Motor 1.4 TDI / 1.9 TDI / 1.9 SDI
720 témat v tomto fóru
-
Zdravim, zvacsa po obede po nabehnuti cca 100 km mi nejde zaradit spiatocka a nasledne ani jednotka. Zvysne rychlosti su OK. Zvacsa na druhy den alebo o 2-3 dni je to OK. Niekedy ide aj Defendlock zamknut na jednotke. Zacalo to po velkej kontrole vozidla ( nove tlmice, brzdova kvapalina, kontrola oleja v prevodovke...). Iba raz som stihol prist do servisu ked to nefungovalo a bola tam vyskocena nejaka pruzinka a potomto chvilu islo OK. Cim to moze byt? (1,9 TDI PD 74 kW, nabehane dost). Dik.
-
- 1 odpověď
- 5,8tis zobrazení
-
-
-
Zdravím borci. Od času kedy som kúpil moju Fábiu 1.9TDI elegance riešim dlho jednu vec. Má nabehaných 160 tisíc r. v 2001. Bola kupovaná z hruba pred rokom. Ked jednoducho idem a pustím plyn a pridám škubne z motom resp. v momente ked začne brzdiť motor škubne z autom. Musím veľmi ale veľmi jemne prídávať plyn aby to nebolo ako tak cítiť.Takisto to robí aj ked sa rozbieham a pomaly púšťam spojku akokeby niečo čo sa otáča alebo motor ako celý v uloženiach do niečoho tvrdého buchne. Ked motor zaberá a vyradím, pustím spojku a pri padaní otačiek na zakladné cukne v motore a zase ked dám rychlosť pri pušťaní spojky teda ked začne zaberať cukne z motorom celým autom. Robí to a…
-
- 3 odpovědi
- 3,2tis zobrazení
-
-
Zdar pani, len tak ma napadlo zo zvedavosti, ako startujete svoje tatose? S vytlacenou alebo nevytlacenou spojkou? Pytam sa, lebo ma trosku dostal do pomykova clanok: http://auto.pravda.sk/poradna/clanok/121-vykonne-motory-je-lepsie-startovat-bez-spojky/ Nejde mi do hlavy ako sa moze poskodit spojka, pripadne axialne loziska ak je spojka od motora odpojena. Alebo na to pozeram zle? Vdaka za prispevky.
-
- 3 odpovědi
- 3,2tis zobrazení
-
-
Včera mi odešlo turbo při prudkém rozjezdu na jedničku, vysypaly se sací lopatky, nevím zda koupit repasované nebo nové od Garrett prý je stejné jako originál. Prosím poraďte dík.
-
- 14 odpovědí
- 11,7tis zobrazení
-
-
Ahoj, potrebuju poradit, mam fabii rs najedto 155tisic a pri nastartovani vozu mi pri studenem i teplem chodu motoru obcas lehce skube. A druha vec, pri malem seslapnuti spojkoveho pedalu mi v nem pravidelne cuka........myslite ze by to mohla byt spojka? dekuju za rady
-
- 1 odpověď
- 1,9tis zobrazení
-
-
Prosím o radu... Mám fábku 1.9tdi...před rozvodama si brala 5,0 l normální jízdy jinak tak kolem 5,5l.... jela jak z praku!! ted normální jízda kolem 6,2 jinak 6,5 až 7,0l. auto se mi zdá že netáhne a žere jak sviň :-(.... už jsem to měl takhle před zimou-tak jsem myslel že si to sedne a ono nic.... Děkuji za rady ;-)
-
- 15 odpovědí
- 13,8tis zobrazení
-
-
Zdar, omlouvám se jestli se to tu už řešilo. Hodnotu vstrikovaného množství mam 5.2 a chtel bych to snizit..zkousel jsem to pres VAG. standartni hodnota je 32768, zvysit jde jen asi o 20...nebo to jde jinak? F1 1.4Tdi 55kw..dik
-
- 1 odpověď
- 1,6tis zobrazení
-
-
Dobrý den, chtěl bych se dotázat, mám Fabii 1.4 TDi a nechce mi startovat napoprvé. První otočení motor skoro chytne ale nakonec hned zhasne. Podruhý točí jen startér a na otáčkoměru je nula a třetí startování chvilku bez otáček a do cca 5 sekund motor naskočí. V čem je tedy problém??
