1.2 TSi
51 témat v tomto fóru
-
Blíží se mi první výměna oleje přesně v 15000Km podle maxidotu ani o kilometr víc uvažuji že přejdu na pevný interval výměny oleje a chtěl jsem se zeptat zda si mohu do servisu přinést vlastní nový olej v neporušeném obalu chtěl bych tam dát Mobil 0W-40 se specifikací VW50200 jezdím hodně krátké trasy a občas i delší s přívěsem jde mi o to jestli pak nepřijdu o záruku a některé servisy to asi ani neumožní a když nabídnou olej svůj se stejnou specifikací tak to vyjde i několikanásobně dráž něž vlastní olej koupený z eshopu ?
-
-
- 6 odpovědí
- 3,9tis zobrazení
-
-
Zdravim Vas priatelia, posledne dva tyzdne mi auto zacina cim dalej viac chrastit, obcas sa objavi pri dlhsej alebo rychlejsej jazde cervena kontrolka oleja , auto 3 x zapiska a ostane blikat. Po odstaveni a znovunastartovani ide znova niekolko dni normalne. Nestretol sa niekto s tym?
-
- 40 odpovědí
- 36,2tis zobrazení
-
-
-
Ahoj nedávno se mi rozsvítila červená konvička oleje a psalo mi to nízký tlak oleje. Tak jsem zajel do servisu a nechal jsem vyměnit čerpadlo. Asi po 500 km se mi kontrolka rozsvítila znova. V servise nezjistili nic. Asi po dalších 150 km se mi rozsvítila oranžová kontrolka oleje.
-
- 0 odpovědí
- 3,2tis zobrazení
-
-
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli někdo má zkušenosti s automatem v 1.2TSI. Zajímali by mě dojmy z jízdy, případné neduhy. Jestli preferujete „čistý automat“, nebo sekvenční řazení… S manželkou jsme rozhodnuti pořídit si Yetika právě s automatem a tak bych chtěl vědět, do čeho jdeme
-
-
- 26 odpovědí
- 22,6tis zobrazení
-
-
Zdravím zdejší odborníky na Yetiho. Mohl by mě někdo obeznámit do jakého roku byl tento motor montován, než byl nahrazen novějším EA 211 ? Nikde jsem odpověď nenašel. Díky moc .
-
- 1 odpověď
- 3,5tis zobrazení
-
-
Ahoj, tak mi právě po ujetí cca 50km auto oznámilo, že "do servisu", rozsvítila se kontrolka EPC a auto jede bez turba. Myslíte, že odešlo zrovna turbo, nebo něco jiného? Jak se projeví odchod turba,
-
- 9 odpovědí
- 26,1tis zobrazení
-
-
Zdar chlapy (a možná i ženy), kolik jste zaplatili za první garančku za jetinku? Mám ten prodloužený servisní interval a teď jdu poprvé po dvou letech, mam najeto cca 17000 km a žádné problémy. Jen si nechám vyměnit oba znaky, protože zašly. To snad bude v rámci garance. Jen netušim kolik si mám na garančku připravit. Samozřejmě to dávám do autorizovaného servisu. Díky za info.
-
- 3 odpovědi
- 5,1tis zobrazení
-
-
Ahoj vsem Nove motory dostavaji krasny kryt kabelu nemate nekdo tuseni kolik takova parada stoji ?
