Motor 1.2 HTP
671 témat v tomto fóru
-
Ahoj, obraciam sa na Vas s otazkou ci by sme vedeli volako prediskutovat moj problems fabiou 1,2 HTP 47kW BME rv: 2007 najazdene 165 000km, plyn a ani nic podobne nemam ani som nemal.. niektori sa budete cudovat no ked sa poriadne zamyslim problem zacal uz pred dvoma rokmi...problem je ze ked motor vychladne nestartuje len toci obcas streli do vyfuku atd, niekedy chyti hned ale kolisu velmi otacky striedavo palia valce az zhasne niekedy aj 5 - 10 min kym sa nastartuje normalne potom vsetko ok aj ked hned vypnem startujem kolko len chcem vsetko ok...auto bolo uz aj v znackovom servise kde bolo zakupene a poctivo servisovane prve 3 roky potom som si to zacal robit s…
-
- 6 odpovědí
- 5,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Ahoj nějaké podobné téma jsem našel, ale ne na můj problém tak zakládám nové, doufám, že mě admin nesmaže potřeboval bych radu ohledně chrastění v motoru při přidávání plynu máte nějaký typy čím by to mohlo být? motor 12V 47kw 2007, rozvody+čerpadlo nové dělané minulý týden. Děkuju
-
- 8 odpovědí
- 7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojte Vcera som spravil diagnostiku a blok hodnot pre kanal 012 je nasledovny: Kanál 012 - poloha vačkovej hriadele ku klukovej 1 blok - otáčky - 704/min 2 blok - záťaž motora - 19,2% 3 blok - číslo zubu klukovky pri zmene hrany vačkovice low - high - 90.0 4 blok - číslo zubu klukovky pri zmene hrany vačkovice high -low - 29.0 Podla dielenskej prirucky je rozmedzie hodnot pre blok 3 - 86 az 90 a pre blok 4 - 26 az 30 Pri bloku 3 som teda na hrane, moze to nieco indikovat (preskoceny zub), alebo je to uplne v poriadku? Ake mate s takymito hranicnymi hodnotami skusenosti? Dakujem.
-
- 2 odpovědi
- 1,7tis zobrazení
-
-
Ahoj, na mojom HTP 47 kW sa mi občas rozsvecuje kontrolka výfukových plynov a diagnostika ukazuje, že problém je v zanesenom EGR ventile. Už som na tejto stránke našiel ako ventil vyzerá a kde sa nachádza, ale problém je, že v okolí nie je dostatok miesta pre kľúče na povolenie skrutiek. Zrejme toto je pri oprave auta dosť bežný problém, ale mám za sebou len pár jednoduchších opráv, takže si nie som istý, ako na to. Z predu sú dva bežné šesťhranné šróby, ale nie je tam miesto ani na normálny kľúč nasadzovaný zboku, ani nástrčkový kľúč. Prekáža ventilátor s prednou mriežkou. Zboku sú imbusové šróby a tam zase prekáža autobaterka. Ako mám v tomto prípade postupo…
-
- 2 odpovědi
- 5,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, mám problém s lambda sondou. V diagnostice se objevila chyba 17511.(17511 Řada válců 1 sonda 1, topný okruh výkon příliš malý) Tak jsem vymenil lambdu a vymazal chybu a po 30km se chyba objevila znovu. Nevite někdo co s tím, kde je ještě chyba. Kabely jsem prohlížel a nevypada to, že by byly někde přerušeny. Hádám, že tato chyba je spojená pouze s vyhřevem lambdy a lamda samotná funguje dál. Týká se ta chyba pouze dvou kabelů na výhřev? Jedná se o nějaký známý problem u FABIE? ( Fabia 1,2 HTP 47 2003) Prosím moderatora, aby tento příspěvek nezavírali, nikde jinde sem přesně tuhle chybu nenašel.