-
- 3 odpovědi
- 5,3tis zobrazení
-
-
tak jsem se opět na.ral nad řešením detailů u f1 1.9tdi (možná to má stejně i 1.4tdi). 2auta ze 3, mají prodřený chladič vzduchu od plastu, který před ním usměrňuje vzduch. jen tak pro zajímavost - kdo z vás to už taky řešil? kontrola je poměrně snadná - při pohledu za mlhovku je IC vidět poblité od oleje (zpravidla dole). to sebou nese další "nepříjemnost" - oleje se rozleze teplem po celém chladiči a prach z cesty v něm zalepí lamely. pak to ho.no chladí. takže kdo měl stejný problém, jak vyřešil díru a jak zajistil, aby se to už neopakovalo?
-
- 2 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
-
-
Mám nyní na vozidle takovouto spotřebu. Připadá mi to víc, než jsem očekával. Jinak jezdí super, žádný cuky a tak... mám to řešit nějakou kontrolou, nebo se mám na to vy...t?:-)díky
-
- 19 odpovědí
- 9,9tis zobrazení
-
-
-
Dobrý deň, chcela by som poprosiť o radu, Mam Škodu Fabiu Combi 1.9 SDI 2002, najazdených 147 000 míľ (237 000km), neviem presne ako to opísať, tento problém sa mi stáva pri vyšších rýchlostiach, konkrétne pri preradení na 3,4 a piaty rýchlostný stupeň. Prejavuje sa to tak, že po preradení po zošliapnutí plynu auto zvýši hluk alebo otáčky a akcelerácia sa prejaví až po chvíli. Stáva sa mi to pri väčšej záťaži auta. Ďakujem vopred za radu
-
- 2 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
čaute motor nejde natočit a kdyš chytne nejde do otáček nevíte nekdo čím to múže být? Děkuju
-
- 4 odpovědi
- 3,3tis zobrazení
-
-
Čaues. Prosim o radu. Mam Fabču (6Y2) HTB r.v. 2002, motor ATD 1.9 tdi 74kw "samozřejmě původně!" A chtěl bych se vás zkušenějších zeptat, jak reálná je možnost dostat tam 6. stupňový převodovky namísto 5.stupňový, popřípadě na co si dát pozor, s čím by mohl nastat problém a co by se muselo poupravit. A ještě jedna otázka, jak je to tam s těhlicema? Šly by vyměnit těhlice (6Q0 407 256 R a 6Q0 407 255R) a dát místo nich tyhle (6Q0 407 256 S a 6Q0 407 255 S)? Jde mi o to uchycení jestli tam není rozdíl v dírách, nebo roztečích mezi nima. Ty jsou stejně jak ta převodovka z FRS I. Díky Kubi...
-
- 0 odpovědí
- 2tis zobrazení
-
-
Zdravím Vás, prosím chtěl bych radu ohledně téhle záměny motoru v mojem autě fabia 2001 1.9tdi (ATD). můj motor ATD je takřka dead...dostal jsem nabídku na motor ASZ, chtěl bych vědět jestli mám počítat s problémama ohledně konektorů k čidlům a jiným hračičkám a jestli bude fachat moje ŘJ do které by se prdl soft na 96kw. kdyby mi byl někdo schopný poradit budu rád. dík Jiří.
-
- 22 odpovědí
- 12,5tis zobrazení
-
-
Zdravím vás, najblizší cas by som si mal kupiť auto. Neviem sa rozhodnut co bude lepsie a chcem vediet aky je rozdiel medzi klasikou 1.9TDi a 1.9TDi RS? chcem auto upravit trosku hlavne výkon...a neviem co sa viac oplatí! podakoval by som za rady...co sa viac oplatí
-
- 5 odpovědí
- 4,5tis zobrazení
-
-
Ahoj chci kupovat fábii combi 1.9tdi.Doporučíte,nebo nedoporučíte tankování tohoto paliva?
-
-
- 6 odpovědí
- 3tis zobrazení
-
-
zdar chlapi napište mi prosim někdo kolik se necha najet km na motoru 1,9Tdi PD nebo jake mate skušenosti s timto motorem je poruchovy ja tam mam přes 200000 km a zatim ok tak naco se mam připravit dik za odpověd.
-
- 25 odpovědí
- 11,3tis zobrazení
-
-
Ahoj mam problem s prevodovkou . Kdyz tam dam jedna a dva nic se nedeje muzu mit zarazeno a pustenou spojku a porad stojim na miste , ale kdyz tam dam 3 tak uz se sice s brekem v mych ocich ale rozjedu.
