Motor 1.4 TDI / 1.9 TDI / 1.9 SDI
720 témat v tomto fóru
-
Chci se zeptat, kolik Vás stálo výměna rozvodů u Fabky 1,9 TDi PD?
-
-
- 103 odpovědí
- 87,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
-
Nazdárek všici, nevíte kolik litříků oleje je do 1.9 SDI? Do servisu kvůli tomu jezdit nebudu, pač takový banalitky jako výměna oleje si radši udělám sám. :-) Thx
-
-
- 34 odpovědí
- 60,4tis zobrazení
-
-
Zdavím měl bych dotaz vlastním Fábii 1.9 TDI a chci si ji nechat načipovat od firmy TDIFUN http://search.seznam.cz/?sourceid=szn-HP&thru=sug&q=tdifun a tímto bych se chtěl zeptat jaké máte zkušenosti. Díky za rady
-
-
- 225 odpovědí
- 72,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Na základě kontaktu několika členů tohoto fora zde budu postupně uvádět výsledky různých úprav na motoru TDI 130 k. Fabia RS. Auto jsem koupil havarované na jaře 2006.Předek ,chladiče ,poloosa,ramemo KO.
-
-
- 375 odpovědí
- 114,2tis zobrazení
-
-
-
Zdravím,mám taky jednu otázku,co se týče oleje.Jaký olej dát do 1,9 Tdi PD , 96KW ?V odborném servisu mi tam dali 0W30 a v jiném mi říkali,že ten tam rozhodně nemá co dělat.A mohl by mít tento olej vliv i na kouřivost?Dost mi to kouří a podle Wagu je vše OK.Ted mám před serviskou,tak abych věděl.
-
-
- 49 odpovědí
- 43tis zobrazení
-
-
Zdravim, nerad zakladam nove tema, ale odpoved jsem zde na foru nenasel. nechaval jsem si menit olej u sve 1.9 TDi (rv 2001, cervene D), ve specializovane prodejne mi prodali olej Texaco 5W40 normy 505.00-udajne vhodny pro muj motor. Auto mi ale nejelo tak jako pred tim, az jsem narazil na internetu na stranky oleju Kroon, kde je tento odstavec: "...The youngest generation of direct injected diesel engines with pump spray technology in particular require special oil with the VW 505.01 specification (These so-called PDi/TDi ( with a red D, red i )engines must never be lubricated with an oil that does not reach the quality of VW 505.01 )...." http://www.kroon-oil.com/…
-
- 118 odpovědí
- 85,1tis zobrazení
-
-
čau, mám FRS 11/03 dovoz z IT. koupil jsem ji když na ní bylo asi 110tis km. teď je 130tis. a můj dotaz zní, kdy se mají v mém případě měnit rozvody??? nejsem si jistý jestli se měnili v 90tis nebo se měly měnit až ve 120tis.mám IT doklady ze servisů, ale moc se v tom nevyznám. je tam něco v tom smyslu, že u RS se to mění podle výroby. třeba do r.2002 při 90, do 07/03 při 120... prosím o radu a taky by mě zajímalo jestli jde poznat, zda byly teda měněny pokud k tomu došlo. a poslední dotaz, na kolik tak vyjdou nové rozvody. díky za info
-
- 30 odpovědí
- 29,3tis zobrazení
-
-
Čau škodováci,mám zatim menší problém s moji f1 sdi.Jednou při cestě po horách,kde jsem plně naloženej šlapal na plyn jako divej a najednou se ozvala jakoby rána,auto přestalo na sekundu táhnout,skoro bych řekl,že mělo snahu chcípnout a z motoru bylo slyšet na deset sekund podivně bouchání. Po kontrole jsem nic nezjistil a potom už normálně dojel domů cca dalších 50km.Od té doby se občas stane to samé a dnes ráno po nastarování šel motor na tři válce.Po šlápnutí plynu se vše vzchopilo a jezdí to normálně.Mám před měsícem vymenen filtr paliva,vzduchu,olej.Nestalo se Vám to už někdy ? Rozvody jsou dělané před 30 tisíci a na pohled je řemen v pořádku. Auto má najeto 144000k…
-
-
- 37 odpovědí
- 20,8tis zobrazení
-
-
-
Zdarec kde najdu Snímač, plnicího tlaku fabie 1.4TDI
-
- 16 odpovědí
- 8,9tis zobrazení
-
-
