Podvozek
Vlastníte alu kola a nemáte typový list?
194 témat v tomto fóru
-
Ahoj chcel by som na svojho superb II nahodiť športové pružiny len sa neviem rozhodnúť medzi dvoma značkam. Viete poradiť pomer komfot a dobre vlastnosti. Ďakujem H&R Federn Skoda Superb http://dm-cartuning....0-HA-40-29162-2 Eibach Federn Pro-Kit http://www.duw-tuner...T----Kombi.html Tie H&R pasujú aj na superb II overil som to up redajcu podľa zaťaženia napr.
-
- 33 odpovědí
- 21,6tis zobrazení
-
-
-
Ahoj všichni, objevil jsem ze spodu svého auta protržený jeden z plechů (viz obrázek). Mám teď strach, aby plech nezačal reznout, protože se tam určitě bude držet vlhkost. Dokázal by mi někdo prosím poradit, na koho se s tím obrátit, případně jestli má cenu to vůbec řešit? Moc děkuji.
-
- 3 odpovědi
- 1tis zobrazení
-
-
Ahoj všem, mam dotaz? poslední dobou se mi zdá že auto občas cukne (opravdu nepatrně), děje se to většinou při plynulé jizde a v nízkých otáčkách, mam supa 3,6fsi a ted jsem dělal velký servis (olej v DSG, olej v Haldexu, olej v obou rozvodovkách, výměna svíček atd.) Ale tenhle "problém" jsem zpozoroval už před návštěvou servisu a na diagnostice nic neni, nevíte někdo, co by to mohlo být? Děkuji
-
- 4 odpovědi
- 3,9tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny... chěl jsem se zeptat, jestli někdo z Vás nemá na SII paket pro špatné cesty a případně nevíte z čeho se to skládá? Díky?
-
- 26 odpovědí
- 19,1tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravim kolegove.auto me po otoceni klicku haze za doprovodu blikani brzd a rozsviceni zlute ABS kontrolky a trech vystraznych pipnutich chybu vypadek posilovace brzd..vse jsem nechal kontrolovat a uz trikrat me jen na diagnostice smazli chybu, ale nic to neresilo..za chvili nabehlo znovu.. Cyba vadne cidlo posilovace brzd..Skodovka rika..neexistuje cidlo jako samostatny dil..pouze jako celek s posilovacem asi za 9t..coz me prijde zbytecny.pokud je mozny nekde sehnat jen cidlo..nevite nekdo o moznosti koupe dilu? - original cislo 1k0906207a - cidlo tlaku posilovace..
-
-
- 40 odpovědí
- 32,1tis zobrazení
-
-
Uz neviem komu by som napisal, tak pisem sem. Superb 2 sedan - zadna naprava lieta ked idem rovno po ceste. Na dialnici mozem isdt max 110km aj to sa uz bojim. Vymenili sme tlmice, silenbloky napravy, silenbloky excentrov geometrie, Spojovacia tyč stabilizátora zadna,Silentblok - lôžko stabilizátora zadnej nápravy, urobila sa geometria skontrolovala sa geometria co este vymenit? Dakijem
-
-
- 4 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
Ahojte chlapi. Dnes som sa dostal konecne k prezutiu a ked som dal dolu lave predne koleso, nasiel som tam jeden diel prasknuty. Na pravej strane sa nic podobne nenachadza. Neviete mi poradit co to je a ci sa to da svojpomocne vymenit a co mam hladat,alebo to bude chciet servis? Vdaka za kazdu radu.