-
- 7 odpovědí
- 21,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojte, mám dotaz. Koupil jsem automobil, ale po nějaké době jsem zjistil, že kod motoru v autě je AWY, v technickém průkaze BMD. Parametry motoru jsou stejné. Co se dá udělat, aby auto prošlo STK? Musí se vyměnit celý motor s jiným označením? Díky
-
- 38 odpovědí
- 14,9tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím, mam fabiu 1.2 HTP benzín / LPG. Pravidelne mi zhasína motor za jazdy hlavne ešte keď nie je úplne zohriaty. Najmä keď idem do mierneho kopca alebo ostrejšej zákruty, ale robí to niekedy aj na rovnej ceste. Bol som s tým na diagnostike a ukazovalo len snímač teploty chladiacej kvapaliny (ten som vymenil a nepomáha) a lambda sondu na treťom valci (ten ale ukazovalo už asi 2 mesiace predtým než začal motor zhasínať). Čítal som tu na fóre že veľa problémov narobila znečistená škrtiaca klapka a tak dnes som ju dal vyčistiť. Jeden známy mal podobný problém na octavii a na fóre mu poradili vymeniť relé 106. Dal za to asi 5 € a pomohlo to, odvtedy nemá problém. Mal už ni…
-
- 7 odpovědí
- 5,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den, auto je: Fabia I, Combi, r.v.2004, 1.2.HTP, 47kw. Prosím o radu: auto píše tyto závady- 16825 - system odvetrani nadrze objem chybne 35-00 - - 16514 - blok1-sonda1: elektr.chyba v obvodu 35-10 - - - Intermittent Máte někdo radu co to může být a jak to odstranit? .
-
- 5 odpovědí
- 4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
zdravím kluci,Mám problém s fabii 1.2 HTP .Ráno jsem nastartoval normálně bez problému ,ujel 50m naložil bágly a znovu už jsem nenastartovl.Motor jen sem tam trochu škitne a to je vše Vag píše: Addresa 01: Motor Labely: Chyba přesměrování Objednací číslo řídící jednoky: 03E 906 033 A Systém a/nebo verze: 1,2l/4V SIMOS3 00HS5329 Kódování: 00021 Číslo dílny: WSC 28177 Další informace: TMBJY46Y833809279 SKZ7Z0C1958425 VCID: 1E35E61D9A3B30EE891-5156 3 závad nalezeno. 16556 - rada valcu 1: system odmerovani paliva P0172 - 35-10 - system pri…
-
- 11 odpovědí
- 8,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Předem se omlouvám, jestli tohle téma již existuje. MĚNIL NĚKDO Z VÁS PŘEVODOVÝ OLEJ DO 1.2HTP 47KW? Na základě čeho jste měnili - únik, doporučení? Jde po výměně poznat rozdíl?
-
- 105 odpovědí
- 56,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Mam Fabii 1,2 HTP, r.v. 2004 a chystám se na servisní prohlídku. Znáte nějaký dobrý servis na Praze 7, Praze 8 nebo Praze 9? Pokud možno nepředražený? Nemusí být autorizovaný, servisní knížku nevedu. Dííky
-
- 6 odpovědí
- 5tis zobrazení
-
-
Nechcem zakladať novú tému a tak to šupnem sem,je to tiež ohľadom zápachu benzínu.Unavou,starobou 11 rokov praskla mi na F1 benzínová tvarovaná hadička.Je to tá ktorá z pohľadu na motor spred otvorenej kapoty,pohľad na vstrekovaciu lištu je to tá čo je do lišty zapojená na ľavej strane ,spolujazdcovej. pekne to striekalo jak z injekčnej striejkačky,ani voňavý stromček netreba. Potreboval by som číslo tohoto dielu podľa ETKy. Na tom detailnom snímku je vidieť ako je prasknutá,stačí meniť iba hadicu a sponky,alebo aj niečo iné,lebo na lište vstrekov tam je to jasné ale druhá strana je trochu iná,je tam nejaké kolienko.Ďakujem.