Zdravim, potreboval bych od mistnich znalcu poradit ohledne chyby (vyctena pomoci VAG), ktera se objevila na nasi F 1 mr 2005, 1.9 TDi PD najeto cca 250tis km: Adresa 01 ------------------------------------------------------- Řídící jednotka: 038 906 019 NE Komponent: 0000SG 6119 Kódování: 00102 Opravna #: WSC 13765 TMBGS26Y354273354 SKZ7Z0D2646663 1 Nalezeny chyby: 19586 - System zpetneho vedeni vyfukovych plynu Regulacni mez prekrocena P3130 - 35-10 - - - Sporadicky Readiness: N/A Na palubce sviti oraznzova kontrolka motoru/emisi a auto jezdi vcelku normalne. Obcas mi prijde, ze b…
-
-
- 17 odpovědí
- 20,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den, asi 4x za poslední měsíc mi na autě Fabia 1.9Sdi, 2001, hatchback, 273tis. na budíku začalo něco klepat, pocitově z prostoru pod motorem. Vždy po cca 5km to přestalo. Klepání se projevuje jen při zařazených rychlostech a pod plynem. Při každé rychlosti jsou intenzita a klepání jinak rychlé a hlasité (To platí pro většinu času, občas si to klepe jak chce :)). Když jsem konzultoval s mechanikem, tak akorát tvrdil že je to zvláštní :( Prosím o radu co by to mohlo být a co s tím dělat. Přikládám video a děkuji. https://www.youtube.com/watch?v=B-BFsZ1L3bM
-
-
- 6 odpovědí
- 4,2tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím, cca po 30km se mi náhle (vetšinou když pustím plyn nebo spíše vyřadím) rozsvítí kontrolka oranžového vykřičníku v trojúhelníku v kolečku. Auto chcípne. Když zastavím, tak nejde nastartovat, ale při točení motoru motor s sebou strašně škube, jako by chtěl vyskočit. Po par minutách a x pokusech najednou naskočí normálně bez škubnutí a jede se dál. Problém je, že prvně to bylo jednou za čas teď už to bylo 3x za jízdu. Zároveň naposledy když jsem po těch 30km nastartoval tak otáčky motoru divně kolísaly, vteřinu dvě a potom už motor běží normálně. Fabia I, 1.9TDi, 74kw, děkuji z rady na co se zaměřit.
-
- 9 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Čau prosím poraďte co stim,mám fabii 1 1.9Tdi fabie je čiplá a odchází turba jak na běžícím pásu teď mi tam vydrželo necelý tyden a už nejede lopatky turba jsou slyšet jak dřou o tělo nevím co stim děkuji za rady
-
- 1 odpověď
- 795 zobrazení
- 1 sledující
-
-
zdravím, může mi někdo prosím podrobně popsat, popřípadě dát označené foto, kde se nachází čidlo otáček motoru? jedná se o motor ATD 1,9 74kW ve vozidle Fabia 1 Na diagnostice mi vyběhla hláška "16706 cidlo otacek motoru (g28)" a chci řešit problémy s tím spojené. děkuji všem za ochotu a popis
-
- 0 odpovědí
- 805 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, Auto dlouho točilo, nechtělo chtit, po nastartování se nedalo točit více než 2000 otáček, po chvilce zdechlo úplně. Po chvilce přemlouvání zase chytlo, ale otáčky i při plném plynu max kolem 1000 a střídavě padaly a stoupaly viz video. Po odtažení chytlo "nabrnk", ale furt svítí kontrolka žhavení a nejde přes cca 2000 otáček. Na diagnostice píše chybu dtc p0726 což by mělo být čidlo otáček. Máte prosím někdo zkušenost, případně odhad kolik by mohlo stát opravit? Děkuji
-
- 1 odpověď
- 893 zobrazení
-
-
Zdravim všechny! Mám problém s moji fábií, zatím nikdo neví co s tím. Mám fábii I 1.4tdi 59kW, rok 2007. Najeto 305tis a motor odešel, něco s klikovkou. Jelikož je fábka bez koroze, brzdy starý 14dní, chtěl jsem dát tedy jiný ,,nový,, motor. Sháněli jsme kde se dalo, nakonec mechanik sehnal z ROOMSTRA ten samý, 59Kw. Roomster byl bouraný na zadek, motor jsme tedy vyzkušeli, běžel. Koupili jsme ho úplně holý a mechanik ho dal do moji fábky a osatní věci, jako turbo, vstřiky, egr atd dal ze starýho původního motoru. Dalo se spousta nových těsnění, spojka, rozvody a další věci. A teď, kde je problém. Když startuji motor studený, hned naskočí, ale běží na cca 5…
-
- 0 odpovědí