-
- 6 odpovědí
- 2,5tis zobrazení
-
-
Zdravim místní. Stalo se mi, že v jednom kouzelném dni mi definitivně upadly oba kryci plechy brzd na zadní nápravě. Samozřejmě o den dřív než jsem to chtěl rozebrat a opravit. Problem nastal krapet s tím plechem ochranným samotným. Po jejich sundání jsem zjistil, že materiál je hliník/dural. Vzhledem k tlouštce materiálu nepřipadá v úvahu ani zavaření těch vyklepaných děr. Navíc nechápu výrobce?, když kryt je hliníkový a je přišroubován na ocelový odlitek železným šroubem, čímž vzniká galvanický článek a hliník o to více koroduje. V kombinacemi s vibracemi vznikajícími při ježdění po českých silnicích na 2. rychlostní stupeň a vyšší nesmyslná kombinace. Hledal jsem tedy …
-
-
- 26 odpovědí
- 25,7tis zobrazení
-
-
Zdravím rovnou k věci mám Superb 2.0 TDI cffb 103kw 2010 uz po 4 byl menen posilovač i s valcem po 2 až 6 měsících opět tvrdý už mě to nebaví neví někdo co to muže způsobovat ze každý posilovač odejde se mi nechce věřit
-
- 7 odpovědí
- 1,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Čaute, o pár dní budem majiteľ Superbu 2. gen. s motorom 2,0 TDI 125kW s pohonom 4x4 a manuálnou prevodovkou. Chcem sa vás opýtať som z toho mimo :D Aký pohon používa ? Torsen alebo Haldex? Ďakujem
-
- 2 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
-
-
-
Můj sup začal táhnout doprava. Nevíte čím to může být? Měnil jsem tam tyčky stabilizátoru, které by na to neměly mít vliv. Zajel jsem si radši na geometrii a trochu rozhozené to bylo ve předu a více vzadu. Nyní mám geo ok ale táhne mi to pořád. A teď navíc mám volant mírně vlevo když jedu rovně - asi to byli kluci šikovní co mi to dělali. Podotýkám, že jsem nebyl v autorizovaném servise, ale v jednom pneuservise u nás. Nemáte někdo stejnou zkušenost? Neměl bych s tím zajet do škodovky? Ať přijdou na to proč mi to táhne doprava a srovnají mi volant? Já nějak těm servisům nevěřím....
-
-
- 34 odpovědí
- 33,4tis zobrazení
-
-
Ahoj chci si zvětšit brzdy z 288mm na 312mm a chtěl bych se zeptat když vyměním pouze držák třmenu na 312mm jestli bude pasovat. Třmen co tam mám by měl být pro kotouče 288mm i 312mm. Předem děkuji za odpověď.
-
- 1 odpověď
- 1,9tis zobrazení
-
-
Ahojte chcel by som sa poradiť s niekým kto už má skúsenosti so znižovaním podvozku. Chcem si tam hodiť pružiny eibach -30mm. Teraz to mám strašné vysoko lebo mi bolo povedané že mám úpravu podvozku na zle cesty a auto je vyššie ako normálne (auto mam 1.mesiac) Skúsil som tam dať 18ky kola a auto mi príde že v zákrutách trochu plavalo preto to zníženie. Ale mechanik ma od toho odhovára aby som to nerobil, že keď už tak mám spraviť komplet celý podvozok lebo ak vymením len pružiny tak to časom zase o niečo padne. Je to pravda že ak vymením len pružiny a uloženia tak zhruba po roku to zasa o niečo padne ? A bude to ten komfort auta o toľko horší ako teraz ? Proste ak to mám…
-
-
- 3 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
-
-
Dobrý večer, mam škoda superb 2 r 2010 77kw nabural som a teraz sa snazim rozpredat ho co sa tyka katalyzatora s DPF zvladnem ho vymontovat sam staci mi zdvihak a srobovak?
-
- 0 odpovědí
- 782 zobrazení
-
-
mate prosim nekde vysledek jak to bylo opraveno
-
- 0 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
-
-
Dobrý den, řeším problém s autem S2 combi 2.0tdi 103kw manuál. Neustále nezávisle na zařazené nebo vyřazené rychlosti dochází k vibracím do celého vozu, bylo to v servisu kde se měnila plechová nápravnice za hlínikovou s litinovými rameny, tak jak se zde již několikrát psalo a někomu to i pomohlo, kola byla před měsícem preventivně před přezutím vyvážena, auto bylo i na geometrii. Od 90km/h se vibrace eliminují či úplně vymizí. Do 70km/h také žádné vibrace nejsou patrné. Poloosy prý vůli nemají. Nenapadá Vás, čím by to mohlo být ? Jsem bezradný.