-
- 18 odpovědí
- 10,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Nazdar chlapi, mám jednu otázku a to že moja haťapka kúri ako by sa jej nechcelo čo pred plynom kúrila super (mám ho 8 rokov neriešil som ale dcérke je v aute zima teraz už riešim) skúšal som zapojiť do série malý chladici okruh ako to robí karel.lpg ale asi som to zapojil zle lebo mi to nešlo odvzdušniť hadica do radiarora teplá ostatné studené po odpojení hadice z reduktora voda žiadna skúšal som prefukovať všetko prechodné nič pripchaté máte s tým niekto skusenosť a hlavne aké má byť správne zapojenie od termostatu na ktorý vývod na radiatore a tiež na reduktore mám lovato číslo neviem ale má to už plechovú zátku na filtri. Dopočul som sa že vo vnútri je rozdieln a výš…
-
- 3 odpovědi
- 2,9tis zobrazení
-
-
Poslednú dobu som si všimol, že keď naštartujem chladný motor (po dni alebo dvoch státia), tak otáčky majú tendenciu kolísať a skákať medzi 700 až 1800, potom sa ustália na "sytičových" 1100 a neskor po ohriatí klesnú na klasickych 800-900 ot. za minútu. Auto je 47kW, ročník 2006, najazdených 74.000km a nie sú s nim (klop klop) žiadne iné problémy - spotreba super, výkon OK a vibrácie minimálne, resp. žiadne. Za spomenutie možno stojí, že som sa teraz presťahoval a auto si už nehovie v zateplenej garáži ale len na ulici a taktiež vzhľadom na to, že je na ulici neustále používam tajný vypínač, ktorý odstavuje čerpadlo. Samozrejme tento vypínač zapnem predtým, než v…
-
- 8 odpovědí
- 5,1tis zobrazení
-
-
Zdravím, zajímalo by mě kolik prostoru je v olejové vaně. Trápí mě přepalování oleje, proto vymýšlím způsob chlazení oleje, mám možnost sehnat několik tenkých měděných trubiček. Napadlo mě je naletovat dovnitř olejové vany ale nevím kolik je tam místa.
-
-
- 27 odpovědí
- 11,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím pánové, moje Fábinka (1.2 HTP 47 kW, r.v. 2003) má najeto 190 000 km a dost nehezky žere olej (cca litr na 500 km). Jednak to trochu prosakuje dole kolem vany a druhak když jedu z kopce se zařazeným kvaltem, tak mi to po chvíli začne dost nehezky kouřit - a když pak přidám plyn, tak to je vůbec jak když vodník Kebule vařil mlhu. Tudíž by to asi chtělo minimálně nové pístní kroužky, což se ovšem u HTP rovná rozebrání celého motoru. Krom toho, že mě štve to věčné dolívání oleje, tak se bojím, že bych s tím už nemusel projít emisema, takže ... vzhledem k tomu, že případná generálka by vyšla tak na 10 tyček, tak zvažuji kompletní výměnu motoru. Našel několik nabí…
-
- 9 odpovědí
- 10,3tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Dobrý večer. Moje otázka zní:Může mi někdo vysvětlit termín proletěly sedla ventilů? Můj tchán vlastní fabii 1.2 htp 44kw. A mechanik mu volal ze je motor v háji. Akdyž se ptal proč. Tak mu byla řečena tahle věta. Začalo to rosvícenou kontrolkou motoru a nakonec to skončí výměnou celého
-
- 0 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
-
-
Zdravím, po roce měním olej ve fabce 1.2 HTP a po odšroubování plastového víčka olejového filtru mi nejde sundat starý filtr. Drží na té ose jak přibitý, přitom loni mi vypadl do ruky skoro sám. Nechci to rvát silou. Jen dodatek - měním olej za teplého motoru, tak jestli to není tím, že je filtr ještě teplý a roztažnost materiálu mi nedovolí ho vyndat. Jen dedukuju. Momentálně mám auto venku a rozdělaný a během půl hodiny to vyřeším tak či onak... v nejhorším tam nechám starý filtr a vyměním dodatečně. Stalo se už tohle někomu? Díky.
-
-
- 10 odpovědí
- 7,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, moc bych potřeboval poradit. Předem upozorňuji, že nejsem žádný odborník. Včera jsem si koupil ojetou FABII 1.2 HTP 12 V, 40 KW, rok výroby 2004, najeto cca122 000 km. Všiml jsem si že při jízdě mezi 2 a 3 tisíci mi motor jakoby ztrátí výkon, respektive se ten výkon nezvyšuje plynule s otáčkami, přičemž otáčky se normálně při sešlápnutí plynu zvyšují a jakmile otáčky dosáhnou 3 tisíc, tak, auto jakoby "ožije" a výkon jde nahoru (zrychluje). Moc děkuji za radu, opravdu nemám tušení, čím by to mohlo být. PS: omlouvám se, ale lépe to asi už nedokážu popsat.