-
-
- 14 odpovědí
- 10,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, v jedné video recenzi na Škodu Yeti jsem slyšel názor, že základní stupeň výbavy Yeti (bez klimatizace) s motorem 1.2 TSI za 362 800 Kč je hrozně rozumnou koupí... Mám možnost dostat od prodejce slevu 17% a tak se dostanu na cenu kolem 300 000 Kč. V recenzi říkali, že v momentě, kdy se začne přidávat na motorizaci a výbavě, tak Yeti přestává být tolik zajímaví, protože se dostává do segmentu konkurentů, kteří umějí některé věci lépe... Co vy na to? Kterou motorizaci a výbavu pro poklidné cestování po Evropě by jste si vybral vy? Mě by měl stačit pohon předních kol a na hory si budu brát řetězy :-) Díky David
-
-
- 42 odpovědí
- 27,4tis zobrazení
-
-
ahoj, jsem tu novy tak jeslti toto tema uz nekde existuje tak se omlouvam za duplikovani, popripadne me informujte. moje auto je SKODA YETI 1,2 TSI rv 2010 stal se mi tento problem: pri prujezdu levotocivou zatackou to dinklo a od te doby bylo v auto v safe modu. potom co to kamarad pripojil na diagnostiku to vyhodilo tuhle chybu. P334B00 -snimac polohy akcniho clenu plniciho tlaku,mechanicka chybna funkce.po jejim smazani se hned pri rozjezdu objevila znovu.. v jednom neaurotizovanem servisu mi vymenili ventil turba http://www.autodily-na-skodu.cz/autodily-na-skodu/eshop/23-1-Turbodmychadla/0/5/7117-Ventil-Mahle-1-2-TSI-original ale bohuzel to zacalo hlasit jinou …
-
- 3 odpovědi
- 15,6tis zobrazení
-
-
Chtěl bych si namontovat elektrický předehřev motoru - něco takového : http://levnealarmy.cz/eshop/komfortni-prvky/predehrev-motoru-defa/ Máte s tím někdo zkušenost ? Určitě bude i víc výrobců. Jezdím do práce jen 5 km a je mi motoru líto, možná by Yetík i dřív topil. Díky Pavel
-
-
- 20 odpovědí
- 14,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Ahoj, vrže mi něco v motoru při jízdě při přeřazení - vyloženě to souvisí zřejmě s pohybem motoru. Když otevřu kapotu a zahýbu s motorem, tak to vrže taky, odněkud zdola - mohl by to být ten silentblok, ale netuším kde je a zespodu je kryt, takže tam není vidět. Nevíte pls někdo, kde je najdu? Díky, J.
-
- 2 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
-
Dneska jsem vymněnil olej a po ujetí 10km auto začalo červeně blikat a hláška : není tlak oleje vypněte motor...
-
-
- 16 odpovědí
- 13,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, chci se zeptat, má někdo zkušenost s přestavbou Yetiho 1.2 TSI na LPG ? Na kolik to vyjde ? Kam se dává nádrž, jestli místo rezervy a nebo do kufru ? Děkuju moc ! Nechci odpovědi typu, proč na LPG a tak.
-
-
- 10 odpovědí
- 13,8tis zobrazení
-
-
Již se mě stalo 2 x,že po zdechnutí při rozjezdu nešel motor nastartovat lépe řečeno nejede vůbec starter.Samozřejmě po zapnutí klíčku čekám chvíli na vyhodnocení EPC ale nic.Posledně se mě to stalo na křižovatce,kde se čeká na krátkou zelenou 3:45 min a za mnou kolona aut,a tudíž jsem byl i patřičně nervózní a v duchu slyšel ty nadávky o oslech a debilech a když s tím neumíš jezdit,tak do toho nesedej.Asi po minutě zkoušení jsem pak nastartoval a s hlavou mezi rameny na zelenou odjel.Yetík má 3.500 km .
-
- 4 odpovědi
- 3,2tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny Yeťáky. Mám Yeti 1.2. Neřešil někdo rychlejší ohřev motoru? Teď v zimě trvá dost dlouho, než to trochu začne topit. Možná by pomohla clona před chladič. Na Octavii se prodává, ale dala by se vyrobit i doma. Jezdil jsem s Megane a tam šlo topení o mnoho rychleji. Díky, Miki
-
- 20 odpovědí
- 13,3tis zobrazení
-
-
Můj YETI má od 5/2010 najeto 28000 km. Na první výměnu oleje jsem šel dříve (8/2011) a dal si změnit interval výměny na 15 tisíc km. Již nějakou dobu slýchávám nepatřičný zvuk z motorového prostoru bezprostředně po nastartování. Skoro jak od naftového motoru. Obvykle jde o start v garáži, kde je zvuk motoru mezi stěnami vnímán silněji, ale již po mírném přidání plynu během vyjíždění z garáže se ten zvuk skokem zmenší na neznatelnou úroveň. Myslel jsem si, že se jedná o nutnou časovou prodlevu, než se řádně promaže rozvodový řetěz. Dnes jsem si toho zvuku všiml při volnoběžných otáčkách před garáží. Obvykle motor vypínám, protože v garáži "kramařím" a nezajíždím s aut…
-
- 15 odpovědí
- 8,8tis zobrazení
-
-
Asi každý z nás už měl nutkání to aspoň na chviličku někde vyzkoušet (jinak samozřejmě dodržujeme předepsanou rychlost ) Takže pište vlastní zkušenosti. Nemusí to být jen maximálka klasická na dálnici a rovině. Zajímá nás různé počasí, povrchy, stoupání, zatížení vozu. Není třeba psát všechny údaje, je to jen vodítko: - jakou rychlostí jste jeli a kde (rovina, z kopce apod. ) + zařazený rychlostní stupěň - kvalita a typ povrchu, počasí - bezvětří, vítr v zádech či protivítr, déšť - počet osob, náklad - pokud jste se mrkli v tu chvíli třeba na palubku, tak momentální spotřeba a otáčky - váš pocit z jízdy (jelo to v pohodě, trápení motoru, velký hluk, stabilita ... at…
-
- 15 odpovědí
- 11,3tis zobrazení
-
-
Zaujímalo by ma či sa pod motor zospodu montuje nejaký kryt u TSI 1,2 vo výbave Active, alebo si to musím doobjednať, prípadne koľko to asi stojí?