- 757 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Teklo mi vstřikovací čerpadlo Bosch VE4 na 1.9SDI, jelikož jsem měl jiné tak jsem staré demontoval, a namontoval nové. Nakonec postup jak když se dělají rozvody. Vačka zajištěna pravítkem na místě rotační vývěvy, čerpadlo 6mm kolíkem v 0 poloze. Klika zkontrolována podle čárky na setrvačníku, řemen napnut napínací kladkou a pak utaženy šrouby na kole čerpadla. Čili rozvody OK. Do čerpadla jsem nalil hadičkou naftu, aby se zaplavilo, pak dotáhl trubky na vstřicích a domníval se, že mám hotovo. No nemám, auto se nedá nastartovat, občas má i tendenci chytit, ale prostě nenastartuje. V paměti závad na motoru nejsou žádné chyby. To namontované čerpadlo jsme tak před dv…
-
- 4 odpovědi
- 884 zobrazení
-
-
Zdravím, prosim o radu na co zamerit. Občas se stane, ze po nastartovani a rozjezdu, po ujetí cca 200 metrů motor zhasne a. Nejde nastartovat. Současně bliká žhavení... Po vypnutí zapalování a uzamčení/odemknutí auta lze normálně nastartovat a jet.. myslel jsem na palivový filtr, ale to blikání žhavení mi k tomu nejde.. Fabia 1 1,9 74kW PD Děkuji za tipy
-
- 2 odpovědi
- 1,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
ahojky řešim napinaci kladku klinoveho řemene je cela v hajzličku netušíte nahodou co je za šroub co drží tu kladku určitě to bude nějaky imbus ale jaky dekuju je to jakoby z druhe strany takovej peknej tunel a tam kouka hlavička myslel jsem že je v čoudu jen volnobežka ale je i kladečka bohužel nejen ložisko ale cely napinak co nadelam
-
- 23 odpovědí
- 10,2tis zobrazení
-
-
Kluci, jelikož mám nějakej tupej nástup brzd, tak mám podezření na netěsnost podtlaku od tandemu, nebo tandem. Nátrubek mám OK, verzi mám LUK a hledal jsem na netu a dělá se opravná sada, máte s tím někdo zkušenost ? Odkaz je na poláky ale dělá to i bosch-servis... http://www.dieselparts.pl/vacum/vacum2.pdf Díky
-
- 17 odpovědí
- 19,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, chtěl bych se zeptat. Na autě mi po nějakých 5000km od vyměněného oleje začala svítit červená kontrolka oleje. První den se kontrolka jen rozsvítila po 25km a druhý den po stejné vzdálenosti už blikala a pípala. Vždy když jedu na volnoběh tak pípání a blikání přestane. Olej jsem zkontroloval, chybělo tolik co vždy když dolévám, čidlo tlaku oleje jsem vyměnil (samozřejmě bylo celé naprosto od oleje). Při výměně na konci konektoru mi praskl drátek, který byl shnilý. Vyřešil jsem to tak po domácku a dal tam svorkovnici. Ujeto 40km a kontrolka zatím nic. Ale rozsvítila se mi kontrolka žhavení (žlutá spirálka). Takže si nejsem jistý zda červená kontrolka přestala svítit,…
-
- 0 odpovědí
- 1,1tis zobrazení
-
-
Ahoj 🤗 chci se zeptat jestli někdo neví.. rano jsem normálně vyjela a asi po 6km jsem se vracela zpátky domu, kde jsem začala parkovat z ničeho nic mi začalo chrčet a praskat v motoru, litat otáčky a najednou dým a smrad spáleniny v motoru. Nevíte prosím přibližně co by to mohlo byt? At to třeba zbytečně nenechávám opravovat 😓
-
- 1 odpověď
- 779 zobrazení
-
-
Zdravím, mám problém na Fabia Praktik, 1.9 SDI; hned po nastartování motor zhasíná cca za 2 vteřiny. Samotné nastartování velmi ochotně, motor se bez kolísání rozběhne do volnoběžných otáček, hned ale zhasne. (pokud hned točím, nechytá se, ale do půlminuty ale to samé). Porucha ale občas nenastala, a já třeba po půlhodině, kdy jsem uprostřed města i hýbal s kabelama najednou nastartoval. To byl důvod pro dílnu, kde mi chlapi zjistili, že nejde palivo do čerpadla, a tak vyměnili ventil přívodu paliva - a já odjel. Cestou z dílny jsem zajel na diagnostiku vyresetovat chyby - hodilo to (kromě nějakých sporadických) 461A-ventil přívodu paliva (přerušení/el. zkrat.) a 44F…
-
- 7 odpovědí
- 10,4tis zobrazení
-