Zdravím, mám dotaz. Z minulého auta mi zůstala diagnostická jednotka pro OBD II s Bluetooth ELM327 viz. příloha. Verze čipu tuším 1.5, koupeno na Sunnysoftu před cca třemi lety. Zkoušel jsem ho připojit do O4 Facelift. Mobil se s BT spojil, pak i s řídící jednotkou, ale to bylo asi tak vše. Přes českou aplikaci Car Scanner jsem po připojení zkoušel aktualní data - přístrojová deska, živá data a další a neukazovalo to nic i když to hlásilo připojeno. Když jsem klikl na diagnostické chybové kody tak to dlouho neco načítalo než se zobrazilo spoustu voleb s fajifkou a když po delší době to nabídlo číst, tak se to začalo znovu připojovat a pak jako by něco načítat tak jsem to přerušil, trvalo to dlouho a i kvůli tomu že nefungovala ani ta data - přístrojová deska - otáčkoměr při nastartovaném motoru. Zkoušel jsem i přehodit jiný profil v nastavnení ale moc se to nezmenilo. Má někdo tuto diagnostiku a funguje mu i na O4 po faceliftu? Vím že nové modely mají nové zabezpečení, tak jsem jen chtěl vědět jestli to někomu funguje a dokaže to alespon něco vyčíst - případně smazat, nebo něco dělám špatně. Děkuji za info.
Jo to je fakt, když sedí číslo SW i HW, tak by to prostě mělo fungovat. Zkusím něco sehnat. Ještě mám otázku, odchází tyhle jednotky často? Mám se radši vyhnout použitým?
Jinak přesně z toho důvodu se mi nechce kupovat originál, s prací je to přes 6000 a to ani nevím, jestli jsou funkční spirály. Díky za tipy.
Moje pochyby vznikly na základě předpokladu, že číslo zařízení zobrazované infotainmentem je pevně svázáno s údajem na štítku. Jestliže se během této diskuze ukázalo, že po flesnutí řídící jednotky může displej ukazovat jiné číslo zařízení než je na štítku, je tento předpoklad chybný. A jestliže nejsem schopen prokázat opak, nemohu servis z čehokoli podezřívat jenom proto, že se číslo zařízení po opravě nezměnilo.
Všem, kdo jste se mi snažili pomoci, děkuji za podporu.