Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Motor 1.4 TDI / 1.9 TDI / 1.9 SDI

1. Zahájeno uživatelem saesa,

Zdravím, včera jsem nakoukl do motoru kvůli žhavicím svíčkám a viděl jsem u motoru flek od oleje. Bohužel nemám ponětí odkud by to mohlo téct a jestli to může být něco vážnýho nebo ne. Motor by jsem umyl a pak sledoval odkud se to bere ale vzhledem k mrazům se mi do toho moc nechce a navíc auto mi stojí venku. Zkoušel jsem nechat auto na volnoběh i při stlačení plynu sledovat v motoru toto místo ohledně úniku oleje ale žádnou změnu jsem nezaznamenal. Jedná se o Fabii 1.9 TDI, r.v. 2000, 74KW. Nemáte někdo ponětí co by ti mohlo být a jestli je to vážný? Popřípadě kolik by stála oprava. Viz. foto. Další otázkou by bylo nevíte jaká je optimální cena rozvodů …

• 4 odpovědi
    • 5,5tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem onder,

Zdar pani, rad by som sa spytal na spravanie sa svojho motora, nekolko nemam moznost porovnania a neviem ci je to normalne alebo nie: 1. Trhnutie karoseriou po vypnuti. - je an to nejaky technicky dovod preco sa to deje (silentbloky motora su v poriadku). Niekto hovori ze EGR ventil, ale vie niekto vysvetlit preco presne? 2. Po vypnuti motora pocut bzucanie, ako keby dobiehanie nejakeho motorceka alebo co pod kapotou, zhruba v motorovej casti pri kabine. Neviete co to je? Dufam ze nie turbo ...... 3. Urobil som fotografie dvoch suciastok. Viete mi niekto povedat co to je? Na druhej fotografii to po vypnuti "pluje". Este raz dakujem vsetky za namety.

• 9 odpovědí
    • 6,4tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem Perf.Turbo Fabia,

nazdar, mam taky problem pri nastartovani auta mi pride ako keby nedobijal alternator staci ze trosku popridavam na volnobehu a uz dobija ,vidim to podla toho ze osvetlenie palubovky menej svieti a sem tam sa snazi prebliknut alebo aj preblikne dobijanie ,inaksie ak stojim na krizovatke alebo len tak na parkovisku uz to nerobi len pri kazdom nastartovani auta alternator je dost zaneseny prachom moze byt tym ? bude stacit ked ho dobre vycistim ? auto naozaj pekne dobija lebo starty mam bezproblemove len mna zaujima vas nazor ze preco to robi len pri stasrte a kym mu trosku nepopridavam vdaka

• 2 odpovědi
    • 2,4tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem TomaS-BB,

Zdravim vas, mam problem zo svojou Fabiou 1.9TDI nikde som nenasiel ze by niekto riesil podobny problem. Problem je v tom ze na volnobeh pocut nieco v motore "prezuvat" otacky toho sa nemenia, stale to pocut na tej istej frekvencii, nezmeni sa to ani po stlaceni spojky... Jedine kedy to nepocut je asi 30 sekund po nastartovani, aby to bolo pocut hned tak som naschval popridaval (pre rypalov, motor nebol studeny) 00:37 to nepocut vobec a potom pocuvajte pozorne v 1:14 ... v skutocnosti to pocut menej ale mobil to krasne zvyraznil PS: Rozvody aj klinak su po vymene zo vsetkym co sa dalo vymenit, robilo to aj pred nimi Nestretli ste sa s tym?

• 2 odpovědi
    • 2,8tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem Henry.RS,

Dobrý den, před týdnem mi odešlo kkk turbo a rozhodl jsem se ho vyměnit za garrett 1749vb, koupil jsem si ho vypadalo úplně stejně, tak jsem myslel, že nebude problém ho tam napasovat. OMYL .... Můj strýc mechanik mi zavolal, že když tam to turbo napasujou, tak jim tam nejde dát gumová sací hadice k tomu turbu, že prý tam vadí trubky od klimatizace. Já tomu prd rozumím, ale potřeboval bych nějak poradit. Četl jsem o tom hodně a vím, že se u Frs turbo za tohle mění docela často a asi bez problémů. Tak mě napadlo sem napsat, jestli to už někdo nedělal, nebo nemá nějaký nápad, jak to tam napasovat. Budu rád za jakoukoliv reakci. snad mě nepošlete do kanžáresu..

