Elektrika
579 témat v tomto fóru
-
Tak mě čeká výměna xen.výbojek. Jedna už svítí skoro fialově a druhou vyměním ať ma stejný odstín jako ta nová. Na postupu výměny nic není, ale po výměně by se mělo provést základní nastavení sklonu světlometů. Máte s tím někdo zkušenosti? Je to vážně potřeba?
-
-
- 107 odpovědí
- 134,1tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
-
Ahoj, poradí mi prosim někdo kde koupim LED zarovky do osvětlení SPZ do superba combi aby nehlásily chybu. Klidně celá světla. Pokud možno odkaz na obchod nebo přesný návod. Předem moc dekuji P.S. A kdyby mi někdo poradil i žárovkami ve zpětných zrcatkách, budu moc rád.
-
-
- 202 odpovědí
- 208,8tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
Mam SII 2009 a nemam denni sviceni. Vse jsem dotahnul az do BCM a moje stavajici 087A+ BCM nema piny pro DRL. Sehnal jsem 087E a stale mi nejde DRL (zapojeno správně) mam vybavu elegance. Po vlozeni kodovani z 2. Superba 2011 mi stale nejde DRL. Je mozne,ze E ho nepodporuje? Jaka jednotka BCM by byla lepší?
-
- 19 odpovědí
- 12,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojte, chcel by som sa opýtať či náhodou niekto neviete kde by sa dali zohnať LEDky do predných smeroviek do superbu 2. Je tam pätica PH24WY. Z Číny to objednávať nechcem a tu na sk som našiel jednu za 26€. A aby som dal za jeden pár LEDiek 52€?? Nie ďakujem... Všade okrem predných smeroviek už mám LEDky. V zadných smerovkach ma vyšiel pár na nejakých 14-15€ (tu na sk) a aby som dával 3-4x toľko peňazí len kvôli tomu že je tam iná pätica?? Budem rád za vaše rady.
-
- 4 odpovědi
- 3,6tis zobrazení
-
-
Při jízdě někdy po pár metrech, někdy i po 50 kilometrech se ozve uvnitř auta pípání, viz. záznam tohoto zvuku. Po vypnutí motoru a opětovném nastartování se pípání už neobjeví, ale třeba po ujetí pár km se ozve znovu anebo také ne. Poradíte mi někdo? Kontrolky žádnou závadu neukazuje, diagnostika také ne. Pípání superb.mp3
-
- 0 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
-
-
Zdravím, Už nějakou dobu se potýkám s problémem a už si nevím rady. Při otočení klíče v zapalování se nerozsviti palubovka. Nejde ani rádio a ani auto zamknout. Po par minutách auto naskočí a vynuluje se čas a kilometry. Naposled pomohlo lehce zahýbat s minutovým kabelem. Tak jsme vyměnili tento kabel a vyčistil kostru. Na cca měsíc pomohlo. Ted auto při jízdě nasvicuje poruchy, které do par sekund zase zmizí a auto jede normalne. Nesetkal se s tím někdo?
-
- 1 odpověď
- 8,8tis zobrazení
-
-
Ahoj, před časem jsem dokončil výměn u všech interiérových/podružných žárovek/světel na svém Superbu II Combi MR2014 a chtěl bych se podělit o výsledek a hlavně o tipy a zkušenosti, které jsem získal; strávil jsem s tím poměrně dost času, tak věřím, že to někomu pomůže. Napřed obecně: a) Spousta lidí se nechá nalákat na různé MEGA POWER LED atd. Zní to krásně, ale většinou je to k ničemu, LEDky často svítí moc tam, kde to spíš škodí (chcete být v noci oslňováni stropními svítidly?), a hlavně LEDky, které opravdu hodně svítí, zpravidla taky hodně hřejou, a pokud jsou bežného čínského výrobce, s odvodem tepla a tím pádem životností si nik…
-
- 0 odpovědí
- 3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, mam menší problém u Superba 2 2011. 1) Občas se stává, že zhasne maxidot a za chvilinku naskočí. Na diagnostice psalo problém s komunikací multifunkčního volantu, ale vše normálně funguje. 2) Někdy se stane, že blinkr začne blikat zrychleně (nemá ten rytmus jako normálně) nebo vynechá. Diagnostika nic neřekla. 3) Při zařazení zpátečky občas displej napíše “optický systém není k dispozici”. Co jsem se dočetl, tak by to mohlo dělat jedno z čidel. Diagnostika taky nic. 4) Též rádio píše, že nemá žádné CD i když uvnitř je a žádné nevyjede. Mohly by být tyto problémy propojeny nebo je to jen shoda náhod ? Přikladám v…
-
-