-
- 2 odpovědi
- 3,3tis zobrazení
-
-
Dobrý den, škoda Superb 2012 CFGB 125 KW DSG 2.0TDI..176000km Cirka před půl rokem jsem jel do servisu, že mě auto nějak divně chrastilo od podvozku a lehce vibrovalo.. Vyřešeno tim, že se silentbloky na ramenech přelisovali, vyměnily kosti a vibrace a chrastění byly pryč...no po měsíci tu byl opět ten samý problém a tady to všechno začíná... Výměna obou poloos, homoklouby, uložení převodovky, uložení motoru, a servis už je absolutně bezradný... včera jsme se rozhodli zkusit poslední věc a vyměnili horní uložení i tlumiče a furt nic...cítím furt jako mikrovibrace od podvozku spolu s klepáním...jen mě zaráží, že po výměně tyček a přelisování rámen to zmizelo na nějak…
-
- 2 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
-
-
Sup II 2008, 2.0 TDI 103kw Ahoj, dnes jsem pri prezouvani pneu zjistil, ze mam praskou zadni pruzinu, takze se to chystam vymenit. Odlomilo se posledni "kolecko vinuti". Je to tak, ze jen odsroubuju tlumic a pruzinu v klidu vyndam (trochu stahnu dolu rameno pomoci nejake paky)? - samozrejme auto bude na heveru. Nebo me cekaji nejake komplikace? Dale se chci zeptat jestli se pruziny meni v paru? - ze kdyz menim jednu, tak musim vymenit i druhou na druhe strane auta, nebo ne? diky petr
-
-
- 15 odpovědí
- 14,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Potřeboval bych vyměnit utržený koncový tlumič výfuku. Zjsitil jsem, že kromě drahého originálního kompletu anebo tuningu v podstatě nejde sehnat díl z druhovýroby, který by pasoval. Zkusil jsem Polmostrow, ale ten je k ničemu, je hlučný a chod motoru se značně zhoršil. Prosím o informaci, jestli náhodou někdo nezkoušel jako náhradu za tento díl použít např. díl z Octavie II se stejným motorem a dopasovat výfukové potrubí a závěsy. Případně nějaký jiný nápad jak toto vyřešit. Děkuji za radu.
-
- 1 odpověď
- 2tis zobrazení
-
-
Nikde jsem to nenašel, nemohl by mi někdo říct jestli se u 4x4 mění í olej v rozvodovce (zadní +predni) a převodovce ?nebo je tam "doživotní "náplň kromě haldexu ten se mění co 30tkm/3roky
-
-
- 26 odpovědí
- 29,7tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Snad tu nikde odpověď na mou otázku není, pokud ano, tak se omlouvám - nicméně všude možně nacházím jen podobný dotaz, ale odpověď žádnou... K věci: Na mém S2, 2.0, 4x4 nastal čas na výměnu předních brzd, komplet (kotouče i destičky). Po přečtení mnoha diskuzí jsem šel do prvovýrobového ATE (obojí). Nyní mám na tomto novém setu najeto cca. 3000 km a všiml jsem si, že při brzdění při nízké rychlosti trochu pohvizdují. Nemáte s tím někdo zkušenosti?
-
- 1 odpověď
- 2tis zobrazení
-
-
Zdravím, chtěl bych si dodělat hlídání tlaku v pneumatikách pomocí snímání skrze ABS. Abych nemusel protahovat další kabel a realizovat samostatné tlačítko, chtěl bych využít stávající tlačítko ASR, tj. Nejsem si jist jestli je to správně a od tlačítka ASR(ESP) jde plus na konektor k ABS na pozici 27 a reset TPM na pozici 35 ? Stačilo by tedy vložit pin propojit klemou 27 a 35pin? podobně jako to realizuje u jednotky MK70 https://www.youtube.com/watch?v=AMtdtrxE0nc&t=45s&ab_channel=VAGVAG V jednotce by pak mělo stačit pomocí VCDS povolit aktivací v bit2 v Byte16 i Byte17 ? Jednotka ESP MK60EC1 (1K0 907 379 …
-
- 0 odpovědí
- 1tis zobrazení
-
-
Zdravim Vas chalani. Mam asi 6 mesiacov superba 09/2009 2.0 Tdi CR 125kW CBBB 4x4 130t km a uz druhykrat mi vyskocila chyba snimaca podtlaku na brzdovom valci. VAG hovori ze spodna hranica bola prekrocena... Tato chyba sa mi ukazala asi 2mesiace po kupe nato som vymenil tento senzor (isla prec cela podtlakova trubka na ktorej je ten senzor) a 4mesiace odtoho klud...nedavno mi zase skocila chuba na mfd ze vypadok posilovaca brzd (vag ukazal zase chybu toho senzora) co to ma ako znamenat??? Nema s tym niekto skusenosti? dakujem za kazdu radu a som nadseny ze som nasiel tak rozsiahle forum a mozem byt jeho clenom
-
- 39 odpovědí
- 35,3tis zobrazení
-
-
Zdravím , měl by jsem takový dotaz ,při výměně brzdových třmenu , je lepší měnit oba dva nebo stačí konkrétní ?
-
- 1 odpověď
- 1,6tis zobrazení
-
-
Superb Combi 2010 2,0 TDI CR 103kW Už delší dobu pozoruji vibrace a třepání auta v tahu. Dělá to jen za určitých podmínek - nízká teplota a nezahřáté auto. Roztřepe se celé auto a vibruje. Motor musí být v tahu, stačí minimálním jen udržování rychlosti. Jak se pustí plyn nebo vyšlápne spojka vše ustane.
-
- 3 odpovědi
- 7,6tis zobrazení
- 1 sledující
-