-
- 0 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
-
-
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na Váš názor. Stala se mi následující věc. Preventivně jsem nechal vyměnit rozvodový řemen, vodní pumpu a šponovací klapky. Auto jsem odvezl ke známému do servisu, ne tedy do autorizovaného servisu škoda. Stalo se to že řemen špatně nastavili a asi jim to o nějaké dva zuby uteklo. Počítač psal nějakou chybu něco s předstřikem. Auto jsem si odvážel s tím že musím do škodovky že to bude nějaký díl na výměnu. S autem jsem dojel asi 20 km a najednou rána... nic velkého ale auto už jsem nenastartoval. Nechal jsem tedy auto odtáhnout zpět do servisu, kde to rozebrali, něco vyměnili s tím že to nebyla žádná katastrofa a auto je nyní pojízdné. Už…
-
- 3 odpovědi
- 3,9tis zobrazení
-
-
Chtěl bych si koupi Fabii RS I, na jedné jsem se byl podívat a¨seděl jsem v ní poprvé... Zdálo se mě že spojka bere hodně od spodu... Myslíte že je to normální nebo je tam něco špatně?
-
- 1 odpověď
- 2,4tis zobrazení
-
-
Fabia SDI, r.v. 2001 najeto 215.000 km v současné době, když chci nastartovat v době, kdy je teplota venku nad asi 15 stupnu, kontrolka žhavení jen problikne ( což by mělo být v pořádku ) a při následném startování motor točí a nic. Chytne třeba až na 5 pokus při delším točení. Při startu jde z výfuku světlý kouř. Když pak jedu kratší trasu a chci opět nastartovat, taj to jde bez potíží. Za chladného počasí při startu proběhne klasické žhavení a auto celkem v pohodě nastartuje, ale dříve starty probíhali daleko lépe a šlo to na cvrnknutí. Žhavící svíčky jsem již vyměnil a problém trvá. děkuju předem za rady
-
- 4 odpovědi
- 6,6tis zobrazení
-
-
čau.mám fabii 1.9 tdi pd 74kw s chipem. občas se mi stane že auto nenastartuju.udelá to jen za tepla .když to zdechnu a chci to třeba hned nebo po chvilce natočit tak to jen točí ale nechytne.nechám to do druhého dne schládnout a auto zase jede.jednou mi to ještě vynechalo a rožla se na chvilku kontrolka žhavení a neustále to vyhazuje sporadické chyby například :Ovládání AGr ventilu,relé žhavení,ovládání klapky hmotnosti vzduchu,někdy ovládání vstřiku. Ale vždycky je u každé chyby napsané přerušení nebo skrat ke kostře.chybu normálně smažu a jezdím dál.před týdnem jsem vyměnil ještě gumičky na vstřikoch a zatímjezdím v pohodě.zkusil jsem vyčíst chyby před dvěma dnama a z…
-
- 6 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-
-
zdravím mám taký problem že sa mi strašne tažko zahrieva motor. Ak je vonku asi 0 stupnov tak to trvá pri jazde 100km/h asi 20km. A ked by som mal pustené kúrenie na 2 tak asi aj dlhsie.Dodam este že mám celý chladič zakrytý s kartonom a bez žiadnej zmeny.Termostat je tam už trerí a aj čidlá som už menil. Prosím o radu
-
- 22 odpovědí
- 7,9tis zobrazení
-
-
Dneska jsem poprvé měnil olej na mojí Fabii rs 1.9 a všimnul jsem si, že je na hadci asi od intercooleru trochu oleje (viz. foto v příloze, ale to už jsem to lehce utřel). Tak se chci zeptat, jestli je to normální nebo to mám nějak řešit. Olej mě v podstatě vůbec neubívá, najel jsem asi 6000 km a nedolíval jsem. Turbo nějak zvlášť nepíská, akorát když jedu po rovině s minimem plynu, tak je slyšet jenom takový šustění. Už to tam může být nahromaděné za delší dobu, jsem lezl pod auto dneska poprvé, co majitel předemnou nevím. Ale asi moc ne, byl to totiž zápádní Němec.
-
- 1 odpověď
- 2,7tis zobrazení
-
-
Asi týden se mi od motoru asi 1 sekundu po nastartování ozve divný zachrčení opět trvá asi jednu sekundu jako by něco někde dřelo... Dělá tou pouze na studený motor po opakovaném startu už se to neozve... na studeno znovu a znovu... nevíte někdo co odkud to jde nebo co je špatně?
-
- 8 odpovědí
- 3tis zobrazení
-