- 6 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim pani. Prosim Vas mam tazne dorobene v autorizaku. Chcel som po roku zapnut vlecku za auto a nejde ziadne svetlo na vlecke(na druhom aute ide vlecka). Poistky neviem ktore popozerat kedze netusim ako to zapajali. (no a nejde mi prava predna hmlovka tak snad ti nebude preto). Dakujem vsetkym za rady a napady
-
- 0 odpovědí
- 1,2tis zobrazení
-
-
Cetl jsem na nemeckych forech o moznosti aktivace zobrazeni rychlosti nastavene tempomatem. Zkousel jsem VAG, ale neuspesne, slo to aktivovat snad jen do MY2010, na MY2012 bohuzel aktivace pres VAG nefunguje. Nevite nekdo co s tim? Celkem mi tato vlastnosti chybi...Passat, A4, A5+, vsichni rychlost ukazuji, tak proc ne SII:) Diky za rady:)
-
-
- 43 odpovědí
- 37,2tis zobrazení
-
-
-
Zdravím páni,mám taký problém,rozsvietia sa mi kontrolka vypalenej žiarovky ,pri naštartovaní mi na PP vypíše všetky žiarovky,ale pritom sú všetky žiarovky v poriadku. Mal niekto podobný problém ? Ďakujem za info.
-
- 2 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj. Věděl by někdo přesný postup nebo kódování jak přepnout na SII ovládání Maxidotu z pravé páčky pod volantem na tlačítka na multifunkční volantu? Auto SII DSG. Původně v autě multifunkční volant nebyl, tudíž je dodělán. Pádla pod volantem fungují. Levá strana tlačítek na volantě taky funguje. Ale bohužel pravá strana tlačítek nefunguje Teda kromě potvrzovací kolecka ( například pouze změna mezi denní a celkovou průměrnou spotřebu). Jinak Listování v maxidotu musím stále provádět přes pravou páčku stěračů. Má někdo zkušenost nebo řešil to už někdo? Chci ať to funguje na volantu nebo klidně volant plus páčkácka je mi to jedn…
-
- 1 odpověď
- 2,3tis zobrazení
-
-
Vzhledem k tomu, že jsem zde nikdy nenašel můj konkrétní případ tak mi nezbývá nic jiného než to zkusit takhle. Mám Superba II 2013 DSG Sehnal jsem dobře multifunkční volant z Superba III i s DSG padly ( stejný jako má například Kodiak atd...) Vše jsem zapojil, ale multifunkce nefunguje ani podsvícení tlačítek. Vím že jsou různé čísla jednotetek pod volantem a tlačítek. Z diagnostiky jsem zjistil že mám jednotku 5K0 953 549 ( koncové písmeno mi bohužel moje diagnostika neukáže). Tlačítka na novém volantu mají číslo 3V0 919 719 d. Takže bych potřeboval poradit případně říct co mám vyměnit neb…
-
- 7 odpovědí
- 6,9tis zobrazení
-
-
Prosím o pomoc i tady, v autorizovanym servisu si s tím přes diagnostiku nevěděli rady, prý se s tím ještě nesetkali. Máme problém s ukazatelem zařazené rychlosti - doporučené řazení se ukáže jen když motor dusím (pak to funguje u všech rychlostí) a pak když mám zařazenou a vytočenou pětku, tak mi počítač ukazuje zařazenou šestku. Díky téhle chybě se nám vůbec nechytá tempomat. Snad jsem to aspoň srozumitelně popsala. V servisu nám bylo sděleno, že jedině tam auto pár dní nechat, což se nám moc nechce, tak to zkouším ještě tady. (Superb, rv.2010)
-
- 8 odpovědí
- 7tis zobrazení
-
-
Zdravim, mam Supa II 3T4. jsem druhy majitel. Zjistil jsem ze mi nestmiva prave zrcatko. Kdyz jsem vyndal sklo tak jsem zjistil ze sklo je stmivatelne ale do zrcatka neni priveden kabel s konektorem pro stmivaci funkci zrcatka tak je tomu v tom levem. Je mozne, ze by auto bylo vyrobeno a dodano jen s levym stmivatelnym zpetnym zrcatkem? Z PR kodu mimoradne vybavy jsem jen vycetl ze leve je asfericke a prave convex 5SL, 5RQ. Otazka tedy zni jak velky je problem dodelat stmivani i pro prave zrcatko? kabel je priveden jen do dveri nebo vede nekam dal? Diky
-
- 0 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
-
-
Zdravim machri. Najde sa tu nejaky, ktory by mi vedel povedat, aky vraj kapacitor je oznaceny na fotke? Som rozoberal kluc a tu kovovu poistku som nezatlacil celkom do vnutra a tym ako som ho potom nasilu otvaral sa ten kovovy valcek zohol smerom k plosnemu spoju a oddrbal mi tuto suciastku. Bol som v radioamateri a tam mi povedali, ze to je kapacitor, ale aku hodnotu ma mat nevedia. Ze to treba merak za 60 eur a take... Vdaka kazdemu za radu.
