Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podvozek

Vlastníte alu kola a nemáte typový list?

1. Zahájeno uživatelem LadaT,

Chci se zeptat zda má ta manžeta toho tlumiče vliv na jeho životnost a zda mám nárok na reklamaci když je ten tlumič starý měsíc a půl Fotka číslo 1.je ten poškozenej podle mýho názoru Fotka 2. Je druhá strana

2. Zahájeno uživatelem camron,

Je to dost specifický motor, proto jsem si dovolil založit nové téma. Zatímco na ostatní motorizace se nabízí všechno, na tuto jsou možnosti omezené. Takže řešil jste to někdo? Jak se to rozjede, tak se to kroutí jako užovka :-). Nechci jít cestou kompletního podvozku (Eibach nabízí s B8), ale rád bych jen třeba pružiny, nějaký extra stabilizátor, atd. Google víceméně mlčí :-(

• Pozitivní
    • 15 odpovědí
    • 4,7tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem PPetrKKK,

Ahoj, musím vyměnit dorazy zadních tlumičů. Uplně se rozpadly. (superb II, 2008 Tdi, 103kw) Jak na to? Když sundám tapecírung v kufru a tak už uvidim horní uložení tlumiců? Pak stačí odšroubovat jednu matku (uchyceni tlumiče v uložení), zatlačit tlumič dolů (na zvedutém autě, tak abych mohl doraz nasadit zvenku auta...v podběhu), nasadit nový doraz tlumiče (doraz se nějak fixuje v uložení, nebo je volně navlečený na tlumiči?) a vrát ho zpět do uložení, dotahnout matku ... a jeto? Je to tak , nebo se pletu? Budu potřebovat nějaky stahovák na stlaceni tlumice, nebo to pujde rukou? Je něco na co si dát pozor? V servise mi rekli za výměnu cenu 2000Kc. To mi přijde ce…

4. Zahájeno uživatelem kokta7,

znáte nějaký automatický jiný set? http://airride.co.uk/air-suspension-kit-for-vehicles/kits-car/skoda/skoda-superb/skoda-superb-08-present/

• 7 odpovědí
    • 4,1tis zobrazení
  5. zdar chalani. chcem kupit novu sadu diskov na leto, kedze teraz tam mam nejake chromy, ale uz sa nepacia a rad by som nejake origo Skoda. naskytli sa mi Skoda Gemini cierne z RS3-jky za dobru cenu, len neviem najst ani jedinu foto Superbu na tychto diskoch. videli ste to uz niekto, bude to pasovat k sebe?

• 13 odpovědí
    • 8,6tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem Mara2000,

Ahoj, koupil jsem superba II 1.8tsi (najeto 96.000km) , kde byly zkřivené kotouče - při prudším brzdění třepalo do volantu a to dost. Ok, koupil jsem tedy nové originál i s destičkami, vše dobře očistil - třmeny, dosedací plochy atd. po ujetí 2500km opět problém začínájí znovu házet :-( Má někdo takovou zkušenost na SII - pomůže výměna ložisek? Chystám se dát kotouče stočit protože jsou prakticky nové a vyhazovat je nechci.Čeká mě najít včem je zakopaný pes. Tyhle problémy byly hojně na O1 ale na SII to samé ???

• Pozitivní
    • 14 odpovědí
    • 5,1tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem LadaT,

Dobrý den mám dotaz v měl jsem autonehodu kdy auto dostalo ránu na levou stranu na obě kola o obrubník kdy zadní se vylomilo a přední zůstalo. Auto bylo v autorizovanem servise na pojisteni z havarijky. Auto jsem převzal a jezdil s ním jen po měste kde jsem zhruba za měsíc najezdil 6000 km ale v pátek jsem potřeboval z Prahy ven jet trochu dál a při rychlosti nad 80 auto začlo neskutečne plavat takže jsem zajel do pneuservisu nechal udělat geometrii viz pneu procházka kde zjistili že je totálně rozhozená speciélně na levé zadní straně kde to kolo bylo urvané. Takže jsem zašel do Škodovky kde mi to opravovalu s tím že chci proplatit tu geometrii s tím že to není možné aby …

8. Zahájeno uživatelem camron,

Ahoj, nevím, do jaké přesně kategorie tento dotaz napsat, neboť pole je široké... Takže zjistil jsem při velmi pomalé jízdě, že mi z LP strany auta něco chroupe. Netuším, zda je to od kola, či od DSG. Dělá to při zařazeném "D" i "R". Přihlédnu-li k tomu, že z motorového prostoru něco při akceleraci píská a při 2500 rpm něco neskutečně duní, začínám mít skutečně velké obavy. Setkali jste se někdo s něčím takovým?