• 1 odpověď
    • 2,8tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem jkrajinka,

Poslední dobou mi kontrolka žhavení svítí jen 1 až 2s , auto startuje normálně ,ale i tak mě zajímá v čem by mohl být problém?

• 2 odpovědi
    • 3tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem kosumberak,

Ahoj, mám fabii 1.4 tdi a nedávno mi začalo zlobit to, že když vyřazuji, tak se občas řadící páka vrácí do takové divné polohy na neutral, kdy se celá klepe a jde to slyšet i ven z auta.. stačí do ní trochu ťuknout a je to v pohodě.. nepomůže vyšlápnout spojku..prostě do ní musim strčit aby se hnula o kousek a přestala drnčet.. Pokud celý pohyb řazení dělám rukou, tak se to nestane.. dělá to jen když ji nechám aby se na neutral vrátila sama.. nedělá to pořád..jen občas.. Nemá někdo nápad, čím by to mohlo být? Jeden pán, co dělá auta, povídal že by to mohlo být spojkou... Díky za rady

• 7 odpovědí
    • 9,7tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem Koryacs,

Ahoj, občas se mi stane při studeným startu že auto nastartuje a ozve se hrozny zvuk z motoru, auto při sešlápnutí má tendenci chcípnout a do 20 sekund je vše v pohodě, nekouří, nežere. Dnes na vagu chyba 17660. Používám 5 let Vif letní i zimní. Fabia Sdi 240 000km. Díky za rady

• 0 odpovědí
    • 2,9tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem zero,

Dobrý den, již tak 3 dny pozoruji rapidní nárůst spotřeby. De-fakto ze dne na den. Drive jsem se dostal v pohode na napr 5.5l s klidnou nohou, ted se nezastavim ani na 7l. Byl jsem minuly tyden na emisich a STK a emisema jsem prosel jen tak tak /snad na paty pokus/. Jednotku mam seriovou, zadne upravy apod. Vzduch filtr vymenen, bez rozdilu. Na VAGu zadne chyby. Zkusil jsem odpojit vahu vzduchu, spotreba zustala porad stejna /napr pri rozjezdu se dostavam na hodnoty kolem 40-50l, coz driv bylo tak do 20l/, ale vykon sel dolu. Muze to byt vadna vaha? Spousta techniku mi to doporucuje. JInak najeto 210tis, motor pravidelne servisovany. Diky za navrhy.

• Negativní
    • 33 odpovědí
    • 10,2tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem Patrik Slíška,

Zdravím, mám Škodu Fabiu Combi, 2001 ročník, 1.9TDI 74kW (chip na 180 koní). Mám problém so štartom občas chytí na prvý šup a občas na druhý a niekedy neviem naštartovať aj niekoľko minút. Auto nehlási žiadne poruchy ani po pripojení na diagnostiku jedine váhu vzduchu, ktorá je odpojená kvoli chipu. Tento problém mám posledný mesiac som zúfalý robi to aj keď je motor studený aj keď je zohriaty. Bol som v niekoľkých servisoch a nikde nevedia prísť na problém všade len hádaju niekto hovorí že je to riadiacou jednotkou, iný zase že tým to nebude. Baterka je v poriadku nová, vymenené filtre aj olej, kvoli chipu sú tam väčšie trisky (aspoň tak mi bolo povedané). Keď sa mi auto…

• 11 odpovědí
    • 5,6tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem Matesbedna,

Zdravim nema tu nekdo schema jak maji byt napojeny hadicky od podtlaku? Na fabii rs 96 kw.. dekuji

• 12 odpovědí
    • 11,8tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem Perf.Turbo Fabia,

Nazdar, vie mi niekto povedat ci mala fabia 1.9tdi 74kw katalyzator ? ..no ja som ho uz kupil bez katalyzator a tlmicov takze hola rura nehuci az tak ale nieje to zas benzin alevo 5 6 + valec takze mi to nesmakuje...takze teraz nvm ci tam bol od serii katalyzator alebo len tlmice v technicaku mi pise BEZKAT takze som z toho trosku z tejto banality teraz vedla