-
- 7 odpovědí
- 3,9tis zobrazení
-
-
Pozdravujem. Vsimol som si, ze ked mam studeny motor, tak pocas rozbiehania na druhom pripadne tretom prevodovom stupni, ked sa motor nachadza v otackach medzi 15000 az 20000 za minutu, auto cukne akoby nemalo stavu. Pri rozbiehani to urobi len raz a zopar krat sa mi stalo akoby som mal natankovany skakaci benzin. Ked som to reklamoval v servise, nevedeli mi na to dat odpoved, skusal som pohladat riesenie aj na fore, no nic som nenasiel. Nakoniec som skusil natankovat benzin s 98/99/100 oktanovym cislom a cukanie sa stratilo. Mal niekto podobny problem? Je to sposobene 95 oktanovym benzinom? 95 oktanovy benzin som tankoval na roznych benzinkach a cukanie sa prejavovalo ta…
-
- 2 odpovědi
- 2,8tis zobrazení
-
-
Zdar chlapi,jak spravne zajet tento motor? Predtim jsem mel 1,2 htp Roomstera a po zajeti 1500 km jsem jej musel cca 10 tisic km pekne vytacet,aby sel za plynem a usadil spotrebu.Nakonec jsem jezdil za prumer 6,2 a auto slo celkem hezky za plynem. U TSi ale vubec nevim. Ma nekdo fundovanou radu? Dik
-
- 3 odpovědi
- 9,6tis zobrazení
-
-
Ahojte, zaujímalo by ma aku chladiacu kvapalinu má nove auto (1.2TSi)? Konkrétne mi ide o to, či je už štandartne aj "zime odolná" , alebo ju budem musieť pred zimou vymeniť? Ako ste postupovali u vaších áut?
-
- 5 odpovědí
- 4,2tis zobrazení
-
-
Ahoj, dnes som si vsimol, ze na krizovatkach na volnobehu pri zahriatom motore sa sem-tam prenasaju do interieru (citit to hlavne na volante) take jemne vibracie (motor ide hladko,jemna vibracia, hladko, vibracia a podobne.). Je to normalne? Akokeby sem-tam motor zavibroval viac ako inokedy. Je to charakteristicke pre 1.2, alebo Vam motor ide uplne hladko? Motor je este v zabehu. Natankovana je OMV Carrera 100. Moze to byt nekvalitnym palivom? Dik.
-
- 16 odpovědí
- 6,8tis zobrazení
-
-
Jsem vlastníkem tohoto krasavce teprve pár dnů (1.2 Ambition, hnědá mato) a od začátku jen chválím a chválím. Přesto po najetí prvních pár kilometrů se mi zdá, že auto se špatně po startu zahřívá, potažmo topí. Parkuji venku a asi po 4 km teprve dosáhne motor kýžené teploty. Když pustím topení u nezahřáteho motoru dříve, tak to pořadně topí až po 10 km. Je to normální, máte stejné zkušenosti? U předešlého "staříka" Nissana Almery topení fungovalo daleko dříve a lépe. Jaké máte zkušenosti ostatní yeťáci? Případně jaké fígle používáte? Maty
-
- 12 odpovědí
- 6,7tis zobrazení
-