• 1 odpověď
    • 2tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem robko151,

Ahojte, mam problem, citim akokeby mi bolo volné kolo, mechanik mi povedal že bude v prdeli bud horné uloženie alebo tyčky štabilizátora, ale asi horné uloženie. Otázka: ked kupim horné uloženie, čo všetko ešte mám dokúpit? aj dorazy? P.s.: aj geometria mi odišla, ale čapy mam dobre.

• 1 odpověď
    • 1,9tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem saly.pce,

Ahoj všem, máte někdo zkušenosti s 20" koly na Superb II? Zajímalo by mě, zda se tam vejdou, jestli jsou případně nějaké komplikace, co se musí odstranit a jak je to se zápisem do TP.

• Pozitivní
    • 16 odpovědí
    • 7,5tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem Martin_SII,

Dobrý večer, potřeboval bych zjistit číslo chybějícího krytu. Je to na pravé straně před zadním kolem. Diky

• 11 odpovědí
    • 3,4tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem drroman,

Ahoj,potykam se s tlumenou ranou pri prerazeni.ozyva se to pri zmacknuti spojky pri razeni nizsicch ryclosti a nevic kdyz je auto studene.na naprave nejsou zadne vule.nedela to ale vzdycky.nevite nekdo co by to mohlo byt?mam podezreni na silentblok na prevodovce,ale trochu mne mate,ze to je zavisle na teplote.dik za tipy

• 1 odpověď
    • 1,9tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem krtecek35,

Zdravím. Na mém Superbu II 3.6 FSI (R.V.2008) patrně odešla jednotka ABS 3T0 907 379 C, nemá někdo radu, kde by se dala sehnat, případně jestli existuje nějaká náhrada? Díky

• Negativní
    • 4 odpovědi
    • 3,8tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem LadaT,

Mam vybehane gumy stabilizatoru a potrebuju koupit novy ve skodovce mi bylo receno ze se meni cely stabilizator samostatne se to na predni napravu koupit neda. Nekupoval jste nekdo nejakou nahradu? Neverim ze tam nebude pasovat nic z VW group a nebo nemuze mi prosim nekdo zjistit prumer stabilizatoru pro 3.6FSI? Nebo alespon cislo dilu toho stabilizatoru [VIN > TMBCC93T199037078]. Dekuju

• Pozitivní
    • 26 odpovědí
    • 8,8tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem Majo89,

Ahojte tak ma napadlo ci ma 4x4 oproti klasike nejake vylepsenie podvozku ked neni kupeny paket pre zle cesty

• 2 odpovědi
    • 2,7tis zobrazení
  16. Začal se mi ozývat zvučnější výfuk u superba II kombi 2009 1.8 tsi. Stále jsem s tím jezdil v domnění, že bude nějaká díra ve výfuku. Auto lehce vibruje. Nechal jsem auto zvednout a chrchlavý zvuk se ozývá z dílu, který jsem zakroužkoval. Bohužel nevím o co se jedná? Vypadá to jako vlnovec, nicméně když je vedle roura na pevno, tak vyloženě jaký účel to má nevím. Díky moc za radu

17. Zahájeno uživatelem moriakoj,

Ahojte, neviete niekto co by mohol sposobovat problem, ktory v poslednej dobe pozorujem? Na druhom prevodovom stupni, pri akceleracii od cca 1700 do 2000 otacok je pocut neskutocne hucanie. Auto ide dobre, motor ma normalne pekny zvuk, ale ked prechadzam cez spominane otacky na dvojke, zacne to akoby hucat, alebo duniet v aute. Je to docela hlasne, ze sa az v aute vsetci divia co to je. Po cca hodine jazdenia to pomali prestava, takze najzretelnejsie je to kym neni poriadne zohriaty motor. Taktiez stejne otacky, ale na inej zaradenej rychlosti to nerobi, iba na dvojke... . Mam superb 2, 2011 4x4 manual. Diky moc za pripadne rady.