• 1 odpověď
    • 1,7tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem lmiki70,

potrebujem poradit mam Fabiu combi 1.9 TDi r.v. 2001 mám hned dve chyby motor pri preradení a zošliapnutí plynového pedálu začne tahať tak za2- 3 sek, vymienal som aj čidlo chl.kvapaliny teplota motora nič moc tak po dlkšej trase 70 C a potom skoro spadne ručička teplomera nazad nebude to nakoniec vadný termostat , dal som to na Vag vypísalo mi toto: Adresa 01: Motor Labely: SVO\038-906-019-AXR.lbl Řídící jednotka: 038 906 019 AF Díl: 1,9l R4 EDC 0000SG 1110 Kódování: 00002 Dílna #: WSC 13765 VCID: 5BB1935FE3B5 TMBHS26Y913253033 SKZ7Z0A0897409 2 závad nalezeno. 17664 - cidlo teploty chladici kapaliny: preruseni /…

• 0 odpovědí
    • 2,9tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem kala.v,

Ahoj škodováci ,po alarmu 3pípnutí plus kontrolka jsem kontroloval čidlo a změřil tlak.Volnoběh 0,01MPa .Otáčky2000ot/min. 0,1MPa měřeno na studeném motoru,motor má najeto 180 000km. Po demontáži vany nenalezen žádný problem vše čisté.Používám olej Castrol EDGE FST 5W-30.Nalehavě prosím o radu,nebo další zkušenosti

• 16 odpovědí
    • 6,1tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem pitrb100,

Dobrý den, mám Fabii 1,9 SDI,při venkovní teplotě + 20 stupňů a ujetí 40 km se motor zahřál jen na cca 80 stupnů. Při stání u přejezdu,za dobu než projel vlak dokonce spadla na cca 70. Termostat jsem měnil cca před 3 lety,tehdy pokud si dobře pamatuji v létě nebylo poznat nic,projevovalo se to až v zimě - motor se zahrál na 70 a dost :-). Den předtím jsem měnil olej + vzduch filtr. Při výměně vzduch filtr jsem si oddělal teplotní čidlo na sání... Nemohlo se nějak "pokazit" . Nevíte někdo podle čeho se řídí ventilátor chlazení nebo jak se docíli toho,že teplota vody je stále 90?Kdyby se vypínal a zapínal ventilátor,tak by podle mě teplota trochu kolísal…

• 3 odpovědi
    • 1,6tis zobrazení
  16. Zdravím, pánové, mám takový problém se svou Fabii combi 1.4 TDI 55kw. Včera jsme byli na technické prohlídce a měření emisí. Všechno proběhlo úspěšně, bez sebemenších závad a chyb. Po příjezdu domů auto začalo divně chytat. Mysleli jsme, že je to baterií, protože jsme par dnů zpět dávali nové světla a pořád jsme je zkoušeli, štelovali apod., tak jsme ji dali nabít. Dnes jsem ji tam ráno šoupnul a pořád špatně startuje. Nakonec ale vždy chytne. Začala blikat kontrolka žhavení a ještě nějaké začaly svítit. Vzal jsem comp s VAGEM a napsal mi chybu 16705 – Snímač otáček motoru ( nesmyslný signál ) . Co jsem si tak pročítal fora, když se tohle někomu stane, tak většinou po nas…

• 8 odpovědí
    • 16tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem ware007,

Zdravím mám dotaz ohledně Fabia I, motor 1,9 TDI. Jakmile otočím klíčkem a počkám, co zhasne kontrolka žhavení, tak mi nejde nastartovat. Pokud ale provedu studený start (nenažhavím), tak lze nastartovat. Můžete mi prosím někdo poradit, čím by to mohlo být? Kontrolka žhavení problikne tak jak v létě má (cca 1-2 s). Děkuji

• 0 odpovědí
    • 2,1tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem Martin-škoda,

Zdravim,mám škodu fabii 1,9Tdi 74kw + chip od cimbu a chtěl bych se zeptat. Pokud auto stojí přez noc a nastartuju tak po přidání plynu a rozjetí se začne ozývat zvuk od palivového filtru. Který chvilku trvá a přestane. Filtr jsem koupil originál novej vyměnil a zvuk přestal. Po měsící opět zvuk z palivového filtru. Starý jsem rozříznul a byl celkem čistej....žádné usazené nečistoty nic.