-
-
- 5 odpovědí
- 5,2tis zobrazení
-
-
caute.mam superb combi 2011 elegance a musim menit celne sklo.rozmyslam.zeby som si doolatil sklo s ohrevom.moja otazka znie ci sa da dorobit dodatocne ohrev celneho skla a kolko by to vyslo?alebo to nema zmysel.dakujem.
-
-
- 19 odpovědí
- 8,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim vie mi niekto poradiť zapojenie elektroinštalácie ťažného zariadenia? Konektor 9 až 12 ide do poistkovej ? Konektor 7 a 8 ide do bcm na 16,17? 15 je dotiahnuta z poistkovej skrine pozícia č8? A konektor 15,16 a 17 ide naspäť dozadu na 2,3 a 5 konektor? Ak by mi to vedel niekto upresniť budem vďačný.Dakujem
-
- 2 odpovědi
- 2,8tis zobrazení
-
-
Ahoj, dělal jste někdo u superbu II výměnu podsvitu budíků, ručiček, osobně bych to viděl na nové bílé ledky komplet a jen modré ručičky, byla by to fakt pecka.. U starších aut s tím nebyl problém, ani to tam napájet "na prasáka" ale máte-li někdo zkušenost, jaké konkrétní mini ledky tam jsou, jdou přímo povyměňovat, zasadit tam do patice, postup jak vytáhnout budíky ven z auta a k budíkům se dostat zezadu, bylo by fajnééé Já našel tohle, ale kdo ví jestli by tam šly ... http://www.auto-media.cz/product.php?id_product=49896
-
-
- 26 odpovědí
- 44,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím ve spolek.Řeším problém na superb 2 combi 2011.Neraguje na žadné tlačítko ani na kliči,otevírání 5.dveří.Až po té co manualně nouzově povolím zámek a dveře se jemně pootevřou ,funguje vše jak má do doby,než se zase dveře zavřou.Už jsem zkontroloval kabeláž v průchodkách.vyměnil zámek i dotahovací segment.Pořád stejné. Neřešil někdo již takovouhle závadu?
-
- 1 odpověď
- 3,3tis zobrazení
-
-
Ahoj, neřešil někdo problém s řídící jednotkou elektricky nastavitelných sedadel? Vše funguje ok, ale vybijí mi baterku. Po dvou dnech na parkovišti už nenastartuju. Když vyndám pojistku, je po vybíjení. Nedá se v ŘJ přehrát SW? Chová se jak dodělaná navi se starou gateway. Číslo z etky 3C8959760. Díky.
-
- 5 odpovědí
- 5,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, nastal mi problém s dobíjením. Rosvítila se mi kontrolka dobíjení, v autě jsem už vyměnil 3 altíky a problém stále trvá. Nevíte čím by to mohlo být? Předem moooc díky
-
- 7 odpovědí
- 6,1tis zobrazení
-
-
Zdravim chcem sa opytat ci je rozdiel v diely ak ma zmenene posledne pismenko pri tejto riadiacej jednotke , chcem vymenit kus za kus ale nikde neviem najst s koncovym pismenom E . takisto dole podtym je pismeno A na konci . Skoda autodiely predava tuto jednotku ale s pismenom G na konci, ale taktiez podtym malickym to iste s pismenom A . dakujem za pomoc :)
-
- 1 odpověď
- 3tis zobrazení
-
-
zdravim.vybija mi baterku a vyzera to na prelomenu kabelaz dveri vodica.noVa origo 127e.nahodou niekto nema v dobrom stave alebo nevie kde zohnat lepsie?po pripade ci sa to oplati opravovat.lebo zevraj je to docasna oprava.superb 2 combi cffb.dik.pridavam foto
-
-
- 7 odpovědí
- 4,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdarec , máte prosím Vás někdo zkušenost s výměnou motorku zadního stěrače? Nebo je tady někde popsaný postup ,co ,kde, rozdělat? díky moc za odpověď , T
-
- 7 odpovědí
- 9tis zobrazení
-