• Pozitivní
    • 21 odpovědí
    • 4,9tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem LadaT,

Prosím o radu při jízdě po kostkách se ozývá klepání od PP kola když zkouším brzdit na kostkách je to ještě horší. Ale objevuje se to pouze občas. Druhá věc která s tím má možnou souvislost když brzdím lehce začne se hýbat volant ze strany na stranu když jdu tvrdě na brzdy tak to dělá stejně tak. A stejně tak to dělá jen občas. Zvlášt když se kola natočí malinko do leva. Když se drží volant pevně jako fakt pevně tak to nedělá. To stejný možná souvislot když jedu zatáčku na levou stranu z PP kola cítim jakoby pneumatika jela prostě jinou stopou jakoby dřela nebo takový divný zvuk tření vydáva. A když se s autem jede víc jak 160km/h je slyšet takový kovový zvuk jak se kolo …

• 0 odpovědí
    • 1,9tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem LadaT,

Prosím o radu měl jsem pneu dunlop fastresponse který bylo dost slyšet na radu jsem zakoupil continental csc 3 ale ty pneu jsou furt hrozne hlucny mam benzin motor takze motor neslysim ale hrozne slysim pneumatiky a ostatni zvuky prijde mi ze driv na zimakach michelin alpin a4 to nedelalo a nebylo to tak slyset nenapada nekoho co by to mohlo byt? Loziska jsme kontrolovali na 2 kolech jsou nove a zbyle 2 nehuci co by mohlo mit jeste vliv kontkretne na tohle? Jinak mam 225/45 r17

• 0 odpovědí
    • 2,2tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem Fero,

Zdárek.Vie niekto,čo znamená tento pojem L19 = Okruh pérování 19.Toto my hodil dekoder.Dik franto.

• 1 odpověď
    • 2,1tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem Albion,

Kúpil som Béčko obuté na 18" letné gumy. K autu boli zimné na 16"Dezentoch. Prvý krát som ich včera nahodil, dofúkal na 2,4 - ako píše výrobca, a maxidot mi hlási, aby som skontroloval pneumatiky... Treba to vždy po prezutí nakalibrovať dlhým stlačením tlačidlom senzoru tlaku pneumatík? Alebo to treba nastaviť diagnostikou?

• 5 odpovědí
    • 2,4tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem LadaT,

Mám takovou prosbu s autem jsem měl nehodu kdy jsem o obrubník urval obě levý kola a auto dostalo ranu o obrubnik na spodek a zachytlo se až o pravý kola. Ve škodovce mi to opravili dali 2 nový gumy levá strana je cela nová (tlumice,ramena,loziska).po tom co mi vratili auto tam něco nepříjemně hučí při 80 někdy už dřív někdy vůbec bylo mi řečeno že je to gumama dunlop sp fastresponce takže jsem koupil nový gumy continental sportcontact 3 a vida stále to hučí. Sice měli pravdu že dunlopy hučeli asi taky ale togle je něco jinýho na reklmaci mi řekli že je všechno v pořadku a dal se semnou nebavili. Nenapadá vás někoho na co se podívat? Jinak mám 3.6 takže motor "tichoučko" …

• 5 odpovědí
    • 4tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem lada,

Nevim jestli to sem muzu dat...ale při povolovani se mi utrhl šroub co drží pouzdro zadního silentbloku viz foto. Nemate nekdo zkušenosti, jak ho povolit/vyndat je v hlinikove napravnici. Sel povolit o 1 cm a pak se zasek nepovolil se ani aku utahovakem 800Nm. Pri pokusu povolení racnou se pak ulomil...

• 24 odpovědí
    • 9,2tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem Juran,

Ahoj, chtěl bych poprosit o Váš názor - je dle vás v pořádku, že mi Škoda odmítla v rámci záruky seřídit geometrii(podrobnosti níže)? Nejde mi ani tak o těch pár korun za seřízení, ale hlavně o princip - u auta v ceníkové ceně více než 1mio Kč bych čekal trošku jiné jednání. Je ale možné, že mám příliš velká očekávání a že bych se měl smířit s tím, že nájezd 20tis. km je u auta za milion už dost na to, aby bylo "opotřebované". Možná i trošku naivně jsem očekával náhradu zničeného pláště ve formě nabídnuté slevy na nové obutí přední nápravy. Dík, Juran Můj mejl na zákaznické oddělení Škoda Auto: Dobrý den, Měl bych dotaz na seřízení geometrie v rámci garance: - Škod…

• 13 odpovědí
    • 7,4tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem pechino,

Nazdar všichni, měnil někdo z vás už přední tlumiče? Jaký jste koupili? Co stála výměna? Trošku mi začaly téct, tak to budu muset řešit.

• Pozitivní
    • 8 odpovědí
    • 3,6tis zobrazení

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.