dragon

18. Zahájeno uživatelem amrtin,

Zdravím.Mám novou kabeláž k parkovacím senzorům ale dvě čidla jsou vadná. Čeká mě STK a vzhledem k nulové toleranci na chyby v palubním počítači je musím (?) vyměnit, jenže ouha...nové stojí jedno kolem dvou tisícovek a to mi přijde jako šílená a naprosto zbytečná investice (kdo vymyslel park.senzory na tak krátký auto,toho bych uškrtil..) , Neví někdo prosím jak to obejít...obelstít...? (F 2 1,6 77kW před fcl.)

• Pozitivní
    • 6 odpovědí
    • 5,2tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem Pitrsman,

Ahojte potrebuju poradit,mam Fabii 2 1.4 63KW 16V vybava ambiente a planuji prechod z palubniho pocitace na maxidot,byl jsem v olmiku ve skode a prej podle meho vinu stoji 18tis + 2tis za praci.Nechce se me tolik davat tak kdyby nekdo mel napad nebo uz to predelaval sem snim Ja cosi nasel na netu jenze v servisu cosi rikali ze to nemusi byt kompaktibilni http://www.svspraha....Facelift-Benzin

20. Zahájeno uživatelem 28Lukas28,

Zdravím, mal by som otázku ohľadne elektriky a poistiek. Jedná sa o Škodu Roomster 1.9 TDI 2007. Nemáte niekto skúsenosti, ktorú poistku by stačilo v jednoduchosti vybrať, aby auto neštartovalo ? Ďakujem vopred za odpoveď.

• Líbí se mi
    • 3 odpovědi
    • 963 zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem Kajinek213,

Nechal jsem namontovat tazne v servisu . Fabia 2 kombi. Pri vypnutem motoru vse sviti jak ma ale kdyz nastartuju je problem. Rozsviti se porucha zarovky a nic nesviti. Kde muze byt problem?

22. Zahájeno uživatelem rfilip,

Zajímalo by mě, jestli se nestává více majitelům FII, že jim za jízdy na nerovnostech drnčí ventilátor. Už jsem to jednou reklamoval, vyměnili ventilátor, chvilku byl klid, a teď je to zpátky. Nejhorší je to, když je auto na sluníčku. Když je ventilátor vypnutý, tak nic, ale když se zapne tak při přejezdu nerovností drnčí. Kolega už má vyměněn podruhé a drnčí znova. Že by nějaká infekce??

23. Zahájeno uživatelem rmaudio,

zdravim , ja viem ze sa to riesi v inej teme, nuz tam mi nik neodpovedal, som amater s vagcom, takze by som vas poprosil ze ako a kde to nastavim a aky kod tam mam zadat, FII tsi facelift, maxidot, active vybava. dakujem pekne inac na octavii 2006 to nastavim tak isto ? pod tym istym kodom ? funguje to aj na starsich modeloch alebo na ktorych?

24. Ahoj, delší dobu se s námi táhne problém v elektrice. Náš servisák (respektive jsme zkusili 3) je asi neschopný a nedokáže stále chybu odstranit. Máme roomster 2012 po faceliftu 1.6 TDI a už cca rok se potýkáme s problémy s elektrikou. Auto evidentně odebírá něco i když jen stojí. Baterie se pomalu vybíjí, což je taky divné, ale dle servisu nikde žádný odběr není, asi skřítci či co. Pak je ale klasicky den, že vyrazíte a když jedete v nízkých otáčkách, tak začnou problikávat světla, pak palubka, hezky se rozsvítí posilovač, ABS a vše možné, volant ztuhne a pokud nedáte kotel, tak vozidlo klidně chcípne. Jakmile ale začne takto zlobit, tak stačí zhas…

• 0 odpovědí
    • 838 zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem CrazyJakub,

Dobrý deň, mám problém s Fábia 2 Combi 2009.Zo začiatku bolo všetko v poriadku, auto som kúpil na začiatku tohto roku z druhej ruky. Prvý problém nastal o dva dni ráno, keď som nemohol naštartovať, ale to bolo pravdepodobne zapríčinenými mrazmi ( -9C ) a baterka bola slabá. Následne o par dni mi počas jazdy začala svietiť kontrolka (Systém kontroly výfukových plynov, ) ktorá až donedávna stále svietila a jedneho rana prestala.Auto jazdi a jazdilo v poriadku, necítil som žiadne obmedzenie na výkone.Po pri tomto všetkom som ešte zistil, že mi ukazovateľ paliva ukazuje naopak t.j, keď natankujem plnú tak ukazuje, že mám prázdnu nádrž a svieti kontrolka paliva. A teraz nedávn…

• Pozitivní
    • 2 odpovědi
    • 1,2tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.