• 7 odpovědí
    • 2,9tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem onder,

Zdar pani, mam mensi problem s miznutim oleja na svoj Skode Fabia I 1,9 TDI r.v. 2001 motor ATD. Pod autom je mlaka oleja, cca 0,5 - 0,7l na 1000 km. Prakticky cela zadna strana motora je od oleja a steka to po olejovej vani dole. Spravil som par fotiek ked som po autom lezal. Neviem absolutne odkial to moze miznut, bohuzial som nedokazal z leziacej polohy vycistit vsetko nakolko som nedosiahol na to. Vyfukove plyny nie su ani cierne ani biele. Sice teraz v zime ma kazdy biely dym, ale olej naskor mizol skor, len som si myslel ze tolko oleja zerie. Dym pocas letnych mesiacov biely nie je. Motor sa nepriehrieva, hadice chladiacej kvapaliny netvrdnu. Na miznutie oleja …

20. Zahájeno uživatelem mio87,

Co myslite? Co by to mohlo byt? Znie to ako keby sa tam nieco dralo. Vo videu je to pocut 1:29 -1:34 Vychadza to priblizne od rozvodou. (tie boli menene pred 5000km) https://youtu.be/oGtgf9-qNTo?t=1m25s

• 4 odpovědi
    • 3,2tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem Ondra1991,

Zdravím chtěl bych se zeptat jaká má být dávka paliva na 1.9SDI ? Teď mám 5.2 až 6,4.Díky

• 2 odpovědi
    • 5,1tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem petr.d,

Zdar chlapi, dneska se mo rozsvitila kontrolka diagnostiky, po pripojeni hlasi chybu 16485 (Měřič hmotnosti vzduchu - nesmyslný signál) Chybu jsem vymazal, vse je OK, ale jen se zeptam - resit toto nejak dal a nebo je to jen nejaka blbost a neresit? Diky

• 5 odpovědí
    • 3,1tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem Pavel Vlach,

Týká se Fabie 1.4 TDi - 59 kW. Zhruba mezi otáčkami 1500 – 1700 ot/min se do pedálu plynu projeví zvýšené vibrace. Je to patrné když velmi pomalu přidávám plyn a hlavně když udržuji otáčky v tomto rozmezí? Co by mohlo být příčinou? Děkuji za radu. Pavel

• 22 odpovědí
    • 16,4tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem Xardas123,

Fabia 1.9 SDI, 2004 / 250 k najeto. Dobrý den, dnes cestou do prace po ujetí cca 1 Km jsem pustil vyhřívání z. okna (Mel jsem pusteny i ofuk naplno a světla), sekundu na to jako by výrazně kleslo napětí. Vyhřívání se vyplo, ofuk foukal jak na 1 (ani ne) a světla svítila jak svíčka. Tak jsem hned zastavil, chcipl a vse vypl. Při opětovném nastartování auto chytlo bez problémů, ale zůstala svítit kontrolka dobíjení a světla svítila jako bych mel chcipnuto. Tak sem dojel do prace, ale neměl jsem čas nic kontrolovat. Docetl jsem se ze kontrolka dobíjení by mela normálně zhasnout po nastartovani, ale me z 90 % svítila vždy i po nastartování, ale stačilo se jen lehce dotknout…

• 3 odpovědi
    • 2,3tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem misa.jazz,

Ahoj, po nedávném úniku chladící kapaliny jsem měl auto v servisu a měnili mi radiátor a nějaký vodní trubky. Po tomhle servisu mi jednak trochu smrdí topení do auta (což přičítám novému radiátoru), ale jednak mi netopí, resp je vlažné (i když je zahřáté naplno, takže to tam vezu zpět - čím to může být?), ale hlavně po vypnutí motoru v -3 stupních je po 2 minutách teplota na 60 stupních...strašně rychle chladne. Napadá vás, co s tím je? Jak do toho šáhli, tak je to celý rozhašený... díky.

• 6 odpovědí
    • 5,3tis zobrazení

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.