-
- 15 odpovědí
- 5,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den, mám fabii 1.2 HTP, rodinné auto 48 tis najeto sestrou (slušná řidička), já najel za cca 3 měsíce 9tis takže současně má najeto cca 57tis km. Když nastartuju a sedím v autě, klepe - nic nejde slyšet, jenom to jde cítit v nohách a v těle. Dnes se mi zobrazila kontrolka motoru tak jsem zajel do nejbližšího servisu co jsem měl po cestě. "Pochybný pán" dal auto na diagnostiku a řekl že kvůli oleje odešel jeden válec a oprava bude za 10tis a bude to trvat přes měsíc. Chci se jen zeptat zda li to dává smysl, téměř vůbec tomu nerozumím a jeho proslov a postup byl zvláštní. Zkusil bych zítra do Škody ve Frýdku, co mi na to řeknou. Prosím o nějaké rady, tipy apod.. Dě…
-
-
- 3 odpovědi
- 3,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, mám problém se spotřebou s mojí fabií 47kW 12V, r.v. 2003, najeto 144000km. Koupil jsem jí zhruba před půl rokem, od té doby jsem najezdil cca 4000km. Když jsem jí koupil, tak jsem měl spotřebu 6l/100km. Pak se to zvýšilo na 6,5l a ted nejdu pod 7l/100km. Ve všech případech jsem jel stejnou trasu krom počasí za stejných podmínek. Jezdím velice klidným stylem. Cesta je ve směs pořád mimo město, kde udržuju na tachometru 100km, nemusím skoro vůbec brzdit. Spotřebu počítam od rezervy po rezervu. Se jiným autem se stejným motorem, stejná cesta mám spotřebu 5,5l (jezdím opravdu na spotřebu). Technický stav vozidla: olej pravidelně měněný po 7500km (plná syntetika), svíč…
-
-
- 79 odpovědí
- 44,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, stává se mi to jen v létě, když jsou teploty nad cca 15°C po nastartování je cítit docela ostře nespálený benzín a kolísaj otáčky. když chci hned vyrazit, motor má špatnou reakci na přidání plynu a začne se dusit. Jde asi tak o první dvě minuty běhu, pak jezdí bezvadně. V chladnějším počasí je vše OK. Bude asi v háji nějaký teplotní čidlo? Napovězte edit: omylem jsem to dal do F2 ale jde o Fabii 1, 1,2HTP 47kw 2007
-
- 1 odpověď
- 2,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Teď se mi stala zrada. Před 3ma dnama sem měnil prostřední cívku. Dneska dojdu k autu, nastartuju a kolísaly otáčky, tak sem zanadával že zase odešla další. Oddělal sem kryt motoru a zase ta prostřední cívka. Škvařila se od ní umělá hmota, tak sem vypl motor a do pondělka sem dojezdil. Podotýkám že mi tam dávali origo cívku. Kde může být zrada? Nebo sem prostě jen narazil na vadný kus? Na tu měněnou sem najezdil cca 20Km a dneska odešla.
-
- 11 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
-
-
Zdravíčko,mam otázku, 1.2 6V HTP má vačkové kolo nějakou adetaci (klínek) nebo ho jen po nastavení rozvodů dotáhnu jako u TDI? jde mi o to že to nemá žádnej kolnus tak se bojim aby se to neprotočilo..děkuji
-
- 1 odpověď
- 2,1tis zobrazení
-
-
Zdravím, dostala se mi pod ruce škoda fabia 1.2 40kw r.v. 2006 najeto cca 60tis. Chtěl jsem se zeptat, za kolik toto auto reálně jezdí, páč teď v zimě když je nad 0 stC tak si vezme po městě 10l/100km a když přituhne, tak klidně 12l/100km a to se s tím snažím jezdit jak kloboučník s čerstvým řidičákem. Nevíte čím může být, dle mého názoru, zapříčiněná tato vysoká spotřeba? Předem díky za odpovědi.
-
- 12 odpovědí
- 22,5tis zobrazení
-